Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

26° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

07
Ekim

Dünya Bankası “teşekküre” geldi

TÜMÜ PAYLAŞ

Dünya Bankası “teşekküre” geldi
Dünya Bankası “teşekküre” geldi
Dünya Bankası “teşekküre” geldi
Dünya Bankası “teşekküre” geldi
Dünya Bankası Garanti Ajansı MIGA’nın CEO'su Keiko Honda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nu ziyaret etti. Honda, “Sizinle birlikte çalıştık ve gelecekte de çalışacağız. Bize işbirliği fırsatı verdiğiniz için teşekkür ederiz” dedi.

Dünya Bankası Çok Taraflı Yatırım Garanti Ajansı (MIGA) İcra Kurulu Başkanı (CEO) Keiko Honda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette MIGA Risk Yönetimi Üst Düzey Yetkilisi Franciscus Linden, Kıdemli Sigorta Uzmanı Christopher Millword, Dünya Bankası Uluslararası Finans Kuruluşu (IFC) Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika Yatırımları Sorumlusu Elif Çevik ile Büyükşehir Belediyesi bürokratları da hazır bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çeşitli projeleri için IFC'den kredi aldığını hatırlatan Keiko Honda, “Size nasıl daha iyi hizmet veririz, onun için buradayız” diye konuştu. Dünya Bankası'nın misyonu hakkında bilgi veren Honda, “İzmir'e daha önce kredi verdiğimiz gemi, tramvay ve trafik sistemi gibi projeler var, gelecekte de çalışacağız. Bize işbirliği fırsatı verdiğiniz için teşekkür ederiz” dedi. Tüm dünyada sadece üç belediye ile çalıştıklarını belirten CEO Honda, bunların Sao Paulo ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi olduğunu açıkladı.

İzmir’in kredi stratejisi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Finans yapısını belirli bir noktaya getirmeden, kendi özkaynaklarınızla yatırım yapmadan zaten dünya kredi sahnesine çıkma şansınız yok. Bizim de bir hazırlık evremiz oldu. Bugünlere kolay gelmedik. Finans ve borç yapımıza özen gösterdik. Kararlı ve istikrarlı çalışmalarımız sonrasında artık Hazine’ye vadesi geçmiş borcumuz kalmadı. Bugün çok farklı bir noktadayız” diye konuştu.

Başkan Kocaoğlu, tüketim için kredi almadıklarını, sadece finansal geri dönüşü olan büyük projeler için uzun vadeli kredi kullandıklarını ve daha düşük faiz oranlarında kredi almaya çalıştıklarını kaydetti. Başkan Aziz Kocaoğlu, konuk Dünya Bankası heyetine İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önemli projeleri hakkında bilgi de sundu.

Ulusal kredi notumuz Aa3
Dünyaca ünlü uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Temmuz ayı sonunda yayımladığı son raporunda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ulusal ölçek kredi notunu “Aa3”, küresel ölçekte kredi notunu da “Baa3” olarak açıklamıştı. İzmir, Moody’s tarafından verilen söz konusu notları 2 yıldır korumayı başarıyor.

Raporda, Büyükşehir’in güçlü faaliyet marjları, dengeli nakit akışının başarılı yönetim stratejisiyle birlikte kendi kendine finanse etme kapasitesi sağladığı ve bu durumun İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz 5 yıl içinde toplam gelirlerinin yaklaşık yüzde 4’üne denk gelen finansman fazlalığından da anlaşıldığı ifade edilmişti. Moody’s, Belediye’nin bugüne kadar tüm borçlarının anapara ve faiz geri ödemelerini fazlasıyla karşılamaya yeterli miktarda nakit rezervi bulundurduğunu, bunun da istikrarlı bir nakit yönetimi stratejisi izlemesinden kaynaklandığını vurgulamıştı.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber