Erişilebilirlik Butonu
Kapat
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Projeler Sayfası

Sayfa İçeriği

Sayfa İçeriği

Farkındalık için Eğitim ve Etkinlikler

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş
PAYLAŞ

Akdeniz Kent Portreleri Projesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi’nin, Selanik ve İzmir üzerine gerçekleştirdiği uluslararası bir çalıştayla başlattığı, ‘Akdeniz Kent Portreleri Projesi’ bu iki tarihi liman kentinin ilişkilerini ele alan bir araştırma sergisi ve panelle devam etmiştir.

Ah Kardeşim 1880-1912 Bölgesel Merkezler, Küresel Liman Kentleri başlıklı sergi, Doğu Akdeniz’in bu iki önemli liman kentini hem kendilerine özgü yönleriyle hem de karşılaştırmalı olarak ele almıştır. Küratörlüğünü Dr. Dilek Akyalçın Kaya’nın yaptığı araştırma sergisi, Sanayi Devrimi sonrasında yaşanan sürecin, bu kentlerin ve toplumların dokusunda yarattığı etkilerin izlerini sürmemizi sağlamıştır.

Bu sergi kapsamında gerçekleşen panelde Prof. Dr. Vassilis Colonas [Thessaly Üniversitesi], Dr. Öğretim Üyesi Erkan Serçe [Dokuz Eylül Üniversitesi] ve Yiannis Epaminondas’ın [Yunanistan Ulusal Bankası Kültür Vakfı Direktörü, MIET] bildiri sunmuş; araştırma sergisi ve sunulan bildiriler Akdeniz Akademisi tarafından Türkçe, İngilizce ve Yunanca olarak yayıma hazırlanmıştır. Kitabın 2022 yılında yayımlanması planlanmaktadır.

Çocuklar İçin Akdeniz Projesi

Çocuklar İçin Akdeniz Projesi; parçası olduğumuz Akdeniz coğrafyasını ve zengin değerlerini erken yaşlardan itibaren çocuklara fark ettirmek, yer ve aidiyet duygularını geliştirmek, doğa ve kültür bilinci yerleştirmek amacıyla kurgulanmış bir yerel eğitim programıdır.

Proje materyalleri ve etkinlik içerikleri, 6. ve 7. sınıf düzeyi çocuklara yöneliktir. Programın amacı, çocuk ve gençlere eğlenceli bir yöntemle genel kültür bilgisi edindirmenin yanı sıra, okul öğretmenlerimize, okul içinde kullanabilecekleri, MEB Sosyal Bilgiler müfredatı ünite konularıyla uyumlu eğitim destek materyali sağlamaktır.

Proje kapsamında hazırlanan tüm eğitim materyallerine ve içeriklerine İzmir Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi’nin web sitesi - https://www.izmeda.org/?page_id=1982 bağlantısından ulaşılabilir.

Herkesin erişebileceği bu açık dijital kaynağın yanı sıra, Çocuklar İçin Akdeniz Eğitim Seti olarak hazırlanan, Akdeniz öykü ve etkinlik kitapları kutulanarak İzmir ilindeki okul kütüphanelerine; ücretsiz ve aşamalı olarak dağıtılacaktır.