Büyük balığa “büyük” ödül

Büyük balığa “büyük” ödül
Alaçatı, Avrupa'nın en büyük açık deniz balıkçılık turnuvasına 8. kez ev sahipliği yaptı. 76 tekne ve 330 amatör balıkçının katıldığı “Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası”nda 4 gün boyunca kıyasıya bir mücadele yaşandı. Balık tutkunlarını bir araya getiren turnuvanın ödül törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ev sahibi Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ile birlikte katıldı. Bu heyecanlı yarışmada Shamu adlı tekneyle 51 kilogramlık bluefin orkinos cinsi balığı yakalayan Sinan Kuran, Hüseyin Sönmez, Gürkan Diyor ve Ergin Çatinkaya'dan oluşan ekip “en büyük balık” ödülünü Başkan Aziz Kocaoğlu'nun elinden aldı.

Kimler kazandı?
Yarışmada; en büyük balık, en fazla balık, yakala-bırak, bayanlar, özel ve çocuklar kategorilerinde toplam 20 bin dolar ödül için yarışıldı. Avrupa'nın en büyük balıkçılık turnuvası olma başarısını gösteren yarışmada dereceye girenler şöyle sıralandı:

En büyük balık kategorisi: 51 kilogramlık Bluefin orkinos ile Sinan Kuran, Hüseyin Sönmez, Gürkan Diyor, Engin Çetinkaya
En fazla balık kategorisi: Tayfun Meriç, Can Erbayav, Hakan Çetinkaya, Anıl Çiftçi, Alexander Fomin
Özel kategori: 18 kilo 580 gram kılıçbalığı ile Ahmet Atay, Süleyman Atay, Cenk Atay, Ersin Kayalar
Yakala-bırak kategorisi: Mehmet Sepil, Can Kestelli, Ege Kestelli, Mehmet Paçal, Ali Kırmızıoğlu, Yenal Ege
Bayanlar kategorisi: 7 kilo 560 gramlık Albacore ile Ayça Kırca
Çocuklar kategorisi: Ömer Üçer