Erişilebilirlik Butonu
Kapat
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Projeler Sayfası

Sayfa İçeriği

Sayfa İçeriği

Altın Elma

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş
PAYLAŞ

İzmir’in tarihi ve kültürel değerlerini koruyarak turizm faaliyetlerini destekleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, uluslararası alanda ödüllendirildi. Dünya Turizm Gazetecileri ve Yazarları Federasyonu, 2022 Altın Elma ödülü turizm alanındaki çalışmalarından dolayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e takdim edildi.

Uluslararası Turizm Gazetecileri ve Yazarları Federasyonu (FİJET), “Altın Elma Ödülü”nü bu yıl kentin tarihi ve kültürel değerlerini koruyarak turizm faaliyetlerini destekleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne verdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ödülü Dünya Turizm Gazetecileri ve Yazarları Federasyonu Başkanı Tijani Haddad'ın elinden aldı.

FİJET Başkanı Tijani Haddad “İzmir’in Akdeniz’de önemli bir turizm merkezi getirilmesine ilişkin övgüye değer çalışmaları onurlandıran bir takdiridir.” olarak ifade etti. Baran AKDENİZ-16.03.2023-14:06 FIJET, 1971 yılından beri her yıl "Golden Apple" veya "La Palm D'Or”, Türkçe tanıtımı ile "Altın Elma" ödülünü vermektedir. Altın Elma ödülü bu güne kadar 60 ülkede 67 kez sahiplerini bulmuştur. Bu ülkeler arasında; Fransa, İngiltere, Romanya, Belçika, Tunus, İspanya, Mısır, Yunanistan gibi ülkeler bulunmaktadır. Türkiye’den bu ödül Antalya Kaleiçi, Nemrut Dağı, Ankara Hamamönü, Konya ve 2018 yılında Diyarbakır’a verilmiştir.