Erişilebilirlik Butonu
Kapat
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu

Sağ Menü

32° hava durumu ikonu

Projeler Sayfası

Sayfa İçeriği

Sayfa İçeriği

İzmir Turizm Bilgilendirme Ofisleri Turistleri Karşılamaya Hazır

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş
PAYLAŞ

İzmir Turizm Bilgilendirme Ofisleri Turistleri Karşılamaya Hazır

İzmir Turizm Tanıtım ve Stratejisi ve Eylem Planı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Stratejik Planı’nda yer alan “Turizm Bilgilendirme Ofisleri” projesi kapsamında açılan turizm bilgilendirme ofisleri turistler tarafından ziyaret ediliyor. 

Turist Yoğun Bölgelerde Açılıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler ve Turizm Dairesi Başkanlığı tarafından açılan turizm bilgilendirme ofisleri, turist hareketinin yoğun bölgelerde açılıyor. Kruvaziyer turizminin yeniden başladığı İzmir’de; yapılan analizler ve sektörden alınan görüşler doğrultusunda 8 adet turizm bilgilendirme ofisi açıldı. 

2021 yılında Alsancak Turizm Bilgilendirme Ofisi, Kültürpark Turizm Bilgilendirme Ofisi, Konak Turizm Bilgilendirme Ofisi ve Kemeraltı Bilgilendirme Noktası olmak üzere toplam dört adet bilgilendirme ofisi açılmıştır.  2022 yılında ise Hisarönü Turizm Bilgilendirme Ofisi, Kemeraltı Turizm Bilgilendirme Ofisi ve Liman Turizm Bilgilendirme Ofisi hizmete açılmıştır. 2023 yılında ise Akdeniz Dilleri Merkezi Ek Hizmet Binasının giriş katında Akdeniz Dilleri Merkezi Turizm Bilgilendirme Ofisi hizmete açılmıştır.  

Açılan ofisleri son 1 yılda 45.000 den fazla turist ziyaret etti. 

Tur Araçlarının Otopark Sorununa Çözüm

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin eski hizmet binası otoparkının bulunduğu alanda yer alan Konak Turizm Bilgilendirme Ofisi’nin ön bölgesi, tur otobüslerinin yolcularını indirip bindirebileceği alan olarak tasarlandı. 6 tur otobüsü kapasitesine sahip alan, turist kafilelerinin Kemeraltı bölgesine rahatlıkla erişebilmelerine olanak sağlıyor. 

Kültürel Mirasa Sahip Çıkılıyor

Kültürpark’ta yer alan Pakistan Pavyonu yeniden düzenlenerek Turizm Bilgilendirme Ofisi olarak hayata geçirildi. Turizm alanında çeşitli sergilerin yapıldığı Pakistan Pavyonu aynı zamanda kent turlarının başlangıç noktası olarak konumlandırıldı. Pakistan Pavyonunda yer alan tarihi saat ise orijinaline uygun olarak tekrardan hayata kazandırıldı.

Hisarönü Turizm Bilgilendirme Ofisi

Kemeraltı’nın giriş noktalarından birisi olan Hisarönü bölgesinde yer alan Hisarönü Turizm Bilgilendirme Ofisi de turistler tarafından sıklıkla ziyaret ediliyor. İki katlı bir yapıdan oluşan ofis; Cumartesi günleri de hizmet veriyor.

Ziyaretçi Sayısı Her Geçen Ay Artıyor

Kemeraltı’nda Ali Paşa Meydanın açılan Kemeraltı Turizm Bilgilendirme Ofisine her geçen ay daha fazla ziyaretçi geliyor. Kemeraltı Esnaf Derneği ile aynı binada yer alan ofis; turist kafilelerinin yanı sıra Kemeraltını keşfeden turistlerin de uğrak noktası oluyor.

Liman Turizm Bilgilendirme Ofisi 

6 yıl aradan sonra İzmir’e yeniden gelen kruvaziyerlerdeki yolcuları kente gelir gelmez karşılayan ofiste, turistlerin hızlıca bilgilendirilmesi sağlanıyor, kent içinde ihtiyaçlarına göre yönlendirmeler yapılıyor. Liman çıkışlı olarak başlayıp Kemeraltında sona eren 3 farklı yürüyüş rotasının haritası, kent rehberi ve turist haritası turistlere ücretsiz olarak veriliyor.

Alsancak’ta yer Alsancak Turizm Bilgilendirme Ofisi’nde özellikle kruvaziyerlerin geldiği günlerde yoğunluk yaşanmaktadır. 
Turizm bilgilendirme ofislerinde kenti tanıtıcı İngilizce ve Türkçe Kent Rehberleri, Turist haritaları, yürüyüş rotalarının broşürleri ve bilgilendirici broşürler yabancı dil bilen uzman personeller tarafından sunuluyor.