Erişilebilirlik Butonu
Kapat
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu

Sağ Menü

16° hava durumu ikonu

Projeler Sayfası

Sayfa İçeriği

Sayfa İçeriği

Mezarlık Bilgi Sistemi

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş
PAYLAŞ

Güncel Mezarlık Bilgi Sistemi Bilgilendirme Notu: 

Mezarlık Bilgi Sistemi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı kayıtlarındaki defin bilgilerinin, Harita ve CBS Dairesine bağlı Coğrafi Bilgi Sistemleri Müdürlüğü tarafından konuma dayalı olarak veri tabanında toplanarak, mezarlıklara ait sayısal haritaların oluşturulması, defin bilgilerinin konumsal olarak sorgulanma ve analiz edilmesine olanak sağlayan bir sistemdir. Proje kapsamında vatandaşların İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yetki alanındaki mezarlıklarda bulunan yakınlarına ait kabirlerin yerini, fotoğrafını bilgisayar ekranından görmesi ve istedikleri zaman, mezarın konumunu gösteren harita çıktısını alabilmeleri sağlanmaktadır. Bu sayede mezarlıkları ziyaret eden vatandaşların aradıkları mezarı bulması için gereken zaman azalmış, özel günlerde, ziyaretçi çokluğundan yaşanan karışıklık büyük ölçüde giderilmiştir. Ayrıca yeni gömü yerlerinin tespiti adına, konumsal defin verileri üzerinden mekânsal planlamalar yapılabilmekte ve yeni mezar yerleri tesis edilebilmektedir.

Yazılımı Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilen mefta ve mezar yeri bilgilerinin sorgulanabildiği Mezarlık Bilgi Sistemi uygulamasına 2013 yılında geçilmiştir. Proje kapsamında bugüne kadar toplam 82 adet mezarlık alanındaki gömü bilgileri http://cbs.izmir.bel.tr/cbsuygulamalar/mezarlikbilgisistemi/  adresinden yayına açılarak internet kullanıcıları tarafından sorgulanabilmeleri sağlanmıştır. Bu çalışmalar Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğünce yürütülmekte olup yeni defin işlemlerinin güncelleme çalışmaları Mezarlıklar Dairesi Başkanlığınca yapılmakta ve diğer mezarlıkların sisteme dâhil edilmesi için çalışmalar devam etmektedir.