Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

26° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

25
Ağustos

“Gardaş” ziyareti

TÜMÜ PAYLAŞ

“Gardaş” ziyareti
“Gardaş” ziyareti
“Gardaş” ziyareti
“Gardaş” ziyareti
“Gardaş” ziyareti
“Gardaş” ziyareti
Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Faig Baghirov, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan tarafından makamda ağırlanan Büyükelçi Baghirov’a Türk Azerbaycan İş Konseyi Başkanı Cengiz Gül, Ankara Büyükelçiliği Ticaret Ataşesi Vasif Aliyev ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) İş Konseyi Koordinatörü Nurengiz Eşki eşlik etti.

Türkçe gerçekleşen sohbette, Azerbaycan ve Türkiye'nin kardeş ülke olmaları vurgulandı. Bakü'nün İzmir'in “kardeş kenti” olduğunu belirten Sırrı Aydoğan, ziyaretçi sayılarının daha da artması için başta ticaret olmak üzere çeşitli çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi. İzmir'de çok sayıda Azeri vatandaşı bulunduğunu hatırlatan Büyükelçi Faig Baghirov ise özellikle öğrencilere ulaşım konusunda verdikleri destekler için İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. “İzmir bizim için çok önem taşıyor” diye konuşan Büyükelçi Baghirov, “Gardaşlık ilişkilerini daha da geliştirerek, İzmir halkı ile Bakü halkının birbirini yakından tanımasını sağlamalı, işbirliği imkanlarını artırmalıyız” dedi.

Türk Azerbaycan İş Konseyi Başkanı Cengiz Gül de, İzmir ile çevresinin tarım ve teknik tarım konunda oldukça gelişmiş olduğuna dikkat çekerek Azerbaycan'da bu konuda hazır bir pazar bulunduğunu ve değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber