Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

22° hava durumu ikonu

Meclis Gündemi Sayfası

Sol Menü

Sayfa İçeriği

12/10/2020 MECLİS GÜNDEMİ
                                                                         T.C.
                                    İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI
                   Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı – Meclis Şube Müdürlüğü
 
 
 
Sayı   : 97509404-301.03-84                                                                          08/10/2020         
Konu : Meclis Toplantı Gündemi
 
Sayın Meclis Üyesi,
 
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 2020 Yılı Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı I. Birleşimi 12/10/2020 tarihinde, saat:18.00’de, İzmir Kültürpark Fuar Alanı 1 No’lu Hol’de gerçekleştirilecek olup; 5393 sayılı Belediye Kanununun 21. maddesi gereği, Toplantı Gündemi aşağıda sunulmuştur. 
 
Bilginizi ve Toplantıya katılımınızı rica ederim. 
 
 
 
 
                                                                                        Mustafa Tunç SOYER
                                                                            İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı 
 
 
 
 
 
 
                                                                                        
 
T.C.
İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
2020 YILI EKİM AYI TOPLANTISI I. BİRLEŞİMİ
MECLİS GÜNDEMİ 
 
Gündem No   : 97509404-301.03-10                                           Toplantı Tarihi   :12/10/2020 
  Toplantı Yeri : Mimar Sinan Mahallesi                                           Toplantı Saati        :18.00
                            Şair Eşref Bulvarı No:50 Konak/İZMİR         
                           (İzmir Kültürpark Fuar Alanı 1 No’lu Hol)                                           
                         
I. BAŞKAN TARAFINDAN MECLİSİN AÇILIŞI
 
II. GEÇEN TOPLANTI TUTANAĞINDA MADDİ HATA YAPILIP YAPILMADIĞININ GÖRÜŞÜLMESİ
 
III. MECLİS ÜYELERİNCE VERİLECEK ÖNERGELERİN GÖRÜŞÜLMESİ
 
IV. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GENELGESİ DOĞRULTUSUNDA YAPILAN YURT DIŞI GÖREVLENDİRMELERE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME
 
1.  24-29 Ağustos 2020 tarihlerinde İngiltere'nin Londra kentindeki Huawei Firmasının fabrika kabul testlerine, İzmir Hafif Raylı Sistemi 4. Aşama F. Altay - Narlıdere Kaymakamlık Arası Yapım İşi kapsamında, Meclis Üyemiz Raşit DİRİM ve Daire Başkanlığımız bünyesinde görev alan Elektrik Elektronik Mühendisi Fırat SÜMERKAN, Elektronik Teknikeri Murat GÜLCEMAL, Jeoloji Mühendisi Orhan YILDIRIM katılmışlardır. Sayın Meclisimizin bilgilerine arz ederim. Mustafa Tunç SOYER İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı. (Raylı.Sis.Dai.Bşk.E.212875)
 
V. BAŞKANLIKTAN GELEN ÖNERGELERİN GÖRÜŞÜLMESİ
 
1. Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 10. ve 11. maddeleri gereğince düzenlenen ve söz konusu Yönetmeliğin ekinde yer alan Ek-5 Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Kadro Cetvellerinden (II) ve (III) sayılı Dolu-Boş Kadro Değişikliklerine ilişkin Cetvellerde belirtilen kadroların iptal ve ihdası için önerge ekindeki evrakların incelenerek karara bağlanması hususunun görüşülmesi. (İnsan Kay. ve Eğit. Dai.Bşk.E.222152)
 
2. Belediye Meclisimizin 16/11/2018 tarihli ve 1280 sayılı (Değişik 16/01/2019 tarihli ve 05.41 sayı) Kararı ile onaylanarak yürürlüğe giren, İzmir Büyükşehir Belediyesi İlan Reklam ve Tanıtım Yönetmeliğinin “Yukarıda belirtilenler dışındaki alanlar” başlıklı 13. maddesi 3. bendinde yer alan "İzmir Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluğunda kalan alanlarda yer alan alışveriş merkezi, han, pasaj vb. yapıların dış cephelerindeki ilan, reklam ve tanıtım uygulamaları İzmir Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluğunda olup; yapı bünyesinde faaliyet gösteren işletmelere ait iç cephelerdeki ilan, reklam ve tanıtım uygulamaları ise ilçe belediyesi yetki ve sorumluluğundadır." hükmünün; “İzmir Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluğunda kalan alanlarda yer alan alışveriş merkezi, han, pasaj vb. yapıların iç ve dış cephelerindeki ilan, reklam ve tanıtım uygulamaları İzmir Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluğundadır.” şeklinde yeniden düzenlenmesi hususunun görüşülmesi. (Etüd ve Projeler Dai.Bşk.E.217367) 
 
3. İzmir Büyükşehir Belediyesi Yapı Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği Taslağına ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığının değerlendirmeleri sonucunda yeniden düzenlenen “İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği Taslağı”nın görüşülmesi. (Yapı Kont. Dai.Bşk.E.222194)
 
4. İzmir Büyükşehir Belediyesi Yapı Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan “Yapı Kontrol Dairesi Başkanlığı Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik Taslağı”nın görüşülmesi. (Yapı Kont. Dai.Bşk.E.222198)
 
5. İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan, “Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik Taslağı”nın görüşülmesi. (Park ve Bah. Dai. BŞK. E.222148)
 
6. Torbalı Belediye Başkanlığının 15/09/2020 tarihli ve 8956 sayılı yazısı ve eki Ali BÜLBÜL tarafından 22/08/2020 tarihli elektronik posta yolu ile yapılan başvuruya konu; Torbalı ilçesi, Yazıbaşı Mahallesinde bulunan mevcut “Dere Sokak” isminin yine aynı Mahallede mevcut “Bülbül Sokak” ismi ile değiştirilmesi talebinin görüşülmesi. (Harita Cbs.Dai.Bşk.E.217370)  
 
7. Kemalpaşa Belediye Başkanlığının 02/09/2020 tarihli ve 6153 sayılı yazısı ve eki 01/05/2007 tarihli ve 10 sayılı, Bağyurdu Belediye Meclis Kararında özetle; Kemalpaşa ilçesi, Bağyurdu 29 Ekim Mahallesinde bulunan ve Mekânsal Adres Kayıt Sisteminde (MAKS) sehven “Emin Hoca Sokak” olarak kayıtlı yolun “Emine Hoca” olarak düzeltilmesi talebinin görüşülmesi. (Harita ve Cbs. Dai.Bşk.E.217369) 
 
8. Cihat KÖSEOĞLU tarafından 20/08/2019 tarihli dilekçesine konu; Bornova ilçesi, Kemalpaşa Mahallesinde bulunan mevcut 7057 no’lu Sokağın niteliğinin de değiştirilerek "Naim Süleymanoğlu Caddesi" olarak isimlendirilmesi talebinin yeni açılacak bir sokakta değerlendirilmesi hususunun görüşülmesi. (Harita ve Cbs Dai.Bşk. E.222195)
 
9. Mülkiyeti ve tasarrufu Belediyemize ait, 6 adet ekmek satış büfesinin işletme hakkının, Belediye Meclisimizce belirlenecek süre ve bedeller ile önerge ekinde yer alan Protokol hükümleri doğrultusunda Grand Plaza Gıda Otelcilik Turizm İşletmeleri A.Ş’ye devri ile konuya yönelik İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Grand Plaza Gıda Otelcilik Turizm İşletmeleri A.Ş arasında imzalanmak üzere hazırlanan ve önerge ekinde yer alan Protokol’ün görüşülmesi. (Emlak Yön.Dai.Bşk.E.224347)
 
10. Aliağa ve yakın çevresinde, çevre kirlenmesinin boyutlarının belirlenmesi amacıyla, bölgenin toprak, hava ve su kirliliğinin tespiti için bilimsel bir çalışmalara yönelik yapılan araştırmalar ve ön çalışmalar sonucunda Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Marmara Araştırma Merkezi tarafından sunulan Çalışmaya ilişkin proje teklifleri uyarınca İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Ege Üniversitesi Rektörlüğü arasında imzalanmak üzere hazırlanan ve önerge ekinde yer alan “Protokol”ün görüşülmesi.(İklim Değ. ve Çevr.Kor.Kont. Dai.Bşk.E.224129)
 
11. Konak İlçesi, Fettah Mahallesinde yer alan, tapunun 376 ada 10 parsel numarasında kayıtlı, Belediyemiz mülkiyetindeki, korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı olarak tescilli yapı için hazırlanacak enerji etkin restorasyon projesi ve mühendislik projelerine altlık olacak veri seti ve raporlama sunulması amacıyla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü arasında imzalanmak üzere hazırlanan ve önerge ekinde yer alan “Protokol”ün görüşülmesi. (Etüd ve Projeler Dai.Bşk.E.224128)
 
12. “Konak ilçesi,Kemeraltı Bölgesi Altyapı Ortak Hizmet Kanalı Uygulama Projesi” kapsamında yapılacak düzenlemeler nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş arasında imzalanmak üzere hazırlanan ve önerge ekinde yer alan  altı adet “Protokol”ün görüşülmesi. (Etüd ve Projeler Dai.Bşk.E.224139)
 
13. “Konak ilçesi, Kemeraltı Bölgesi Altyapı Ortak Hizmet Kanalı Uygulama Projesi” kapsamında yapılacak düzenlemeler nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş arasında imzalanmak üzere hazırlanan ve önerge ekinde yer alan sekiz adet “Protokol”ün görüşülmesi. (Etüd ve Projeler Dai.Bşk.E.224138)
 
14. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile 360 Derece Tarih Araştırmaları Derneği arasında geçmişten günümüze İzmir Körfezi ve kıyı çevresini kapsayan denizcilik faaliyetlerinin İzmir tarihi ve kültürel mirasını gelecek nesillere aktarılması amacıyla imzalanmak üzere hazırlanan ve önerge ekinde yer alan “Protokol”ün görüşülmesi. (Etüd ve Projeler Dai.Bşk.E.222181)
 
15. Çiğli ilçesi, Harmandalı Mahallesi, 2226 ada, 1 parselde kayıtlı, Çiğli Belediyesi mülkiyetinde bulunan, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planında Belediye Hizmet Alanı durumdaki taşınmaz üzerine "Halı Saha ve Halı Saha Hizmet Binası (Konteyner)" yapımına ve kullanımına yönelik, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Çiğli Belediye Başkanlığı arasında imzalanmak üzere hazırlanan ve önerge ekinde yer alan “Protokol”ün görüşülmesi. (Gençlik ve Spor Dai.Bşk. E.223615)
 
16. S.S Bergama Karaveliler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin talebi doğrultusunda, "Kırsal Kesimde Gelir Getirici Faaliyetlerin Desteklenmesi'' kapsamında ürünlerin nakliye esnasında yaşanılan en önemli sorunlardan biri olan tartı sorununu yerinde çözmek, tüketiciye ve işleme tesislerine ulaştırılmasını kolaylaştırmak, istihdamı ve refahı artırarak kırsaldan kentlere göçü önleme amacıyla, çalışmalara destek için ihtiyaç duyulan 1 adet 3 x 16 60 tonluk Kantar Tesisinin kurularak Kooperatifin desteklenmesine yönelik, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile S.S. Bergama Karaveliler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında imzalanmak üzere hazırlanan ve önerge ekinde yer alan “Protokol”ün görüşülmesi.  (Tarımsal Hiz.Dai.Bşk.E.223614)
 
17. İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde Deniz Ulaşım Hizmetlerini İdaremiz adına yürüten İZDENİZ A.Ş.’nin talebine yönelik; Karşıyaka Belediyesine ait olan ve İzmir Limanına kayıtlı “Karşıyaka Belediyesi” isimli teknenin Belediyemize bedelsiz olarak devredilmesine ilişkin, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karşıyaka Belediyesi arasında imzalanmak üzere hazırlanan ve önerge ekinde yer alan Protokol’ün kabulü ile söz konusu Deniz Ambulansının T- Cetveline eklenmesi hususlarının görüşülmesi. (Ulaşım Dai.Bşk.E.217372)
 
18. ESHOT Genel Müdürlüğü Araç Bakım Onarım Dairesi Başkanlığı hizmetlerinde kullanılmak üzere, 2020 Mali Yılı Bütçesinde yer alan 3 adet Kapalı Kasa Kamyonet (T7) yerine, değişen ihtiyaçlar doğrultusunda malzeme ve personel taşımak üzere 4 adet Panel Araç (T9)’ın Araç Bakım Onarım Dairesi Başkanlığı bütçesinden satın alınması ve T-Cetveline eklenmesi hususlarının görüşülmesi. (ESHOT-Araç Bakım Dai.Bşk.E.8387/E.132776) 
 
19. “Meles Deltası Zafer Payzın Caddesi Şerit Genişletme ve Bisiklet Yolu Düzenlemesi” çalışmalarında yol güzergahında kalan Türk Telekom'a ait haberleşme hattının deplasmanları Türk Telekom tarafından yapılmış olup, yapılan deplasman bedelinin ödenmesi talebinin görüşülmesi. (Fen İşl. Dai.Bşk.E.213263)
 
20. Belediyemizin harcama birimlerinden gelen talepler doğrultusunda 2020 Mali Yılı Bütçesinin tertipleri arasında toplam 219.000.000,00-TL aktarma yapılması hususunun görüşülmesi.   (Mali Hiz.Dai.Bşk. E.222196)
 
21. Entegre Katı Atık Yönetim Planına uyumlu olarak İzmir Güney-1 Bölgesi Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi ile bütünleşik olarak yürütülebilmesi önem arz eden ve bir kamu yatırımı olan Tire Katı Atık Transfer İstasyonunun Tire ilçesi, Karateke Mahallesi, 890 parselde kurulabilmesi hususunun görüşülmesi. (Atık Yön. Dai.Bşk.E.217368)
 
22. Entegre Katı Atık Yönetim Planına uyumlu olarak İzmir Güney-1 Bölgesi Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi ile bütünleşik olarak yürütülebilmesi önem arz eden ve bir kamu yatırımı olan "Tire II. Sınıf Düzenli Depolama Tesisi'nin yer seçimi uygun görülen Tire ilçesi, Karateke Mahallesi, 892 parselde kurulabilmesi hususunun görüşülmesi. (Atık Yön. Dai.Bşk.E.222151)
 
 
 
23. Mülkiyeti Belediyemize ait, Karşıyaka ilçesi, Örnekköy Mahallesi, 2427 ada, 44 parselde kayıtlı taşınmaz üzerinde bulunan, Zübeyde Hanım Mahallesi Başpehlivan Karaali Caddesi No:379/1 Karşıyaka/İZMİR adresindeki sosyal tesisin işletme hakkının, Belediye Meclisince belirlenecek süre ve bedel ile önerge eki Protokol hükümleri doğrultusunda Grand Plaza Gıda Otelcilik Turizm İşletmeleri A.Ş'ye devri hususunun görüşülmesi. (Emlak Yön.Dai.Bşk.E.222193)
 
24. Belediye Meclisimizin 14/06/2017 tarihli ve 05.690 sayılı Meclis Kararı ile onaylanan 12/07/2017 tarihinde imzalanan, İzmir Tramvay Sistemleri Yolcu Taşımacılığı İşletmeciliği Devir Sözleşmesi'nin "İşletme Bedeli ve Diğer Ödemeler" başlıklı 4.3 maddesinin, 2020 yılı ve sonrası için geçerli olmak üzere, "Şirket, Hat Kira Ücreti olarak, KDV hariç olmak üzere, tramvay işletmesi yıllık biniş hasılatının %1’ini her yılın sonunda Belediyeye ödeyecektir." şeklinde değiştirilmesi hususunun görüşülmesi. (Ray.Sis.Yat.Dai.Bşk.E.222180)
 
25. Ödemiş Belediye Meclisinin; 2020 yılında uygulanmak üzere Dekar Başına Sayaç Katılım Payı Ücret Tarifesinin 85,00-TL olarak belirlenmesine yönelik, 07/09/2020 tarihli ve 85 sayılı Kararının görüşülmesi. (Yazı İşleri ve Kar.Dai.Bşk.E.212873)
 
26. Menemen Belediye Meclisinin; Menemen Belediyesi 2020 Mali Yılı Bütçesinin tertipleri arasında önerge ekli tabloda belirtildiği şekilde toplam 10.355.000,00-TL aktarma yapılmasına yönelik, 01/09/2020 tarihli ve 78 sayılı Kararının görüşülmesi. (Yazı İşleri ve Kar.Dai.Bşk.E.217371)
 
27. Kemalpaşa ilçesi, Halilbeyli Mahallesinde belirlenen Bölgesel Tarım/Hayvancılık İhtisas Alanının tamamının 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun 14. maddesi kapsamında "Kamu Yararı Kararı" alınmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığına iletilmesi hususunun görüşülmesi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E. 224130)
 
28. Belediye Meclisimizin 09/03/2020 tarihli ve 05.280 sayılı Kararı ile değişiklikle uygun görülerek 21/08/2020 – 21/09/2020 tarihleri arasında askıya çıkarılan, Tire İlçesi, Kurtuluş Mahallesi, 1058 ada 101 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliğine, Tire Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği tarafından askı süresi içerisinde itirazın incelenmesi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk. E.224350)
 
29. Belediye Meclisimizin 17/02/2017 tarihli ve 05.204 sayılı Kararı ile uygun görülerek onanan,   Urla ilçesi, Bademler Mahallesi, (Çamlı-Ulamış Yerleşmeleri arası) 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı doğrultusunda hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı önerisinin; Nazım İmar Planı bazında değişiklik gerektirecek hususlar içerdiği tespit edilmiş olup, iletilen plan önerisindeki tespitler, bölgedeki bazı alanlarda alınan Mahkeme Kararlarına istinaden yapılan düzenlemeler ile Belediyemiz mülkiyetindeki  262 ada, 49 parseldeki düzenlemeyi içeren 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği.  (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk. E.224353)
 
30. Buca Belediye Meclisinin 06/08/2020 tarihli ve 2020/94 sayılı Kararı ile uygun görülen; Yaylacık Mahallesi 22N3D paftada yer alan ''Park Alanı'' nda 4 m x 4 m ölçülerinde 1 adet Regulatör Alanı ayrılması amaçlı, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E. 222188)
 
31. Buca Belediye Meclisinin 06/08/2020 tarihli ve 2020/95 sayılı Kararı ile uygun görülen; Yıldız Mahallesi 21N-IIId imar paftada 7321 ada, 7300 ada ve 7301 adaların ortasında kalan kamuya “Terkli Park ve Dinlenme Alanı”nda 4 m x 4 m ölçülerinde 1 adet Regulatör Alanı ayrılması amaçlı, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.222189)
 
32.  Bornova Belediye Meclisinin 05/08/2020 tarihli ve 185 sayılı kararı ile uygun görülen; Birlik Mahallesi 4223 Sokak üzerinde 29 K 1 A paftada 4 m x 4 m ebatlarında 1 adet Regulatör Alanı ayrılması amaçlı, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.222190)
 
33. Bornova Belediye Meclisinin 05/08/2020 tarihli ve 182 sayılı Kararı ile uygun görülen; Ergene Atatürk Mahallesi, 958, 943 ve 956 Sokaklar arasında 32 K IV a (26OIVb) ve 32 K I d (26OIc) paftalarında yer alan, yürürlükteki 1/1000 ölçekli uygulama imar planında KAKS:0.60 yapılaşma koşuluna sahip "İlkokul Alanı"nda kalan mülkiyeti Maliye Hazinesine ait 3522 ada, 1 parselin çekme mesafelerinin 5 m yapılaşma koşullarının TAKS:0.60, ve KAKS:2.00, Ayrık Nizam, 4 kat olarak belirlenmesine yönelik hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.222182)
 
34. Konak Belediye Meclisinin 04/08/2020 tarihli ve 97/2020 sayılı Kararı ile uygun görülen;  Göztepe Mahallesi, 842 ada, 4 parselin tescil gösteriminin işlenmesi ve söz konusu parselin koruma alanının 842 ada 5 ve 49 parseller, 843 ada 23, 24 ve 25 parseller ile 6404 ada, 3 ve 4 parseller olarak belirlenmesine yönelik, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisinin, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında işlem yapılmak üzere görüşülmesi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.222186)
 
35. Bayraklı Belediye Meclisinin 07/08/2020 tarihli ve 89 sayılı Kararı ile uygun görülen; Adalet Mahallesi, L18a04c4d, L18a04d3c paftada, 1134 ada, 13,14,15 ve 72 no’lu parsellerin kısmen isabet ettiği yürürlükteki imar planında Taks:0,30 Kaks:3,00 Hmax: Serbest Yapılaşma Koşullu "Resmi Tesis Alanı" olarak belirlenmiş alanın, Taks:0,30 Kaks:3,00 Yençok:15 Kat Yapılaşma Koşullu "Resmi Kurum Alanı (Bayraklı Belediyesi Hizmet Binası)" ibaresinin eklenmesine yönelik hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk. E.224348)
 
36. Bayraklı Belediye Meclisinin 04/08/2020 tarihli ve 86 sayılı Kararı ile uygun görülen; Onur Mahallesi, 26M-3a ile 26M-2d paftada, yürürlükteki imar planında "Park" olarak belirlenmiş kamuya terkli alanın bir kısmında "E:1,00 Yençok:2 kat Yapılaşma Koşullu Belediye Hizmet Alanı (Kreş)" belirlenmesi, buna karşılık 26M-2a paftada, kısmen Bayraklı Belediyesi mülkiyetinde olan E:1,00 yapılaşma koşullu Belediye Hizmet Alanının bir kısmının "Park" olarak belirlenmesine yönelik hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.224132)
 
37. Çiğli Belediye Meclisinin 06/08/2020 tarihli, 05/61 sayılı Kararı ile uygun görülen; Küçük Çiğli Mahallesi, 27K4C paftada, kamuya terkli yeşil alan içerisinde 4.00 m x 4.00 m ebatlarında yaklaşık 16 m²'lik 1 adet Doğalgaz Bölge Regülatörü yer ayrılması amaçlı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.224136)
 
38. Torbalı Belediye Meclisinin 12/06/2020 tarihli ve 30 sayılı Kararı ile uygun görülen; Ertuğrul Mahallesi 304 ada, 1 numaralı parselin batısında kalan yürürlükteki 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında kamuya terkli ''Park Alanı'' olarak belirlenen alan içerisinde 4 m x 4 m ölçülerinde 1 adet Regulatör Alanı ayrılması amaçlı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk. E.224349)
 
39. Torbalı Belediye Meclisinin 07/08/2020 tarihli ve 51 sayılı Kararı ile uygun görülen; Ayrancılar Mahallesi 498 ada 7 numaralı parselin batısında kalan yürürlükteki 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında kamuya terkli ''Park Alanı'' olarak belirlenen alan içerisinde 4 m x 4 m ölçülerinde 1 adet Regulatör Alanı ayrılması amaçlı,  1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik önerisini. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.222192)
 
40. Menemen Belediye Meclisinin 06/08/2020 tarihli ve 70 sayılı Kararı ile uygun görülen; Ulucak Mahallesi 4333 ada, 1 parselin kuzeyinde bulunan otopark alanında 4.60 m x 7.50 m ebatlarında ve Koyundere Mahallesi 3366 ada, 3 parselin güneyinde bulunan yeşil alanda 3.00 m x 6.00 m ebatlarında Trafo Alanı belirlenmesine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisinin (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk. E.224352)
 
41. Kemalpaşa Belediye Meclisinin 04/08/2020 tarihli, 05/116 sayılı Kararı ile uygun görülen; Çiniliköy Mahallesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Önerisi ile Plan Açıklama Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.224135)
 
42. Kemalpaşa Belediye Meclisinin 04/08/2020 tarihli ve 05/119 sayılı Kararı ile uygun görülen; 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı'nda "Park (Oyun Alanı)" olarak belirlenmiş Armutlu Mahallesi, 7972 parselde "Belediye Hizmet Alanı (İdari, Teknik, Sosyal ve Kültürel Tesis yer alabilir.)" kullanımının belirlenmesi talebine ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.224134)
 
43.  Kemalpaşa Belediye Meclisinin 04/08/2020 tarihli ve 05/117 sayılı kararı ile uygun görülen; Ulucak-İstiklal Mahallesi sınırları içerisinde Celal Bayar Bulvarı ile 9232 Sokak arasında kalan park içerisinde 4 m x 4 m ölçülerinde 1 adet Regulatör Alanı  ayrılması amaçlı, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.222191)
 
44. Kemalpaşa Belediye Meclisinin 04/08/2020 tarihli ve 05/123 sayılı Kararı ile uygun görülen; Yukarı Kızılca Mahallesi, 119 ada, 1 parsel sayılı taşınmazın doğusunda bulunan kamuya terkli park alanı içerisinde 7.00 m x 5.50 m ebadında toplam 38.50 m²’lik kısmının Trafo Yeri olarak ayrılması amacıyla hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.224137)
 
45. Menderes Belediye Meclisinin 04/09/2020 tarihli ve 114 sayılı Kararı ile uygun görülen; Kemalpaşa Mahallesi, 15M-IId uygulama imar planı paftası, 114, 116, 118 ve 122 Sokakların arasında kalan park alanının güney doğusunda 4.00 m x 4.00 m ölçülerinde 1 adet Regülatör Alanı ayrılmasına ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.224131)
 
46. Urla Belediye Başkanlığının 27/08/2020 tarihli ve E.20742 sayılı yazısı ile değerlendirilmek üzere Belediyemize iletilen; Kalabak Mahallesi, 4812 ada, 2 ve 3 parsellere (eski Yelaltı Mahallesi, 657 ada 22 ve 23 parseller) ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk. E.224351)
 
47. Bergama Belediye Meclisinin; Ertuğrul Mahallesi Şehit Yaşar Özsürücü ve Çetin Emeç Caddesinin Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri kapsamında, Yönetmelikte belirtilen ticari kullanımların zemin katlarda yer alabilmesine yönelik, 06/08/2020 tarihli ve 20/66 sayılı Kararının görüşülmesi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.222184)
 
48.  Bergama Belediye Meclisinin; Ertuğrul Mahallesi Şehit Yaşar Özsürücü ve Çetin Emeç Caddesinin Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri kapsamında, Yönetmelikte belirtilen ticari kullanımların zemin katlarda yer alabilmesine yönelik, 06/08/2020 tarihli ve 20/70 sayılı Kararının görüşülmesi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.222183)
 
49. Kiraz Belediye Meclisinin 19/06/2020 tarihli ve 60/5 sayılı Kararı ile uygun görülen İstiklal Mahallesi 31 ada, 16 parselin batısındaki Park Alanında  6.00 m x 3.00 m ebadında toplam 18 m²'lik Trafo Alanı belirlenmesi ile Yeni Mahalle 102 ada 1 parselde 6.00 m x 3.00 m ebadında toplam 18 m²'lik Trafo Alanı belirlenmesine yönelik 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği önerileri. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.224133)
 
VI. İHTİSAS KOMİSYONLARINDAKİ BAŞKANLIK ÖNERGELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ
1. Belediye Meclisimizin 17/07/2020 tarihli ve 05.487 sayılı Kararı ile uygun görülerek onanan ve 11.08.2020-09.09.2020 tarihleri arasında askıya çıkarılan, Karşıyaka İlçesi, Atakent Mahallesi, 9846 ada 1 parselin "Özel Eğitim Alanı" ve "Park ve Yeşil Alan" olarak düzenlenmesine yönelik, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliğine İbrahim Naki AVŞAR tarafından askı süresi içerisinde yapılan itirazın incelenmesi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.204470)
 
2. Belediye Meclisimizin 17.07.2020 tarih ve 05.487 sayılı kararı ile uygun görülerek onanan ve 11.08.2020-09.09.2020 tarihleri arasında askıya çıkarılan, Karşıyaka İlçesi, Atakent Mahallesi, 9846 ada 1 parselin "Özel Eğitim Alanı" ve "Park ve Yeşil Alan" olarak düzenlenmesine yönelik, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliğine Mimarlar Odası tarafından askı süresi içerisinde yapılan itirazın incelenmesi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.204472)
 
3. Belediye Meclisimizin 17.07.2020 tarih ve 05.487 sayılı kararı ile uygun görülerek onanan ve 11.08.2020-09.09.2020 tarihleri arasında askıya çıkarılan, Karşıyaka İlçesi, Atakent Mahallesi, 9846 ada 1 parselin "Özel Eğitim Alanı" ve "Park ve Yeşil Alan" olarak düzenlenmesine ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliğine; önerge eki listede isimleri bulunan kişiler tarafından askı süresi içerisinde yapılan itirazların incelenmesi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.204469)
 
4. İzmir ili sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlarımızın mal ve can güvenliğinin sağlanması, hayvanlardan insanlara geçebilecek hastalıkların önlenerek halk sağlığının korunması, hayvanlara iyi ve uygun muamele edilmesini temin etmek (hayvan refahının sağlanması), hayvanların acı, ıstırap ve eziyet çekmelerine karşı en iyi şekilde korunmalarını, her türlü mağduriyetinin giderilmesini sağlamak, sokak hayvanlarının sağlık, üreme, denetimi, planlı kısırlaştırılması konu başlıklarında Büyükşehir Belediyesi bünyesinde koordinasyon sağlanması amacıyla Sokak Hayvanları Koruma Komisyonu Çalışma Önergesine yönelik Yazılı Önerge. (Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri Aybars YILDIRIM, Sıla İLGİ AKKAŞ, Raife KARABATAK, Bülent SÖZÜPEK, İbrahim Halil KILIÇ, Erol ÇOMAK, Fikret MISIRLI E.123219)
 
VII. KOMİSYONLARDAN GELEN RAPORLARIN GÖRÜŞÜLMESİ
 
1. İlimiz genelinde hayvancılık önemli bir gelir kaynağı olup, İzmir Büyükşehir Belediyesinin de hayvancılığa destek verdiği göz önüne alınarak “Tarım ve Orman Komisyonu” isminin hayvancılık ibaresinin eklenerek Komisyonun isminin “Tarım, Orman ve Hayvancılık Komisyonu” olarak değiştirilmesine yönelik Yazılı Önergenin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Tarım ve Orman Komisyonu Raporu. (Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi İsmail EKEROĞLU. E.123134)
 
2. Çocukların bedensel ve zihinsel gelişimini arttırmak amacıyla sokak oyunları, park alanı yapılması, yerlerinin belirlenmesi, çocukların internet oyunlarından uzaklaşıp sosyalleşmeleri adına önem taşımakta olup, anılan konuda gerekli çalışmaların yapılmasına yönelik Yazılı Önergenin; “Konunun ilgili müdürlüklerce çalışılarak, belirlenen sokak oyunlarının fiziksel koşulları uygun parklarda hayata geçirilmesi” şeklindeki görüş doğrultusunda oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Aile ve Çocuk Komisyonu Raporu. (Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Dolunay BAYER, Şamil Sinan AN. E.123125)
 
3. Kadın kimliğinin “Topluma çeşitli yönlerden katkıları, geleceği şekillendirme sürecinde ürettikleri ve eşitlik ” ana başlığı altında, topluma hizmet vermiş kadın kimlikleri de yansıtılarak kadının toplum içinde hak ettiği yeri bulmasına yönelik farkındalık ve bellek oluşturmak, tarihe ışık tutmak ve kültür sanat alanında İzmir’in kadın dostu kent kimliğini vurgulamak, turizme katkı sağlamak amacıyla İzmir Kent Kadın Müzesi kurulmasına yönelik Yazılı Önergenin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor – Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonları Raporu. (Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Nilay KÖKKILINÇ, Sıla İLGİ AKKAŞ E.123120)
 
4. İzmir Büyükşehir Belediyesi Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan “Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik Taslağı”nın oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk Komisyonu Raporu. (Yapı İşl.Dai.Bşk.E.200270)
 
 
 
5. İzmir Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan “İklim Değişikliği ve Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanlığı Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik Taslağı”nın oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk - Çevre ve Sağlık Komisyonları Raporu. (İklim Değişikliği ve Çev. Kor. Kont.Dai.Bşk.E.184818)
 
6. Belediyemiz Hemşehri İletişim Merkezinde 27/02/2020 tarihli ve 79832 sayı ile kayıtlı elektronik posta başvurusuna konu; Menderes ilçesi, Orta Mahallesinde bulunan mevcut 1042 no’lu Sokağa “Köy Enstitüleri” isminin verilmesi talebinin oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin Hukuk Komisyonu Raporu. (Harita ve Cbs Dai.Bşk.197328)
 
7. Belediye Meclisimizin 13/03/2015 tarihli ve 05.278 sayılı Kararıyla kabul edilen Protokol’ün güncellenmesine yönelik, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Konak Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında imzalanmak üzere hazırlanan ve önerge ekinde yer alan “Protokol”ün oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk Komisyonu Raporu. (Sosyal Prj.Dai.Bşk.E.202818)
 
8. Belediye Meclisimizin 15/08/2019 tarihli ve 05.657 sayılı Kararı ile kabul edilen ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığınca revize edilerek, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Kitap ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası arasında imzalanmak üzere hazırlanan ve önerge ekinde yer alan “İş Birliği Protokolü”nün oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe – Hukuk – Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonları Raporu. (Sosyal Hiz. Dai.Bşk.E.197312)
 
9. 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında; 9. Uluslararası Çocuk Hakları Film Festivalinin Belediyemiz ile Çocuk Hakları Kültür Sanat Derneği iş birliği içerisinde yapılabilmesi amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Çocuk Hakları Kültür Sanat Derneği arasında imzalanmak üzere hazırlanan ve önerge ekinde yer alan Protokol’ün oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk – Aile ve Çocuk – Avrupa Birliği ve Dış ilişkiler – Kent Konseyi Komisyonları Raporu.(Sosyal Proj. Dai.Bşk.E.204481)
 
10. “İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelsizizmir Kırmızı Bayrak Komisyonu Yönetmeliği” doğrultusunda oluşturulan Kırmızı Bayrak Komisyonunun 13 Ağustos 2020 tarihinde gerçekleştirilen toplantısında; yapılan denetleme ve değerlendirme sonucunda İZELMAN Tam Otomatik Otopark Hizmet Binasına 3 (üç) yıldızlı Kırmızı Bayrak verilmesinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Engelsiz İzmir Komisyonu Raporu. (Sosyal Prj.Dai.Bşk.E.190363)
 
11. “İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelsizizmir Kırmızı Bayrak Komisyonu Yönetmeliği” doğrultusunda oluşturulan Kırmızı Bayrak Komisyonunun 04/09/2020 tarihinde gerçekleştirilen toplantısında; yapılan denetleme ve değerlendirme sonucunda Yüksel Rot Balans Binasına 3 (üç) yıldızlı ve İzmir Mimarlık Merkezine 2 (iki) yıldızlı Kırmızı Bayrak verilmesinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Engelsiz İzmir Komisyonu Raporu. (Sosyal Prj.Dai.Bşk.E.197324)
 
12. Bergama Kozluca YAS Damla Sulama Tesisi ile Dikili İlçesi Yahşibey Mahallesi Damla Sulama Tesisine ilişkin; tahsis amacı değişikliği işlemleri gerçekleştirilmeden meralık vasfı dışında kullanılması mümkün olmadığından “Kamu Yatırımı” kapsamında karar alınması hususunun oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık – Tarım ve Orman – Hukuk Komisyonları Raporu. (Tarımsal Hiz.Dai.Bşk.E.144088)
 
13. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Devlet Tiyatroları Opera ve Balesi Çalışanları Yardımlaşma Vakfı (TOBAV) arasında karşılıklı yükümlülükler ve koşulları belirlemesi amacıyla imzalanmak üzere hazırlanan ve önerge ekinde yer alan “Protokol”ün “5393 sayılı Belediye Kanununun 75. maddesinin c bendi gereğince Valilik izni alındıktan sonra” şeklindeki müşterek görüş doğrultusunda oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk – Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonları Raporu. (Kültür ve Sanat Dai.Bşk.E.190362)
 
 
 
14. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için ilçe bazında arızalı olan, plakaları daha sonra belirlenecek kara taşıtı ve iş makinelerinin bakım onarımlarının Belediyemiz tarafından bedelsiz olarak yapılarak faal hale getirilmesi ve aynı zamanda söz konusu araçların bulunduğu ilçedeki Büyükşehir Belediyesi hizmetlerinde de kullanılabilmesine yönelik, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı ile Seferihisar Belediye Başkanlığı arasında imzalanmak üzere hazırlanan ve önerge ekinde yer alan “Ortak Hizmet Protokolü”nün yapılabilmesi ve giderlerinin Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı Otomotiv Şube Müdürlüğü Bütçesinin 03.7.3.03 ve 03.7.3.04 bütçe kodlarından ödenebilmesinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe – Hukuk Komisyonları Raporu. (Makine İkm.Bkm.ve Onr.Dai.Bşk.E.190371)
 
15. Ulaşım Planlama Şube Müdürlüğü talebi doğrultusunda; 15 adet Elektrikli Bisiklet satın alınması ve elektrikli bisikletlerin T-Cetveline eklenebilmesine yönelik için 13/03/2020 tarihli ve 05.330 sayılı Meclis Kararı kapsamında yapılan ihalede geçerli teklifin çıkmaması ve bu nedenle ihalenin iptal edilmesi üzerine; Ulaşım Planlama Şube Müdürlüğü sürdürülebilir ulaşım ve ulaşımda entegrasyon çalışmalarında kullanılmak üzere “3 adet 3 Tekerlekli Elektrikli Gezi Bisikleti, 5 adet 3 Tekerlekli Elektrikli Bisiklet Taksi, 2 adet 3 Tekerlekli Ön Kutulu Elektrikli Bisiklet (kargo bisiklet) ve 10 adet 2 Tekerlekli Elektrikli Bisiklet olmak üzere toplamda 20 adet Elektrikli Bisiklet alınması talebini iletmiş olup, mevcut Meclis Kararımıza ilave 5 adet Elektrikli Bisiklet ile, toplam 20 adet Elektrikli Bisikletin Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığımızca Makine İkmal Şube Müdürlüğümüzün 06.1.4.01 Kara Taşıtı Alımları bütçe kodundan satın alınması ve T-Cetveline eklenmesinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe – Hukuk – Ulaşım Komisyonları Raporu.(Makine İkm.Bak.On.Dai. Bşk. E.200263)
 
16. 22/02/2018 tarihli ve 30340 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak 15/09/2018 tarihinde yürürlüğe giren Otopark Yönetmeliğinin Geçici 4. madde uygulamasının 31/12/2020 tarihine kadar uzatıldığı dikkate alındığında, 15/09/2018 tarihinde yürürlüğe giren Otopark Yönetmeliği ile İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 11/02/2019 tarihli ve 97509404.301.05.106 sayılı Kararıyla onaylanan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Otopark Yönetmeliği Uygulama Esaslarına göre düzenlenecek yapı ruhsatı işlemlerinde uygulanmak üzere, Bayraklı ilçesi, BY-16 ve BY-19 Bölgesel Otopark Alanlarında uygulanacak yeni birim Otopark Bedelleri ile Urla ilçesi ilave (Gülbahçe Mahallesi) UR-23, UR-24, UR 25 ve UR-26 no’lu Bölgesel Otopark Alan Sınırları ve Birim Otopark Bedellerine yönelik, önerge ekinde yer alan Tabloları ile Otopark Bölgeleme Haritalarının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe – Ulaşım – Tüketiciyi Koruma Komisyonları Raporu. (Yapı Kont. Dai.Bşk.E.196194) 
 
17. Konak ilçesi, Selimiye Mahallesi, 480 ada, 37 parsel no’lu taşınmazın malikleri tarafından İzmir 7. Asliye Hukuk Mahkemesinin 2016/38 Esas ve 2017/453 sayılı Kararının, ilgili Tapu Müdürlüğünde uygulatılması sonucu ifrazen oluşan 480 ada, 47 parseldeki (2,58 m² x 10.588,00-TL=27.317,04-TL) Jeff PRİMUS'a ait 9/335 hisse ile 480 ada, 47 parseldeki (2,58 m² x 10.588,00-TL=27.317,04-TL) Henriet LEVİ'ye ait 9/335 arsa paylarının, yol olarak terkini ve her türlü takyidattan ari olarak Belediyemize rızaen devretmeleri karşılığında toplam (5,16 m² x 10.588,00=54.634,08-TL) 54.634,08-TL kamulaştırmasız el atma bedelinin tarafına ödenmesi hususunun “Talepçiler ile idare arasında henüz yargısal bir ihtilaf bulunmadığı için, Meclisimizin sulh yetkisini kullanacağı yasal bir zemin bulunmamakla talep edilen bedelin ödenmesine ilişkin önerge oybirliği ile uygun bulunmamıştır.” şeklindeki müşterek görüş doğrultusunda oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin Plan ve Bütçe – Hukuk Komisyonları Raporu. (Emlak Yön. Dai.Bşk.E.200254)
 
18. 5216 sayılı Yasa kapsamında yetki alanımız dâhilinde bulunan 30 İlçe Belediyemizce yürütülen her türlü yapı izinlendirme işlemlerinin hızlandırılması ve tüm ilçelerde uygulamaların aynı şekilde yürütülmesinin sağlanması amacıyla Yapı Kontrol Dairesi Başkanlığınca yeniden düzenlenen Kontrol Formlarının Sayın Meclisimizce tetkiki ile karara bağlanması’nın oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık – Hukuk Komisyonları Raporu. (Yapı Kont. Dai.Bşk.E.202819)
 
 
 
19. Belediyemiz yatırımı olan “İl Sınırları İçindeki Ulaşım Yollarında Asfalt Kaplanması, Yol ve İnşaat Bakım Onarım ve Yenileme Yapılması İşi” kapsamında, “Menemen ilçesi, 1. Cadde Üzeri Bisiklet Yolu ve Kaldırım Düzenleme Çalışmaları İşi”nde yol güzergâhında kalan, Türk Telekom’a ait haberleşme hattının deplasmanları Türk Telekom tarafından yapılmış olup, söz konusu deplasman bedelinin ödenmesi talebinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu. (Fen İşl. Dai.Bşk.E.197323)
 
20. S.S. Selçuk Efes Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin talebi doğrultusunda, Belevi Mahallesindeki üyelerinden manda sütü toplayan Kooperatifin 1 adet (500 lt) Sabit Süt Soğutma Tankının karşılanmasına yönelik, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile S.S Selçuk Efes Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında imzalanmak üzere hazırlanan ve önerge ekinde yer alan Protokol’ün oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe - Hukuk – Kooperatifler Komisyonları Raporu.  (Tarımsal Hiz.Dai. Bşk. E.205557)
 
21. S.S Gereli Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin talebi doğrultusunda, üreticinin sütünün işlenmiş ürün haline dönüştürülmesi, daha kaliteli sağlıklı ürün elde edilebilmesi adına gerektiği zaman sütün beklemesi için 15.000 litre kapasiteli Süt İzole (Bekletme) Tankı ihtiyacına yönelik, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile S.S. Gereli Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında imzalanmak üzere hazırlanan ve önerge ekinde yer alan “Protokol”ün oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe – Hukuk – Kooperatifler Komisyonları Raporu. (Tarımsal Hiz.Dai.Bşk.E.200262)
 
22. Bornova Belediye Meclisinin; Bornova Belediyesi 2020 yılı için “Proje Tetkik Ücreti”nin Tribün adet başına 250.000,00-TL (KDV dâhil)” olarak belirlenmesine yönelik, 05/08/2020 tarihli ve 174 sayılı Kararının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu.(Yazı İşleri ve Kararlar Dai.Bşk.E.190359)
 
23. Karaburun Belediye Meclisinin; Karaburun Belediye Başkanlığı Hesabına aktarıldığı tespit edilen, ek finansman kaynağı olarak alınan iç borçlanmanın (2.190.000-TL) Karaburun Belediyesi muhasebe hesaplarında bulunan, “300 hesap kodu diğer bankalardan alınan krediler” hesaplarına alınması ve Karaburun Belediyesi 2020 Mali Yılı Bütçesindeki ilgili kalemine toplam 1.500.000-TL ek ödenek verilmesine yönelik, 07/08/2020 tarihli ve 82 sayılı Kararının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu. (Yazı İşleri ve Kararlar Dai.Bşk.E.197325)
 
24. Bornova Belediye Meclisinin; Bornova Belediyesi Tiyatro Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğünden toplam 5.641.654,25-TL'lik ödeneğin önerge eki listede belirtilen harcama kalemlerine; Tiyatro Müdürlüğünün Harcama Kaleminden 391.049,28-TL'lik ödeneğin Personel Giderleri Kalemine aktarılmasına yönelik, 05/08/2020 tarihli ve 175 sayılı Kararının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu. (Yazı İşleri ve Kararlar Dai.Bşk.E.190360)
 
25. Balçova Belediye Meclisinin; Balçova Belediyesi İmar Müdürlüğüne 1.405.000,00-TL aktarma yapılmasına yönelik, 10/08/2020 tarihli ve 45 sayılı Kararının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu. (Yazı İşleri ve Kararlar Dai.Bşk.E.195308)
 
26. Balçova Belediye Meclisinin; Balçova Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne 250.000,00-TL aktarma yapılmasına yönelik, 10/08/2020 tarihli ve 46 sayılı Kararının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu. (Yazı İşl. ve Kararlar Dai.Bşk.E.190373)
 
27. Balçova Belediye Meclisinin; Balçova Belediyesinin önerge eki listede 11 kalemde kaynağını belirttiği 7.930.000,00-TL tutarındaki ek bütçe talebine yönelik, 04/09/2020 tarihli ve 53 sayılı Kararının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu. (Yazı İşl. ve Kararlar Dai.Bşk.E.202822)
 
 
 
28. Tire Belediye Meclisinin; Tire Belediyesi 2020 Mali Yılı Bütçesinde görülen ihtiyaç üzerine önerge ekinde belirtilen aktarma listesindeki tertipler arasında toplam 678.500,00-TL aktarma yapılmasına yönelik, 05/08/2020 tarihli ve 79 sayılı Kararının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu. (Yazı İşl. ve Kar. Dai. Bşk.E.200249)
 
29. Bayındır Belediye Meclisinin; Bayındır Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne önerge eki tabloda belirtilen tertiplerine toplam 2.250.000,00-TL aktarma yapılmasına yönelik, 07/08/2020 tarihli ve 120 sayılı Kararının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu.                 (Yazı İşleri ve Kararlar Dai.Bşk.E.197326)
 
30. Karşıyaka Belediye Meclisinin; Fonksiyonel Sınıflandırmanın Birinci Düzeyleri arasında toplam 3.091.000,00-TL aktarma yapılmasına yönelik, 01/09/2020 tarihli ve 111 sayılı Kararının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu. (Yazı İşl. ve Kararlar Dai.Bşk.E.200905)
 
31. Ödemiş Belediye Meclisinin; 2020 Yılı Ücret Tarifesinin (KDV dâhil) 19,00-TL/saat olarak belirlenmesine yönelik, 06/07/2020 tarihli ve 55 sayılı Kararının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu. (Yazı İşleri ve Kararlar Dai.Bşk.E.190361)
 
32. Bergama Belediye Meclisinin; Bergama Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne 1.000.000,00-TL aktarma yapılmasına yönelik, 06/08/2020 tarihli ve 20/77 sayılı Kararının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu. (Yazı İşleri ve Kararlar Dai.Bşk.E.195307)
 
33. Buca Belediye Meclisinin; Buca Belediyesi 2020 Mali Yılı Gider Bütçesinin önerge eki tabloda belirtilen tertiplerine 5.500.000,00-TL aktarma yapılmasına yönelik, 07/08/2020 tarihli ve 2020/97 sayılı Kararının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu. (Yazı İşl. ve Kararlar Dai.Bşk.E.190375)
 
34. Mülkiyeti Belediyemize ait, 31/08/2020 tarihinde süresi sona eren, Mimar Sinan Mahallesi, 9 Eylül Meydanı No:9/70 Konak/İZMİR adresindeki Kültürpark Yeraltı Otoparkı’nın işletme hakkının, Belediye Meclisince belirlenecek süre ve bedel ile önerge eki Protokol hükümleri doğrultusunda İZELMAN A.Ş'ye devri hususunun; “5 yıllığına, otoparktan elde edilen gelirin %30’u bedel ile işletme hakkının önerge eki Protokol hükümleri kapsamında İZELMAN A.Ş’ye devredilmesi” şeklindeki müşterek görüş doğrultusunda oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe -  Hukuk - Şirketler Komisyonları Raporu. (Emlak Yön. Dai.Bşk.E.197316)
 
35.  Mülkiyeti Belediyemize ait, 31/08/2020 tarihinde süresi sona eren, Bahriye Üçok Mahallesi, 836 Sokak No:40 Karşıyaka/İZMİR adresindeki yeraltı otoparkının işletme hakkının, Belediye Meclisince belirlenecek süre ve bedel ile önerge eki Protokol hükümleri doğrultusunda İZELMAN A.Ş'ye devri hususunun; “5 yıllığına, otoparktan elde edilen gelirin %30’u bedel ile işletme hakkının önerge eki Protokol hükümleri kapsamında İZELMAN A.Ş’ye devredilmesi” şeklindeki müşterek görüş doğrultusunda oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe -  Hukuk - Şirketler Komisyonları Raporu. (Emlak Yön.Dai.Bşk.E.197319)
 
36. Mülkiyeti Belediyemize ait, 31/08/2020 tarihinde süresi sona eren, Alsancak Mahallesi, 1475 Sokak No:2A Konak/İZMİR adresindeki Alsancak Katlı Otoparkı’nın işletme hakkının, Belediye Meclisince belirlenecek süre ve bedel ile önerge eki Protokol hükümleri doğrultusunda İZELMAN A.Ş'ye devri hususunun; “5 yıllığına, otoparktan elde edilen gelirin %30’u bedel ile işletme hakkının önerge eki Protokol hükümleri kapsamında İZELMAN A.Ş’ye devredilmesi” şeklindeki müşterek görüş doğrultusunda oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe – Hukuk – Şirketler Komisyonları Raporu. (Emlak Yön.Dai.Bşk.E.197321)
 
 
 
37. Mülkiyeti Belediyemize ait, 31/08/2020 tarihinde süresi sona eren, Fatih Mahallesi, Birleşmiş Milletler Caddesi No:48/A Konak/İZMİR adresindeki otoparkın işletme hakkının, Belediye Meclisince belirlenecek süre ve bedel ile önerge eki Protokol hükümleri doğrultusunda İZELMAN A.Ş'ye devri hususunun; “5 yıllığına, otoparktan elde edilen gelirin %30’u bedel ile işletme hakkının önerge eki Protokol hükümleri kapsamında İZELMAN A.Ş’ye devredilmesi” şeklindeki müşterek görüş doğrultusunda oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe – Hukuk – Şirketler Komisyonları Raporu. (Emlak Yön.Dai.Bşk.E.197317)
 
38. Mülkiyeti Belediyemize ait, 31/08/2020 tarihinde süresi sona eren, Ergene Mahallesi, 554 Sokak No:5 Bornova/İZMİR adresindeki Bornova Katlı Otoparkının işletme hakkının, Belediye Meclisince belirlenecek süre ve bedel ile önerge eki Protokol hükümleri doğrultusunda İZELMAN A.Ş'ye devri hususunun; “5 yıllığına, otoparktan elde edilen gelirin %30’u bedel ile işletme hakkının önerge eki Protokol hükümleri kapsamında İZELMAN A.Ş’ye devredilmesi” şeklindeki müşterek görüş doğrultusunda oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe – Hukuk – Şirketler Komisyonları Raporu. (Emlak Yön.Dai.Bşk.E.197313)
 
39. Mülkiyeti Belediyemize ait, 31/08/2020 tarihinde süresi sona eren, Sakarya Mahallesi, Akçay Caddesi No:33 Gaziemir/İZMİR adresindeki otoparkın işletme hakkının, Belediye Meclisince belirlenecek süre ve bedel ile önerge eki Protokol hükümleri doğrultusunda İZELMAN A.Ş'ye devri hususunun; “5 yıllığına, otoparktan elde edilen gelirin %30’u bedel ile işletme hakkının önerge eki Protokol hükümleri kapsamında İZELMAN A.Ş’ye devredilmesi” şeklindeki müşterek görüş doğrultusunda oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe – Hukuk – Şirketler Komisyonları Raporu. (Emlak Yön.Dai.Bşk.E.197318)
 
40. Mülkiyeti Belediyemize ait, 31/08/2020 tarihinde süresi sona eren, Konak Mahallesi, Milli Kütüphane Caddesi No:41 Konak/İZMİR adresindeki Konak Katlı Otoparkının işletme hakkının, Belediye Meclisince belirlenecek süre ve bedel ile önerge eki Protokol hükümleri doğrultusunda İZELMAN A.Ş'ye devri hususunun; “5 yıllığına, otoparktan elde edilen gelirin %30’u bedel ile işletme hakkının önerge eki Protokol hükümleri kapsamında İZELMAN A.Ş’ye devredilmesi” şeklindeki müşterek görüş doğrultusunda oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe – Hukuk – Şirketler Komisyonları Raporu. (Emlak Yön.Dai.Bşk.E.197320)
 
41. Mülkiyeti Belediyemize ait, 31/08/2020 tarihinde süresi sona eren, Bostanlı Mahallesi, Şehitler Bulvarı No:167 Karşıyaka/İZMİR adresindeki katlı otoparkın işletme hakkının, Belediye Meclisince belirlenecek süre ve bedel ile önerge eki Protokol hükümleri doğrultusunda İZELMAN A.Ş'ye devri hususunun; “5 yıllığına, otoparktan elde edilen gelirin %30’u bedel ile işletme hakkının önerge eki Protokol hükümleri kapsamında A.Ş’ye devredilmesi” şeklindeki müşterek görüş doğrultusunda oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe – Hukuk – Şirketler Komisyonları Raporu. (Emlak Yön.Dai.Bşk.E.197315)
 
42. Mülkiyeti Belediyemize ait, 31/08/2020 tarihinde süresi sona eren, Bahariye Mahallesi, Latife Hanım Sokak No:5 Karşıyaka/İZMİR adresindeki otoparkın işletme hakkının, Belediye Meclisince belirlenecek süre ve bedel ile önerge eki Protokol hükümleri doğrultusunda İZELMAN A.Ş'ye devri hususunun; “5 yıllığına, otoparktan elde edilen gelirin %30’u bedel işletme hakkının önerge eki Protokol hükümleri kapsamında İZELMAN A.Ş’ye devredilmesi” şeklindeki müşterek görüş doğrultusunda oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe – Hukuk – Şirketler Komisyonları Raporu. (Emlak Yön.Dai.Bşk.E.197314)
 
43. Mülkiyeti Belediyemize ait, 31/08/2020 tarihinde süresi sona eren, Akdeniz Mahallesi, Mimar Kemalettin Caddesi No:7/1001 Konak/İZMİR adresindeki katlı otoparkın işletme hakkının, Belediye Meclisince belirlenecek süre ve bedel ile önerge eki Protokol hükümleri doğrultusunda İZELMAN A.Ş'ye devri hususunun; “5 yıllığına, otoparktan elde edilen gelirin %30’u bedel ile işletme hakkının önerge eki Protokol hükümleri kapsamında İZELMAN A.Ş.’ye devredilmesi” şeklindeki müşterek görüş doğrultusunda oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe – Hukuk – Şirketler Komisyonları Raporu. (Emlak Yön.Dai.Bşk.E.197322)
 
44. Belediye Meclisimizin 12/10/2015 tarihli ve 05.980 sayılı Kararıyla uygun görülerek onanan, Belediyemizin 2015-2020 Yıllarını kapsayan 9. Beş Yıllık İmar Programının süresi tamamlanmak üzere olduğundan, 9. Beş Yıllık İmar Programındaki konulardan dönemi içinde gerçekleştirilemeyen konular ile 2015-2020 yılları arasında imar programına ek olarak alınan konuların gerçekleştirilemeyenlerinin aktarılmasıyla ve imar planında yapılan değişiklikler ile imar planından kaldırılmış olan konuların da programdan çıkarılmasıyla yeniden hazırlanan Belediyemizin 2020-2025 yıllarını kapsayan 10. Beş Yıllık İmar Programının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.197329)
 
45. Buca Belediye Meclisinin; yürürlükteki 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planına göre kısmen yolda, kısmen “Yeşil Alan”da ve kısmen de “Otopark Alanı”nda kalmakta olan Kızılçullu Mahallesi, 21M2A pafta, 40525 ada, 7 parselde kayıtlı taşınmazın zemin ve zemin üstü kamulaştırılmasının, Buca Belediyesinin 2020-2024 yıllarını kapsayan VII. Beş Yıllık İmar Programına ek olarak alınmasına yönelik, 02/07/2020 tarihli ve 61 sayılı Kararının; İlçe Belediyelerinin imar programlarına ilişkin olarak alınan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 14/06/2013 tarihli ve 05.863 sayılı Kararı doğrultusunda oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.166890)
 
46. Buca Belediye Meclisinin; yürürlükteki 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planına göre kısmen yolda, kısmen de “Yeşil Alan”da kalmakta olan Buca ilçesi, Kocatepe Mahallesi, 22N4B pafta, 38887 ada, 7 parselde kayıtlı taşınmazın zemin ve zemin üstü kamulaştırılmasının, Buca Belediyesinin 2020-2024 yıllarını kapsayan VII. Beş Yıllık İmar Programına ek olarak alınmasına yönelik, 02/07/2020 tarihli ve 59 sayılı Kararının; İlçe Belediyelerinin imar programlarına ilişkin olarak alınan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 14/06/2013 tarihli ve 05.863 sayılı Kararı doğrultusunda oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.166889)
 
47. Buca Belediye Meclisinin; yürürlükteki 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planına göre kısmen yolda, kısmen  “Park Alanı”nda kalmakta olan Buca ilçesi, Sakarya Mahallesi, 22M2C pafta, 38232 ada, 9 parselde kayıtlı taşınmaz üzerindeki yapının zemin üstü kamulaştırılmasının, Buca Belediyesinin 2020-2024 yıllarını kapsayan VII. Beş Yıllık İmar Programına ek olarak alınmasına yönelik, 02/07/2020 tarihli ve 60 sayılı Kararının; İlçe Belediyelerinin imar programlarına ilişkin olarak alınan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 14/06/2013 tarihli ve 05.863 sayılı Kararı doğrultusunda oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.166891)
 
48. İzmir Tarih Projesi kapsamında kalan ve Bakanlar Kurulu Kararı ile yenileme alanı ilan edilen; Konak ilçesi, Alireis Mahallesi, 1563 ada, 18 parselin 220 m²'lik kısmının Belediyemizce kamulaştırılması amacıyla Belediyemizin 2015-2020 yıllarını kapsayan 9. Beş Yıllık İmar Programına ek olarak alınmasının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.190369)
 
49. Yürürlükteki 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında, Mithatpaşa Caddesinde kalması nedeniyle taşınmaz malikleri tarafından Belediyemize uzlaşma başvurusunda bulunulan, Konak ilçesi,                        1. Karantina Mahallesi, 719 ada, 8 parselin kısmen kamulaştırılması amacıyla, Belediyemizin                   2015-2020 Yıllarını kapsayan 9. Beş Yıllık İmar Programına ek olarak alınmasının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.  (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.190367)
 
50. Yürürlükteki 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında Mithatpaşa Caddesinde kalması nedeniyle taşınmaz malikleri tarafından Belediyemize uzlaşma başvurusunda bulunulan, Konak ilçesi,                         1. Karantina Mahallesi, 725 ada, 30 parselin kısmen kamulaştırılması amacıyla, Belediyemizin                   2015-2020 Yıllarını kapsayan 9. Beş Yıllık İmar Programına ek olarak alınmasının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.190368)
 
51. Emlak Yönetimi Dairesi Başkanlığının 22/06/2020 tarihli ve 124737 sayılı yazısıyla talep edilen; Bayındır ilçesi, Hasköy Mahallesi ile Tire ilçesi, Yeniçiftlik Mahallesi arasındaki ulaşım bağlantısını sağlayan köprünün yenilenmesi için Küçük Menderes Nehri Taşıt Köprüsü Yapımı Projesi kapsamında, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında güzergâha isabet eden şahıs mülkiyetindeki 130 ada, 2 parselin 452.992 m², 131 ada, 2 parselin 1456.081 m² kısmı ve hazine + şahıs mülkiyetindeki 130 ada, 4 parselin 747.717 m² kısmının yol kullanımı amacıyla kamulaştırılması için Belediyemizin 2015-2020 yıllarını kapsayan 9. Beş Yıllık İmar Programına ek olarak alınmasının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk. E.131043)
 
52. Yürürlükteki 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planında "Tarım Alanı" kullanımında kalan Urla İlçesi, Kalabak Mahallesi, 4607 ada, 27 parselin "Kentsel Gelişme Alanı" olarak düzenlenmesine yönelik İzmir Manisa Planlama Bölgesi 1/100000 ölçekli Çevre Düzeni Planı doğrultusunda sunulan İzmir Büyükşehir Bütünü 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği önerisinin oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin, İmar ve Bayındırlık – Kentsel Dönüşüm  – Tarım ve Orman –  Çevre ve Sağlık – Deprem ve Afet Komisyonları Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.204465)
 
53. Yürürlükteki 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planında "Tarım Alanı", 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı'nda "Tarımsal Niteliği Korunacak Alanlar (1. Derece)" kullanımına ayrılan Urla İlçesi, İçmeler Mahallesi, 2679 ada, 1 parselin; İzmir Manisa Planlama Bölgesi 1/100000 ölçekli Çevre Düzeni Planı doğrultusunda, "Tercihli Kullanım Alanları" olarak düzenlenmesine ilişkin sunulan İzmir Büyükşehir Bütünü 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği ile "Ticaret-Turizm-Konut Alanı, Park ve Yeşil Alan, Genel Otopark Alanı ve Taşıt Yolu" olarak düzenlenmesine ilişkin sunulan Urla 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği önerilerinin oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin, İmar ve Bayındırlık – Tarım ve Orman – Ulaşım – Çevre ve Sağlık Komisyonları Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.204463)
 
54. Gaziemir ilçesi, 1481 ada 19, 20, 21, 22 ve 23 no’lu parselleri kapsayan alanda, yürürlükte bulunan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planında “Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı”, “Park Alanı” ve “Taşıt Yolu” kullanımlarının yeniden düzenlenmesine yönelik, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişiklik önerisinin oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin, İmar ve Bayındırlık – Çevre ve Sağlık – Ulaşım Komisyonları Raporu. (İmar ve Şehircilik.Dai.Bşk.E.316999)
 
55. Kemalpaşa ilçesi, Yukarı Mahallesi, 683 ada, 1 parselin "Ticaret+Konut Alanları" belirlenmesine yönelik, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği önerisinin oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.202825)
 
56. Karabağlar ilçesi, Yaşar Kemal Mahallesinde, yürürlükteki 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planında "Gelişme Konut Alanı", "Yeşil Alan", "Taşıt Yolu" ve "Ağaçlandırılacak Alan" kullanımlarında kalan 772 parselin, "Ticaret Konut Alanı", "Park", "Taşıt Yolu" ve "Otopark" olarak yeniden düzenlenmesine yönelik, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişiklik önerisinin oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık – Ulaşım – Çevre ve Sağlık Komisyonları Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.171647)
 
57. Kınık ilçesi, Yayakent Mahallesinde, mülkiyeti Maliye Hazinesine kayıtlı, 184 ada, 1 parselde (yaklaşık 30.089 m²), İZSU Genel Müdürlüğünün talebi üzerine hazırlanan “Belediye Hizmet Alanı (İZSU Atıksu Arıtma Tesisi)” amaçlı, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerilerinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık - Çevre ve Sağlık Komisyonları Raporu.  (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.200267)
 
58. Bornova Belediye Meclisinin 01/07/2020 tarihli ve 135 sayılı Kararı ile uygun görülen; Altındağ-Serintepe ve Çamdibi-Meriç Mahalleleri, Kokluca Mezarlığı ile 4310 Sokaklar arasında,   29 J II c (23OId) paftada kalan mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olan, 3979 parsel ile mülkiyeti İzmir Büyükşehir Belediyesine ait olan 12034 ve 3863 parsellerde yürürlükteki 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında 3863 parselin “İlkokul Alanı”na isabet eden bölümünün mezarlık olmasından dolayı “İlkokul Alanı”ndan çıkarılarak “Mezarlık Alanı” olarak belirlenmesi ve ilgili Yönetmelikler kapsamında “İlkokul Alanı”nda Yapılaşma Koşullarının belirlenmesi ve plan notu getirilmesine yönelik hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik önerisinin “Pafta üzerinde sehven ‘Önlemli Alanlar 2.1’ şeklinde yazılan ifadenin ‘ Önlemli Alanlar 1.2’ olarak düzeltilmesi ve A-4(Ayrık Nizam, 4 kat) yapılaşma koşulu ifadesinin belirtilmesine gerek olmadığından kaldırılması” şeklindeki görüş doğrultusunda değişiklikle oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin,  İmar ve Bayındırlık – Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonları Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.200256)
 
59. Bornova Belediye Meclisinin 01/07/2020 tarihli ve 134 sayılı Kararı ile uygun görülen; Altındağ Zafer Mahallesi, 4291, 4293, 4380 ve 4384 Sokaklar arasında 29 K I d (23 O I c) ve 29 K IV a (23 O IV b) paftalarında yer alan yürürlükteki, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında “İlkokul Alanı”nda kalan mülkiyeti Maliye Hazinesine ait 7630 ada, 1 parselde çekme mesafelerinin yeniden belirlenmesi, Yapılaşma Koşulu ve plan notu getirilmesine yönelik hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik önerisinin “A-4 (Ayrık Nizam, 4 kat) yapılaşma koşulu ifadesinin belirtilmesine gerek olmadığından kaldırılması” şeklindeki görüş doğrultusunda değişiklikle oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin,  İmar ve Bayındırlık – Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonları Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.200255)
 
60.  Bayraklı Belediye Meclisinin 01/07/2020 tarihli ve 61 sayılı Kararı ile uygun görülen; Yamanlar Mahallesinde 26M-4b pafta, 25432 ada, 2 parselin güneyinde kalan kamuya terkli alanda bulunan ve yürürlükteki 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında ''Park'' olarak belirlenmiş alan içerisine 6.00 m x 3.00 m ebadında toplam 18.00 m²’lik “Trafo Alanı” belirlenmesine yönelik, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin, İmar ve Bayındırlık - Çevre ve Sağlık Komisyonları Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.190366)
 
61. Urla Belediye Başkanlığının 29/07/2020 tarihli ve 18113 sayılı yazı ile Belediye Başkanlığımıza iletilen; Torasan Mahallesi, 2970 ada, 1 parselin “Konut Alanı” ve “Yol” olarak planlı kısmının “Yol” ve “Otopark” olarak belirlenmesine yönelik, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisinin oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin, İmar ve Bayındırlık - Ulaşım Komisyonları Raporu.  (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.197330)
 
62. Urla Belediye Başkanlığının 13/07/2020 tarihli ve E.16614 sayılı yazısı ekinde Belediyemize iletilen; Zeytinalanı Mahallesi, 4726 ada, 1 parselin (eski 65 ada, 5 parsel) Ayrık Nizam 2 Kat Yapılaşma Koşullu “Konut Alanı” kullanımından çıkarılarak, “Park Alanı” ve “Yaya Yolu” olarak düzenlenmesine ilişkin hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik önerisinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık - Ulaşım Komisyonları Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.200265)
 
63. Seferihisar Belediye Meclisinin 04/03/2019 tarihli ve 19 sayılı Kararı ile uygun görülen; Turabiye Mahallesi, 172 ada 25, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 49, 50 parseller ile 185 ada 3, 4, 5, 6, 7, 9, 11, 12, 13, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 parsellere yönelik hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisinin oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.197333)
 
64. Seferihisar Belediye Meclisinin 09/10/2019 tarihli ve 120 sayılı Kararı ile uygun görülen; Çolakibrahim Mahallesi, 536 ada 1, 21 ve 25 parsellere yönelik hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisinin; İlçe Belediyesince yürütülmesi kaydıyla değişiklikle oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.197332)
 
65. Seferihisar Belediye Meclisinin 10/07/2020 tarihli ve 54 sayılı Kararı ile uygun görülen; Camikebir Mahallesinde, “Park Alanı” içerisinde 4 m x 4 m ebatlarında 1 (bir) adet “Regülatör Alanı” amaçlı, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisinin; Çevre ve Sağlık Komisyonunca “Düzenlenmiş Park Alanında bozulmuş yeşil alan ve ağaç dokusunun park içindeki peyzaj düzenlemesi içinde değerlendirilmesi, yapının İZMİRGAZ tarafından gerçekleştirilmesi koşuluyla” oybirliği ile uygun bulunduğuna, İmar ve Bayındırlık Komisyonunca oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin, Müşterek Rapor. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.197334)
 
66. Seferihisar Belediye Meclisinin 03/03/2020 tarihli ve 23 sayılı Kararı ile uygun görülen; Doğanbey Mahallesi, 430 ada, 1 parselin batısında kalan kamuya terkli alanda bulunan ve yürürlükteki 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında “Park” olarak belirlenmiş alan içerisine, 7.00 m x 3.00 m ebadında toplam 21.00 m²’lik “Trafo Alanı” belirlenmesine yönelik, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin, İmar ve Bayındırlık - Çevre ve Sağlık Komisyonları Raporu.  (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.190365)
 
67. Çeşme Belediye Meclisinin 07/07/2020 tarihli ve 60 sayılı Kararı ile uygun görülen; İnönü Mahallesi, 262 ada, 7 ve 43 no’lu parsellere yönelik, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı doğrultusunda hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.197331)
 
68. Foça Belediye Meclisinin 04/11/2019 tarihli ve 184 sayılı Kararı ile uygun görülen; Foça Deniz Üs Kışlasına ait Belediye Meclisimizin 11/06/2018 tarihli ve 05.728 sayılı Kararı ile onaylanan Nazım İmar Planı doğrultusunda hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı önerisinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.197336)
 
69. Konak Belediye Meclisinin 18/06/2020 tarihli ve 75/2020 sayılı Kararı ile uygun görülen; yürürlükteki 1/1000 ölçekli Kemeraltı 1. Etap Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planında, "Kuyumcular-3 Kat (T-D3)" kullanımlı imar adasında kalan Güzelyurt Mahallesi, tescilli 7371 ada 11 parselin, İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 08/01/2020 tarihli ve 10253 sayılı Kararı doğrultusunda tescil gösteriminin kaldırılmasına ilişkin, 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planı Değişikliği ile 1/500 ölçekli Yerleşim Planı Değişikliği önerilerinin, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında işlem yapılmak üzere oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin, İmar ve Bayındırlık – Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonları Raporu (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.200258)
 
70. Kentimizde yaşayan engelli birey ve kadınların istihdamına katkıda bulunmak ve hareket kısıtlı engelli vatandaşlarımızın kullanımına sunulmak üzere akülü tekerlekli sandalyelerin temin edilmesini sağlamak amacıyla, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Büfeciler ve Kantinciler Esnaf Odası arasında imzalanmak üzere hazırlanan ve önerge ekinde yer alan “Ortak Hizmet Protokolü”nün değişiklikle oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Engelsiz İzmir –  Esnaf ve Meslek Odaları –  Toplumsal Cinsiyet Eşitliği – Hukuk – Sosyal Hizmetler Komisyonları Raporu. (Sosyal Projeler Dai.Bşk.E.150112)
 
VIII. GÜNDEM DIŞI KONUŞMA TALEPLERİ
 
IX. TOPLANTIYA KATILAMAYAN MECLİS ÜYELERİNİN MAZERETLERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ
X. İKİNCİ BİRLEŞİMİN GÜN VE SAATİNİN TESPİTİ VE KAPANIŞ
 
 
 
 
                                                                                  Mustafa Tunç SOYER
                                                                         İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı