Erişilebilirlik Butonu
Kapat
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Projeler Sayfası

Sayfa İçeriği

Sayfa İçeriği

Banliyö Ulaşımı Gelişiyor

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş
PAYLAŞ

Banliyö Sisteminin Geliştirilmesi Projesi’nde, Aliağa’dan Cumaovası’na kadar mevcut 80 km uzunluğundaki demiryolu alt yapısı geliştirilerek, standardı yükseltilmiş ve yüksek kapasiteli bir kent içi raylı sistemi kuruldu. Hat üzerinde mevcut olan istasyonlarda iyileştirmeler yapılarak sistemin daha iyi işletilebilmesi için yeni istasyonlar, imar plan kararları doğrultusunda karayolu alt ve üst geçitleri ile yaya geçitleri ve gerekli noktalarda aktarma merkezleri inşa edildi. Sağlık, Selçuk ve Belevi İstasyonlarının hizmete açılması ile hat uzunluğu 136 km’ye ulaşmış, 41 adet İZBAN İstasyonu hizmet vermeye devam etmektedir, yapımı devam eden Konak Lale mahallesi ve Çiğli Katip Çelebi Üniversiteleri istasyonlarının işletmeye alınmasıyla İZBAN hattında istasyon sayısı 43 olacaktır.  
 
Hemşehrilerimizden gelen istek üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi, “İzmir Banliyö Sistemi Geliştirilmesi Projesi İZBAN Hattı Üzerinde 2 Adet İstasyon Yapım İşi” kapsamında Yüklenici Firmaya 25.05.2023 tarihinde yer teslimi yapılarak Konak Lale Mahallesi ve Çiğli Katip Çelebi Üniversitesi İstasyonları inşaatına başlanmıştır. İstasyon inşaatlarının 540 gün (yaklaşık 1,5 yıl) içinde tamamlanması planlanmaktadır.
 
Bergama Hattı
İzmir Banliyö Sistemi ile entegre çalışan İZBAN hattı kuzeyde Aliağa’dan Bergama’ya kadar 52 km daha uzayacak ve 8 adet istasyon ile hizmet verecek.
Protokol gereği TCDD tarafından yapılacak demir yolu hattı alt yapı işlerinin belli bir safhaya gelmesinden sonra yapım ihalesi çalışmalarına başlanılacaktır.
Hattın Bergama’ya uzatılması ve işletmeye alınması ile banliyö sistemi güzergâh uzunluğu toplam 188 km. ye ulaşacak.