Erişilebilirlik Butonu
Kapat
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu

Sağ Menü

27° hava durumu ikonu

Projeler Sayfası

Sayfa İçeriği

Sayfa İçeriği

Sürekli Yenilenen Yaşı Genç Araç Filosuna Sahibiz

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş
PAYLAŞ

İzmir’de bir bölümü elektrikli olmak üzereyeni nesil araçlardan olmak üzere toplam 1900 araca sahip Eshot Genel Müdürlüğü bünyesindeki araçlarla 1 milyondan fazla kişi otobüs ulaşımından yararlanıyor.

Elektrikli otobüsler Seferde

Türkiye’nin ilk full elektrikli otobüs filosunu kurmak için yola çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin satın aldığı tamamen yerli teknolojiyle üretilen 20 elektrikli otobüs Nisan 2017 yılından bu yana hizmette.  Elektrikli otobüsleri kullanacak şoför, hareket memurları ve teknik personel verimli kullanım eğitim aldı.  Yol güzergahları da otobüslerin yazılımlarına eklendi. 
Gün içinde hiç durmaksızın 250 kilometre yol alabilen yeni otobüsler, klima açıkken 13 saat, klimasız 16 saat hiç durmadan çalışabiliyor. Yakıt maliyeti az olan 12 metre boyundaki elektrikli otobüsler için 8.8 milyon Euroluk yatırım gerçekleştirildi.  Otobüsler sessiz,  yedek parçası uzun ömürlü,  şarj olanaklı ve  modern…  

Filoya önümüzdeki yıllar içinde yeni araçlar katılmaya devam edecek.

Avrupa standartlarında, teknolojiyi bir gereksinim olarak gören anlayışı, tüm gelişmeleri bünyesine yansıtan otobüs alımları ve ekonomik ömrünü tamamlamış otobüslerin hurdaya ayrılmasıyla filo hızla gençleşiyor.
 
Otobüs Bisiklet Taşır

Bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amaçlı hizmeti  2 bisiklet taşıma aparatlı 60 veriyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eshot Genel Müdürlüğü, otobüslerin önüne aparat ekleyerek bisiklet. Otobüsler Bornova, Buca, İnciraltı-Balçova-Üçkuyular, Karşıyaka-Bostanlı ve Konak-Alsancak'tan oluşan Merkez olmak üzere toplam 5 ayrı bölgede hizmet veriyor.
 
Engellilerimiz Ulaşım Özgürlüğüne Kavuştu
        
Engelli dostu otobüslerimizle kentteki engelli vatandaşlarımız ulaşım özgürlüğüne kavuştu. Alçak tabanlı, engelli rampalı yeni otobüslerimizin hizmete girmesiyle 912 adet engelli kullanımına uygun otobüsümüz ile 138 hatta hizmet veriliyor.
 
Havaalanına Erişim Kolay ve Ucuz

Kent merkezindeki Mavişehir, Cumhuriyet Meydanı ve Bornova Metro kalkış noktalı  lüks otobüsle; merkezlerdeki noktalardan havaalanına doğrudan, ucuz, konforlu ve rahat ulaşımı sağlanıyor.
 
Orman Köylerine Ulaşım Hizmeti

Geçmiş yıllarda ulaşım hizmeti alamayan 133 köye, kent sınırları içerisinde yeni katılan ilçelerin köyleriyle orman köyleri toplu ulaşımdan yararlanıyor.
 
Toplu Ulaşımda Sosyal Belediyecilik Anlayışı Ön Planda

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla uygulamaya koyduğu "çağdaş ve ucuz toplu ulaşım" uygulaması aile bütçelerine destek oluyor. 657 sayılı yasa kapsamındaki kadrolu öğretmenler, öğrenciler ve 60 yaş üzerindeki vatandaşlara ulaşımda indirimler yapan, engellilere ve 65 yaş üstü vatandaşlara bu hizmeti “ücretsiz” sağlıyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi sözleşmeli öğretmenleri de ulaşımda sübvansiyon şemsiyesi altına alarak binlerce sözleşmeli öğretmeni de, kadrolu meslektaşları gibi, indirimli ulaşım olanağına kavuşturdu.

Biniş Kartlarına alternatif Elektronik 3 - 5 Bilet

Toplu ulaşım araçlarını nadiren kullanan yolcular veya şehrimize kısa süre için gelen ziyaretçiler  elektonik biletleri İzmir genelindeki  bayilerinin yanı sıra yolculuk esnasında havaalanı hatlarımızda çalışan araçlarından temin edilebilliyor.

Duraklar Akıllı

Ulaşım hizmetinde uygulanan teknolojik gelişmeler sonucu kentteki tüm duraklar artık akıllı durağa dönüştürülüyor. Hat numarası, gidiş yönü, engelli binişine uygun olup olmadığı, son durağın ismi ile ilgili durağa varış süresi bilgileri veriliyor.
 
Filo Gözetim Altında

Tüm ulaşım filosu,  sefere çıktıkları andan itibaren hız limiti, duraklarda bekleme süresi gibi konularda uydu görüntüleriyle anlık uzaktan takip ediliyor. "Filo Takip Merkezi'nden araçlar gün boyu görüntülenerek sayısal dökümleri kayıt altına alınıyor.
Filo Takip Sistemi; akıllı Duraklara gelecek otobüs bilgilerini gönderme, alarm uygulaması ile kaza, arıza gibi durumlarda merkeze uyarıcı ikaz verme, ambulans ve/veya itfaiye ihtiyacını bildirme, asayiş olaylarından merkezi haberdar edilebilme, araca ya da şoföre yapılan bir darp durumunda, acil emniyet yardımı çağrı butonu ile anında müdahale edilebiliyor.
 
Yolcularımız için Emniyetli Yolculuk Birinci Önceliğimiz

İzmir’de her gün 1 milyonun üzerinde yolcu, otobüsle toplu ulaşımı tercih ediyor. ESHOT Genel Müdürlüğü, toplu ulaşımdan yararlanan yolcuların can güvenliği büyük önem taşıyor. Şoförlerin trafikte karşılaşabileceği ani tehlikeler karşısında doğru tepkiyi verebilmesi, yağışlı havalarda ve kaygan zeminlerde kullandıkları otobüsü güvenli bir şekilde durdurabilmeleri için gereken beceriler, yoğun bir eğitim süreciyle sağlanıyor.
Eshot Genel Müdürlüğü, soförleri için “Sürüş Teknikleri Eğitim Merkezi” kuran Türkiye’de  ilk kamu kuruluşu özelliğini taşıyor.
Limontepe’de kurulan ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun da lisans verdiği eğitim pistindeki zorlu deneyimler sayesinde meydana gelen kaza sayısı önemli ölçüde azaldı.
 
Otobüsler Temiz, Su Tasarrufu Gözetiliyor

Gediz ve Adatepe  atölyelerinde; her gün sefere çıkmadan önce  yıkanan otobüslerden kaynaklanan su tüketimini önlemek için kurulan araç yıkama ve atıksu arıtma tesisi günde 67 ton, ayda 2 bin ton su tasarrufu sağlıyor.
Otobüslerin yıkanması sırasında kullanılan suyun yüzde 75’inin arıtılarak yeniden kullanılmasını sağlayan sistem, tükenen su kaynaklarının tasarruflu kullanımı konusunda en başarılı uygulamalardan biri oldu. Projesi Çevre Mühendisleri Odası ve İZSU Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan tesiste, yeniden kullanım için arıtılan su 20 bin litre kapasiteli depoda bir sonraki yıkama için biriktiriliyor.
 
Uluslararası Birlik Üyeliği ve Ödül

ESHOT Genel Müdürlüğü 17 Şubat 2011’de sürdürülebilir toplu ulaşım hizmeti için, 1885 yılında kurulan ve dünyadaki en büyük sivil toplum kuruluşu olan, Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği’ne (UITP) katıldı. Birliğin Dubai’de düzenlediği "59. Dünya Kongresi ve Taşımacılık - Kentiçi Ulaşım Fuarı"nın Türkiye Çalıştayı kapsamında UITP’nin “PTX2” adıyla düzenlediği ve toplu taşımada yolcu sayısını iki katına çıkarmayı hedefleyen proje yarışmasının değerlendirmesinde, "otobüs, metro, vapur ve banliyö arasında entegrasyonu sağlayan, ilk binişin ardından 90 dakika içindeki tüm binişlerin ücretsiz yapıldığı ve aktarma esasına dayanan sistemi" ile Eshot Genel Müdürlüğü ödüle layık görüldü.