Erişilebilirlik Butonu
Kapat
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Projeler Sayfası

Sayfa İçeriği

Sayfa İçeriği

Yerel Üretim Mucizesi

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş
PAYLAŞ


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in dört temel ilke üzerinde yükselen “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonu doğrultusunda çiftçi ve üretici tohumdan fidana, tarım makinalarından kaliteli yeme kadar her alanda desteklenmiş, tarımsal sulama yatırımlarına hız verilmiştir. Süt işleme ve et entegre tesisi yatırım çalışmalarını hızla sürdüren Büyükşehir; bal, zeytin, süt ürünleri, fidan, çiçek, bezelye, bakla, enginar gibi kent ihtiyaçlarını üretici kooperatiflerinden tedarik etmeyi bu dönemde de sürdürmüştür. Ürün alım sözleşmesi imzalanan kooperatif sayısı artmış, ürün yelpazesi genişlemiştir.

Bünyesinde Tarım Daire Başkanlığı kurarak Türkiye'de bir ilke imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, “yerelde kalkınma” hedefinin temel taşı olarak gördüğü tarımsal üretimin özellikle de kent kırsalında desteklenmesine yönelik örnek çalışmalara imza atmaya devam etmektedir. Endüstriyel ve şirket tarımının dünya çapında desteklendiği ve küçük ölçekli üreticinin yok edildiği bir dönemde köylü ve çiftçisini alım garantili sözleşmeli üretim vizyonu ile kooperatifler üzerinden desteklemeye devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent kırsalında tarımsal ve hayvansal üretimi desteklemeyi sürdürmektedir.

Kooperatif ürünü rengarenk çiçekler, İzmir’in parklarını, sokaklarını süslemiş, sosyal yardım ve dayanışma paketlerimiz kavurma, peynir, zeytin, bal gibi ürünlerle bereketlenmiştir. Kurulan güçlü ve sağlam işbirlikleri sayesinde tarımsal üretimde önemli adımlar atılmış, köy ve kasabalarımızda üretim alt yapıları sağlamlaştırılmıştır. Üretici kooperatifleri ile kurulan sağlam işbirlikleri tarımsal ve kırsal istihdamın sürdürülebilirliğine yönelik önemli katkılar sağlamış, yerel üretim birçok alanda desteklenmiştir.

Büyükşehir’in tarıma hizmetleri sadece küçükbaş hayvan, manda, arılı kovan, tohum ve fidan destekleriyle sınırlı kalmamış, verimi yüksek, modern ve etkin bir tarımsal üretim için üretici kooperatiflerinden gelen talepler çözümlenmiş, üretim altyapıları güçlendirilmiştir. Üretici kooperatiflerine elektronik kantar, soğuk hava deposu, süt soğutma tankları, pnömatik ekim makinesi, gübre dağıtma ve ceviz soyma makinası gibi son teknoloji modern tarım makinaları hibe edilmiş, 16 ilçede kurulu ortak makina parkları bünyesinde yer alan araç, gereç ve tarım makinaları ile köylü ve çiftçinin mekanizasyon ihtiyaçlarının çözümüne destek sağlanmıştır.