Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

26° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

26
Kasım

Kadın dayanışması

TÜMÜ PAYLAŞ

Kadın dayanışması
Kadın dayanışması
Kadın dayanışması
Kadın dayanışması
Kadın dayanışması
Kadın dayanışması
Kadın dayanışması
Kadın dayanışması
Kadın dayanışması
Kadın dayanışması
Kadın dayanışması
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü” kapsamında İzmir Sanat Merkezi’nde düzenlediği etkinlik İzmirli kadınları bir araya getirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Hatice Tatlı, İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Kızbes Aydın ve bürokratların da katıldığı etkinlikte, Büyükşehir Belediyesi tarafından farklı semtlerde yürütülen “Dayanışma ve Mücadele” atölyelerine katılan kadınların duygusal paylaşımları güne damgasını vurdu.

Altındağ’da EÇEV ile birlikte yürütülen atölye çalışmasına katılan Sinem Duymaz, grupları adına bir konuşma yaptı. Atölye programında aldıkları eğitimin kendilerine çok faydalı olduğunu söyleyen Duymaz, “Biz öncelikle aldığımız eğitimlerde bedenimizi tanıdık. Annelik, eş, kadınlık duyguları ve kadınlık görevlerimizin üzerinden konuştuk tartıştık ve haklarımızı öğrendik. Bu iletişim modelleri ile çalışmalar yaptık, Ben aldığım eğitimin sonucundan çok memnun kaldım. Hem geliştim hem de başkalarının da benimle birlikte gelişmesine sebep oldum. Ben bir bebektim, şiddet içinde doğdum büyüdüm. Çocukluğum yine şiddet içinde geçti. Bir çocuk annesiyim ve halen daha şiddet içersindeyim. Ben şiddetlerin artık bitmesini istiyorum. Kızım 16 aylık ve şu anda burada. Onu da getirdim. Böyle ortamlarda yetişsin, büyüsün ve kendini korumayı öğrensin diye. Ben onunla beraber bu yolda kim varsa onun arkasından gitmeyi istiyorum. Hiçbir kadının artık şiddet görmesini istemiyorum” diye konuştu.

Yine Altındağ atölyesinden Havva Bayram, Alev Ülgen ve Havva Sanal ise şiirli tiyatral bir gösteri ile ‘kadına şiddete hayır’ dediler ve duygularını şöyle dile getirdiler:

Alev Ülgen:
Benim programa katılmam ve programla tanışmam çok farklıydı, bambaşka bir şeydi. Ben İzmir’e gelip yerleşmiştim. Bu programa katılımım evden kaçışımdı aslında ama her katıldığımda kendimi buluşum haline gelmeye başladı. Bu sayede kendi ayaklarımın üzerinde durmaya başladım. Her şeyden önce kendime saygı duymayı öğrendim. Yapabildiklerimin, yanlışlarımın arkasında durabilmeyi öğrendim”.

Havva Bayram:
Ben annemle katıldım atölyeye. Annemin annesi dövülerek öldürülmüş. Ve annemin bakış açısı o kadar dardı ki, en ufak bir şeyden korkuyordu. Ama şu anda güçlü bir kadın oldu. Ben de bu program sayesinde kadınlığımı hissettim”.

Havva Sanal:
Çok mutluyum. Çok heyecanlıyım ama bunun yanında çok cesaretliyim. Çünkü bize cesareti atölye çalışmasındaki öğretmenimiz verdi. Onun sayesinde şu an buraya çıkabildim. Biz varız ve her daim kadınız”.

Fadime Gürbüz:
13 haftalık bir eğitim aldık. Bilmediğimiz bir çok şeyi öğrendik. Kadını eğitmek bir toplumu eğitmektir
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber