Erişilebilirlik Butonu
Kapat
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Projeler Sayfası

Sayfa İçeriği

Sayfa İçeriği

İzmir Güvenilir Bir Turizm Destinasyonu Oluyor

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş
PAYLAŞ

Türkiye’de ilk kez bir yerel yönetim tarafından İzmir’deki işletmelerin pandemi sonrası normalleşme sürecine uyumunu kolaylaştırmak amacıyla konaklama ile yeme-içme işletmelerine yönelik ücretsiz sertifikasyon sistemi hayata geçirildi. İzmir’in güvenilir bir destinasyon olması hedefiyle 12 Haziran 2020’de başlayan Turuncu Çember sertifikası ile ilgili güncelleme çalışmaları devam etmektedir.

Bugüne kadar uygulama için toplam 578 başvuru alındı. Başvuran işletmelerin 510’u Turuncu Çember sertifikası almaya hak kazandı. Başvuran 90 işletme ise değerlendirmeler sonucu Turuncu Çember sertifikası kriterlerine uygunluk göstermemesi nedeniyle olumsuz cevapla karşılaştı. 510 işletmenin 160’ı konaklama, 350’si ise yeme-içme tesisinden oluşuyor. İZDENİZ gemileri içinde bulunan 20 adet büfe de Turuncu Çember sertifikası almaya hak kazandı. Denetimler işletmelerin sertifikayı aldıkları puanlar doğrultusunda düzenleniyor. Değerlendirme sonucunda yüzde 75-80 arası başarılı olan işletmeler 3 ay, yüzde 80-85 arası başarılı olan işletmeler 6 ay, yüzde 85-90 arası başarılı olan işletmeler 9 ay, yüzde 90’nın üzerinde başarılı olan işletmeler 12 aylık periyotlarla denetleniyor. Turuncu Çember sertifikası almış işletmelerinin hepsinin denetimi tamamlanmıştır. 

Turuncu Çember Sertifikasına sahip işletmeler Visit İzmir’de “Turuncu Çemberli İşletmeler” olarak listeleniyor.