Erişilebilirlik Butonu
Kapat
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Projeler Sayfası

Sayfa İçeriği

Sayfa İçeriği

İzmir Limanı

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş
PAYLAŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak liman kenti olan İzmir'in turizm potansiyelini açığa çıkarmak, marka değerini ve bilinirliğini arttırmak için kruvaziyer turizmi alanında çalışmalar gerçekleştirilmektedir.

Bu kapsamda; İzmir Liman’ında iyileştirme çalışmaları yapılmıştır. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki turizm paydaşlarıyla ortak yürüttüğü çalışmalar sonucunda İzmir Limanı yeni bir görünüm kazanmıştır.

İzmir Limanında asfaltlama, bakım onarım ve yeşillendirme çalışmaları gerçekleştirilmiştir.

İzmir Liman’ının Gümrük Alanı’nda yer alan Turizm Bilgilendirme Ofisi, İzmir Vakfı tarafından oluşturulan ve İzmir kent kimliğini yansıtan İzmir görselleri kullanılarak yenilenmiştir. Yenilenen Turizm Bilgilendirme Ofisi’nde Turizm Şube Müdürlüğü’nün uzman personeli gemiden inen turistlere kent rehberi, haritalar ile İzmir hakkında bilgilendirme yapmaktadır. Turizm Şube Müdürlüğü tarafından İzmir Liman çıkışlı özel yürüyüş rotaları da oluşturulmuş, İngilizce ve Almanca broşürler turistlere sunulmuştur. Liman içerisinde misafirlerin kullanımına sunmak üzere ücretsiz wi- fi hizmeti verilmektedir. Ayrıca Turizm Zabıtası ekipleriyle turistlerin güven içinde kentte seyahat imkanları arttırılmıştır.