Ocak

2015’te “adalet” dilediler

2015’te “adalet” dilediler
İzmir Barosu Yönetim Kurulu’nu ağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Hep birlikte adalet istiyoruz. Yargının adil ve tarafsız olmasını, herkesin devletin şemsiyesi altında eşit bir yurttaş olarak yaşamını sürdürebilmesini diliyoruz” şeklinde konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret eden İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan, son dönemde gelişen olaylar nedeniyle üzüntü duyduklarını, ülkenin hızla hukukun üstünlüğüne ve yargı bağımsızlığına ulaşmasını dilediklerini söyledi. Baro Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı görüşmede “hukuksuzluk” konusuna vurgu yapan Özcan, “Kimden gelirse gelsin, hukuka müdahalelerin kaldırılmasını istiyoruz ve diyoruz ki; 2015 yılı bu anlamda bir başlangıç olsun. Olmadığı takdirde, İzmir Barosu olarak hukuksuzluğa karşı mücadelemizi büyük bir kararlılıkla sürdüreceğiz” diye konuştu.

Baroların hukuk sistemi içindeki önemine dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise özetle şunları söyledi:
Hukuksuzluğa karşı hep birlikte mücadele ediyoruz. Hep birlikte adalet istiyoruz. Yargının adil olmasını, tarafsız olmasını, herkesin devletin şemsiyesi altında eşit bir yurttaş olarak yaşamını sürdürebilmesini diliyoruz. 2015’te bütün dileğimiz budur. Yüksek Yargı organları, en önemli devlet kurumlarındandır. Devlet kurumudur, bir hükümet kurumu değildir. Devlet ayrı şeydir, hükümet ayrı şeydir. Önemli olan devletin geleceğidir, devletin bekasıdır. Bunu sağlayacak olan da bağımsız, adil yargı sistemidir.