Erişilebilirlik Butonu
Kapat
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu

Sağ Menü

17° hava durumu ikonu

Projeler Sayfası

Sayfa İçeriği

Sayfa İçeriği

Çiğli Tramvayında Çalışmalar İlerledi

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş
PAYLAŞ

Çiğli Tramvay Hattı Yapım İşi
  
İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımı çağdaş standartlara taşıma hedefi doğrultusunda raylı sistem yatırımlarına bir yenisini daha ekledi.
İzmir’de çevreci, ekonomik ve konforlu toplu ulaşımın önemli unsurlarından biri haline gelen tramvay hattı şimdi de Çiğli’ye uzanıyor. Hat, Karşıyaka Tramvayı’nın devamı niteliğinde olacak.

Çiğli Tramvay Hattı Yapım İşi’nin 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 20. maddesi uyarınca gerçekleşen ihalesinde değerlendirmeler sonrasında en uygun teklifi veren Nurol İnşaat A.Ş. ile 2020 yılı Aralık ayında 414 milyon 182 bin 814 TL bedel üzerinden sözleşme imzalandı. Yer tesliminin ardından yapım çalışmaları başlayan hattın iki yılda tamamlanması öngörülüyor. 

Çiğli Tramvayı yaklaşık 11 km'lik çift hatlı ve 14 istasyondan oluşacak.  Güzergâh; mevcut Karşıyaka Çevreyolu İstasyonundan başlayarak bağlantı köprüsü ile geçilerek Ataşehir, Çiğli İstasyonaltı Mahallelerine, Çiğli İzban Durağı ve Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi, Ata Sanayi Bölgesi, Kâtip Çelebi Üniversitesi ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ne hizmet edecek şekilde planlandı. Yaklaşık 500 metre inşa edilecek ve çevre yolunun üzerinden geçecek olan bağlantı köprüsünde tramvay hattının yanı sıra yaya ve bisiklet yolları da bulunacak.

Çiğli Tramvay Hattı Yapım işi çalışmaları kapsamında 2021 Aralık ayı itibariyle; imalatların %34’ü tamamlandı. İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Mustafa Kemal Atatürk Bulvarı, Eski Havalimanı Caddesi, Atatürk Caddesi, 8780/1 Sokak ve 10038 Sokakta hat betonu, ray montajı imalatları, asfalt ve çevre düzenleme çalışmaları, viyadük ve trafo merkezlerinin inşaatı çalışmalarına devam ediliyor.