Erişilebilirlik Butonu
Kapat
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu

Sağ Menü

24° hava durumu ikonu

Projeler Sayfası

Sayfa İçeriği

Sayfa İçeriği

Hayvancılık Desteklerimiz

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş
PAYLAŞ

Küçükbaş Hayvancılık Projesi
 
Küçükbaş hayvan yetiştiriciliğini desteklemek ve teşvik etmek amacıyla yetiştiricilik eğitimleri düzenleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa, Bayındır, Bergama, Beydağ, Dikili, Güzelbahçe, Karaburun, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menderes, Ödemiş, Seferihisar, Selçuk, Tire ve Urla ilçelerinde 3687 üreticiye 14.359 küçükbaş hayvan hibesi yapılmıştır. Yavruları ile birlikte toplamda bu sürünün büyüklüğü 34.600 adedi geçmiştir.  İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin geliştirdiği proje, kırsalda yaşayan ancak yeterli imkânlara sahip olmadığı için birkaç dönüm arazisinde tarım yapıp çocuklarına ise başka sektörlerde istihdam olanağı arayan ailelere umut ışığı olmuş, özellikle de küçükbaş hayvan varlığının zayıf olduğu bölgelerdeki dar gelirli ailelere dağıtılan koyun ve keçiler hızla çoğalmaya başlamıştır.

Kaçeli Koyunu Projesi

Küçükbaş hayvancılığın desteklenmesi kapsamında sınırlı sayıda yetiştirici elinde bulunan ve kadim türler arasında sayılan Çeşme yöresine ait Kaçeli Koyununun desteklenmesi, geliştirilmesi, korunması ve çoğaltılması kapsamında üreticilerimize desteklemelerimiz devam etmektedir. 
Ayrıca üniversiteler ile işbirliği içinde Kaçeli koyununun karakterizasyonunun tamamlanması ve ıslah edilerek çoğaltılması çalışmaları sürdürülmektedir.


Manda Yetiştiriciliğinin Canlandırılması Projesi

Manda Yetiştiriciliğinin Yeniden Canlandırılması ve Kırsal Alanlardaki Üreticilerin Desteklenmesi Projesi kapsamında, 2020-2023 yıllarında Selçuk, Bergama, Kınık, Tire, Menemen ve Aliağa ilçelerinde manda yetiştiriciliği eğitimleri düzenlenmiş, 88 üreticiye 302 Anadolu Mandası hibe edilmiştir. Manda sayısı yavrularıyla beraber 500’ü geçmiştir. Gelişen süt üretim kapasitesiyle sadece bölgemizin değil ülkemizin de en önemli tarımsal üretim havzalarından biri olan İzmir’de manda yetiştiriciliğini yeniden canlandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, katma değeri oldukça yüksek manda sütü ve işlenerek elde edilen İzmir Mozerallası ile üreticisini tüm dünyayla buluşturmayı hedeflemektedir. Artan sürü kapasitemizle birlikte manda sucuğununda ürün yelpazemizde  yer alması planlanmaktadır.