Erişilebilirlik Butonu
Kapat
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Projeler Sayfası

Sayfa İçeriği

Sayfa İçeriği

İzmir Afet Platformu

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş
PAYLAŞ

Kentimizi kapsayıcı ve katılımcı afet yönetim politikaları ve uygulamaları ile afetlere karşı dirençli hale getirmeyi amaçlayan Belediye Başkanlığımızca, afet yönetim sürecindeki tüm çalışmalar için toplumun farklı kesimlerinin görüş, öneri ve değerlendirmelerini almak üzere ilgili kurum ve kuruluşlar, Üniversiteler, Meslek Odaları ve Sivil Toplum Kuruluşlarından oluşan paydaşlarımızdan temsilciler belirlenerek  "İzmir Afet Platformu" oluşturulmuştur.

30 Ekim depremi sonrasındaki süreçte kentimizin afet güvenliğinin sağlanmasına yönelik yürütülen deprem öncelikli faaliyetlerin değerlendirilmesi amacıyla 17.08.2021 tarihinde "İzmir Afet Platformu" toplantısı gerçekleştirilmiştir.

Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer’in katılımıyla gerçekleşen söz konusu toplantıda, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Banu Dayangaç tarafından Belediyemizce yürütülen afet risk azaltma çalışmalarına ilişkin bilgilendirme yapılmıştır. Ayrıca ODTÜ’lü akademisyenler Prof. Dr. Erdin Bozkurt tarafından İzmir İli depremsellik araştırması ve Prof. Dr. Erdem CANBAY tarafından Bayraklı İlçesi yapı envanteri projeleri hakkında bilgilendirme yapılarak katılımcıların görüş, öneri ve değerlendirmeleri alınmıştır.

Afet Toplanma Alanları Noktasal Gösterim