Erişilebilirlik Butonu
Kapat
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu

Sağ Menü

16° hava durumu ikonu

Projeler Sayfası

Sayfa İçeriği

Sayfa İçeriği

Temiz Çevre Farkındalığı İçin Otomobilsiz Kent Günü Etkinlikleri ile Resim ve Öykü Yarışmaları

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş
PAYLAŞ

Resim Yarışması ve Öykü Yarışmaları Düzenliyoruz

İklim değişikliği etkilerine dirençli ve sağlıklı bir kent yaratmak amacıyla iklim değişikliği, çevrenin ve doğal zenginliklerin korunması, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji kaynakları kullanımı gibi konularda toplumu aydınlatmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla yarışmalar düzenliyoruz.

İzmir ilinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı ortaokullarda eğitim-öğretim gören öğrencilere yönelik ilki 2015 yılında düzenlenen “Rüzgar ve Güneş Temiz Enerjiyle Bütünleş” konulu resim yarışması geleneksel olarak 2 yılda bir düzenlenmektedir. Seçici Kurulun değerlendirmesi sonucu kazanan ilk üçe giren eser sahiplerine “en çevreci ulaşım aracı olan bisiklet” ödülleri Haziran 2022’de 4.sü düzenlenen resim yarışmasının ödül töreninde verilmiş olup ilk 50’ye giren eser sahiplerine de çeşitli hediyeler dağıtılmıştır. Eser sahiplerinin eserleri ayrıca belirlenen alanda 1 hafta süreyle sergilenmektedir.

İzmir ilinde ikamet eden İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullar ve İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı eğitim kurumları, eğitim öğretim hizmetleri sınıfında fiilen görev yapmakta olan okul öncesi-anasınıfı ve ilkokul sınıf öğretmenleri ile ortaokul Türkçe ve Fen Bilgisi öğretmenlerine yönelik “İklimin Senin Elinde Öykü Yarışması” düzenlenmektedir. Çevre Bilinci, Enerji Verimliliği, İklim Değişikliği ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Kullanımı kategorilerinde ilki 2021 yılında İzelman A.Ş. işbirliğinde yapılan yarışmada “Ekolojik Okur Yazarlık” eğitimini tamamlayan katılımcılar yazdıkları öyküler ile katılarak Jüri seçimiyle dereceye girenlere düzenlenen ödül töreninde çeşitli hediyeler verilmiştir.