Erişilebilirlik Butonu
Kapat
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Projeler Sayfası

Sayfa İçeriği

Sayfa İçeriği

Spor Kulübümüzde 42 Branşta Binden Fazla Lisanslı Sporcu

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş
PAYLAŞ

İzmir’i spor kenti yapma vizyonuyla çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü aktif branş sayısını 42’ye çıkardı, lisanslı sporcu sayısı 2.900’ e ulaştı.

11 Engelli Branşı, 58 Sporcu

11 engelli branşında 58 lisanslı sporcuya sahip olan İzmir Büyükşehir Belediye Spor, ampute futbol, tekerlekli sandalye basketbol, engelli atletizm, engelli boccia, engelli halter, engelli masa tenisi, görme engelli judo, özel sporcular cimnastik, özel sporcular masa tenisi, özel sporcular yüzme, özel sporcular artistik buz pateni branşlarında mücadele ediyor. Lisanslı sporcular tesisimizden faydalanırken hiçbir ücret ödemeksizin spor faaliyetlerini yürütmektedirler. İzmir Büyükşehir Belediye Spor’ un 42 branşı arasında; Bornova’daki Buz Sporları Salonu’ nun buz hokeyinde 100, artistik buz pateninde 100, Tekvandoda 150, atletizmde 68, güreşte 101, sutopunda 160, judoda 48, basketbolda 73, su altı ragbisinde 95 lisanslı sporcusu mücadele ediyor.

Sportif Yetenek Ölçümü ile Çocuklarımızın Spor Yetkinlikleri Ölçülüyor

Sportif yetenek ölçümü ve spora yönlendirme programı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı ve Ege Üniversitesi işbirliğinde, 8-9-10 yaş çocuklarımız için ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor. Spora başlama yaşındaki yetenekli çocuklarımız ölçüm sonuçları doğrultusunda eğilim ve kabiliyetleri değerlendiriliyor ve ailelerin de onayıyla başarılı olabilecekleri spor branşlarına yönlendiriliyor.

Ayrıca İzmir'deki spor kulüplerinin her branştaki altyapı takımlarının 10-18 yaş aralığındaki sporcularına da ücretsiz olarak sportif ölçümleri yapılıyor

Ölçüm testlerinde;

Skinfold yağ ölçümü (5 bölge), flamingo denge, esneklik, uzun atlama, el göz koordinasyonu, kol kuvveti, vücut uzunluk ölçümleri, boy kilo ölçümü, el kavrama kuvvet ölçümü, sırt bacak kuvvet ölçümü, eklem açı ölçümleri, eklem mini çap ölçümü, geriye sağlık topu atma, mekik, dikey sıçrama ölçümü, 5 metre çeviklik, 20 metre sürat, dayanıklılık ölçümü, kulaç uzunluğu, oturma yüksekliği değerlendiriliyor.

Ölçüm testlerinin mobil olarak hizmet vermeye başlamasıyla birlikte daha geniş bir kitleyi sporlabuluşturmak hedefleniyor.