SAĞANAK YAĞIŞLI

30 İlçede Mahalleler de Temizleniyor fotoğrafı 3
 30 İlçede Mahalleler de Temizleniyor fotoğrafı 4
 30 İlçede Mahalleler de Temizleniyor fotoğrafı 5
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 ilçenin ana yol, meydan ve bulvarlarında 122 araç ve 536 personelle sürdürdüğü temizlik çalışmalarına mahalleri de ekledi.

“Mahallelerimiz Tertemiz” hizmeti ilçe belediyeler işbirliği ile yürütülüyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kendi sorumluluk alanında bulunan ana arter, meydan ve bulvarların temizliği için aralıksız çalışırken, ilçe belediyelerin yürüttüğü temizlik çalışmalarına da modern araçlarla destek oluyor.

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında 30 ilçede birden uluslararası standartlardaki 122 temizlik aracı ve 536 personelle temizlik çalışmaları; geceleri ana cadde, meydan ve bulvarların sürülüp yıkanmasıyla başlamıştı. . Sabah saatlerinden itibaren de hem araçlarla hem de elle süpürme işlemi devam ediyor. Atmosfere karbon salımını azaltmak amacıyla elektrikli makine ve ekipmanları tercih ediliyor.  Haftada 1092 kilometre alan temizleniyor 188 ton katı atık toplanıyor.