Projeler Sayfası

Kentte Kültür Mekanları Yaygınlaştırıldı

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi ilçe belediyeleriyle gerçekleştirdiği ortak çalışmalarla kent genelinde kültür merkezlerini yaygınlaştırıyor.

İlçelerimizde;
Bayraklı Belediyesi 75. Yıl Mahallesi Kültür Merkezi Yapımı
Buca Belediyesi Gediz Kültür ve Aktivite Binası
Güzelbahçe Belediyesi Kültür Merkezi
Foça Belediyesi Spor Evi
Torbalı Belediyesi  Kültür Merkezi Konferans Salonu
Urla Belediyesi Kentpark Sosyal-Kültürel Belediye Hizmet Binası
Bergama Belediyesi Kültür Merkezi
Menemen Belediyesi  Kubilay Kültür Merkezi Hizmet Binası
Beydağ Belediyesi Kültür Merkezi
Gaziemir Sarnıç Kültür Merkezi 'nin yapımına destek olundu.
Balçova Belediyesi Kültür Merkezi'nin yapımına da mali destek veriliyor.

Yıl bazında yapımı tamamlanan kültür merkezlerimiz ise şöyle;

2018-2021
Mustafa Necati Kültür Merkezi ve Yer altı Otoparkı Yeşilyurt'ta 4 bin 114 m² alanlı kültür merkezi ile 6 bin m² alanda üç bodrum katında hizmet verecek 153 araç kapasiteli otopark ile 300 kişilik konferans ve 58 kişilik seminer salonun bulunduğu merkez kullanıma alınmıştır.

2016
Aliağa Kültür Merkezi 12 araçlık otopark, depo, hazırlarma - pişirme, lavabo ve temizlik yıkama birimleri, yemekhane, konferans salonu ve idari birimler, toplantı salonu, derslikler ve seminer odaları ile kütüphane ile kullanıma sunuldu.

2015
Gültepe Kültür  Merkezi bodrum, zemin ve birinci kat olmak üzere 3 katlı inşa edildi, tuvalet, mutfak hazırlık, yemek ve servis salonu, engelli tuvaleti,  toplantı salonu, eğitim odası, kütüphane bulunuyor.

2014-2015
Seferihisar  Kültür Merkezi 12 br 526m²' lik alanda iki atölye binası ve sanat merkezi olarak inşa edildi.  Üç katlı merkezde Sergi, Fuaye Alanları, Kafeterya, Çok Amaçlı Salon, Sanatçı Dinlenme Odası, Yönetici Odası, Wc, Duşlar bulunuyor
8 araçlık otopark ile 42 araçlık bisiklet ve motorsiklet parkı oluşturuldu.

2013-2014
Selçuk Kültür Merkezi, I 1.473 m² toplam inşaat alanlıı; 376 m² bodrum katta 10 araçlık otopark, tesisat odaları, wc, temizlik odası, yıkama, mutfak ve dolaplar bulunuyor.
519 m² zemin katta 121 m² konferans salonu, teknik oda, hol, bay-bayan-engelli wc'leri, danışma, yangın merdiveni bulunuyor. 578 m² 1.katta 168 m²'lik çok amaçlı salon balok, vestiyer, 3 adet eğitim odası, idari ofis, yönetici odası, okuma odası, depolar, yangın merdiveni bay-bayan-engelli wc bulunuyor.

Altındağ Kültür Merkezi 1190 m2 alan üzerine 3 katlı olarak inşa edildi.
Bodrum Katında;  Otopark, teknik odalar, depo, wc'ler, jeneratör odaları, sığınak, mutfak hazırlık mahalleri;
Zemin Katında ise avlu, mutfak servis, yemek salonu (40 kişilik), eğitim odası, wc'ler, yönetici odası, 1. Katta ise  Toplantı odası (50 kişilik), fuaye, eğitim odası, kütüphane, wc'ler bulunmaktadır.

2008 - 2009
Çiğli Kültür Merkezi bodrum, zemin ve 1. kat olmak üzere 3 katlı olarak 1.800 m² kullanım alanlı inşa edildi.  Bodrum katta 6 araçlık otopark, tesisat mahalleri, morg (25 m²) ve sığınak (75 m²) ; zemin katta 150 kişilik yemek salonu (140 m²) ve 120 kişilik konferans salonu (160 m²), 1. katta 150 kişilik toplantı salonu (160 m²), kütüphane (40 m²), 3 adet eğitim odası (84 m²), bahçede 5 araçlık açık otopark bulunmaktadır.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi

30 bin metrekare toplam alan üzerine kurulmuş olan çok yönlü bir sanat merkezidir. İçerisinde yer alan 1130 kişi kapasiteli Büyük Salon'u, 243 kişi kapasiteli küçük salonu, 5 adet sanat galerisi ve 2022 yılında hizmete giren Müzik Kütüphanesi ile 2008 yılından beri kentin kültür sanat hayatının baş aktörlerinden biridir.

2007 - 2008
Bornova Kültür Merkezi 2930 metrekare alan üzerine bodrum, zemin ve 1. kattan oluşmaktadır. Bodrum katta 25 araçlık otopark, morg ve sığınak, zemin katta 224 kişilik yemek salonu ve 170 kişilik konferans salonu, 1. katta 400 kişilik toplantı salonu, fuaye, okuma ve eğitim salonu bulunmaktadır.