Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

16° hava durumu ikonu

Meclis Gündemi Sayfası

Sol Menü

Sayfa İçeriği

11/11/2019 MECLİS GÜNDEMİ
T.C.
İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI
Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı – Meclis Şube Müdürlüğü


Sayı   : 97509404-301.03- 131                                                                                                                                                           07/11/2019         
Konu : Meclis Toplantı Gündemi
Sayın Meclis Üyesi,

               İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 2019 Yılı Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı I. Birleşimi 11/11/2019 tarihinde, saat:18.00’de, Meclis Salonunda gerçekleştirilecek olup; 5393 sayılı Belediye Kanununun 21. maddesi gereği, Toplantı Gündemi aşağıda sunulmuştur. 

                        Bilginizi ve Toplantıya katılımınızı rica ederim. 



                                                                                                                                       Mustafa ÖZUSLU
                                                                                                                    İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili

 
T.C.
İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
2019 YILI KASIM AYI TOPLANTISI I. BİRLEŞİMİ
MECLİS GÜNDEMİ 
 
Gündem No   : 97509404-301.03-11                                                                      Toplantı Tarihi   : 11/11/2019 
Toplantı Yeri : İBB Meclis Salonu                                                                            Toplantı Saati     : 18.00

I. BAŞKAN TARAFINDAN MECLİSİN AÇILIŞI
II. GEÇEN TOPLANTI TUTANAĞINDA MADDİ HATA YAPILIP YAPILMADIĞININ GÖRÜŞÜLMESİ
III. MECLİS ÜYELERİNCE VERİLECEK ÖNERGELERİN GÖRÜŞÜLMESİ
IV. ADALET VE KALKINMA PARTİSİ MENSUBU MECLİS ÜYELERİ DİLEK YILDIZ, ÇİLE ÖZKUL, SEMA YEŞİLÇİMEN'İN TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ KOMİSYONU ÜYELİĞİNDEN İSTİFASI İLE BOŞALAN ÜYELİĞE SEÇİM YAPILMASI 
V. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GENELGESİ DOĞRULTUSUNDA YAPILAN YURT DIŞI GÖREVLENDİRMELERE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME
1.  16-18 Ekim 2019 tarihleri arasında, UITP tarafından İtalya’nın Bergamo kentinde düzenlenmiş olan “Elektrikli Otobüs” başlıklı eğitim programına Ulaşım Planlama Şube Müdürü Dr. Hakan UZUN ve Makine Mühendisi Dr. Ali Çağlar ÖNÇAĞ’ın katılımları sağlanmış olup; Dr. Hakan UZUN'un yol ve konaklama giderleri UITP tarafından, Dr. Ali Çağlar ÖNÇAĞ'ın yol ve konaklama giderleri ise ESHOT Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Bütçesinden karşılanarak 15-18 Ekim 2019 tarihleri arasında görevli-izinli sayılmışlardır. Bilgilerinize arz ederim. Mustafa Tunç SOYER İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı. (ESHOT-Ulaşım Pln.Dai.Bşk.E.9947/E.162340)  
2. Çin'in Türkiye Büyükelçiliği, CIDCA (Çin Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı) ile ortaklaşa Pekin ve diğer şehirlerde 10 Ekim-30 Ekim 2019 tarihleri arasında (8 Ekim İzmir çıkış, 1 Kasım İzmir dönüş olarak) gerçekleştirdikleri “Gelişmekte Olan Ülkelere Yönelik Kentsel Kirlilik Kontrol Teknolojisi Eğitim Kursu” konulu seminere Belediyemizi temsilen İklim Değişikliği ve Temiz Enerji Şube Müdürlüğünde görevli Çevre Mühendisi Dr. Eylem DEMİRCİOĞLU görevli olarak katılmış olup, ulaşım ve konaklama bedeli Çin Hükümeti tarafından karşılanmış, Çin Hükümeti tarafından istenilen sağlık raporu, pasaport ve vize işlemleri (Ankara ulaşım-uçak ile vize harçları vb.) için yapılacak olan masraflar ve günlük harcırah giderleri İklim Değişikliği ve Temiz Enerji Şube Müdürlüğünün 3.3.3.1.0 Yurtdışı Geçici Görev Yollukları bütçe kodundan karşılanmıştır. Meclisimizin bilgilerine arz ederim. Mustafa Tunç SOYER İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı. (İklim Değ. ve Çev.Kor.Kont.Dai.Bşk.E.263851)
VI. BAŞKANLIKTAN GELEN ÖNERGELERİN GÖRÜŞÜLMESİ
1. Çekya'nın Prag kentinde, 20-22 Kasım 2019 tarihlerinde Belediyemizin ortak şehir statüsü ile üye olduğu EUROCITIES (Avrupa Kentler Ağı) 2019 yılı konferansı “Cities at a crossroads (Dönüm noktasındaki şehirler)” teması ile gerçekleştirilecek olup, söz konusu konferansta Tarihsel Çevre ve Kültür Varlıkları Şube Müdürlüğünü temsil etmek üzere, Tarihsel Çevre ve Kültür Varlıkları Şube Müdürlüğünde görev yapan Dr. Hilmi Gökhan KUTLU (S:9459) ve Dr. Çağlayan Deniz KAPLAN'ın (S:12239) görevlendirilmesi, 19-23 Kasım 2019 tarihleri arasında görevli-izinli sayılması, katılım ücretleri, uçakla gidiş-dönüş ulaşım masrafları ile konaklama, yurt dışı çıkış harçları, seyahat sigortaları, müze ve ören yeri girişleri, iaşe ve diğer yasal giderlerin Tarihsel Çevre ve Kültür Varlıkları Şube Müdürlüğü Bütçesinin 03.3.3.01 Yurtdışı Geçici Görev ve Yollukları harcama kaleminden karşılanması hususlarının görüşülmesi. (Etüd ve Proj.Dai. Bşk.E.251518)   
2. Fira Barcelona’nın organize ettiği, bu yıl 9’uncusu gerçekleştirilecek olan "Smartcity Expo World Congress 2019" Kongresi 19-21 Kasım 2019 tarihleri arasında Barselona'da düzenlenecek olup, söz konusu  Kongreye kurumumuzu temsilen Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Güler SAĞIT'ın (S.10297) 18-22 Kasım 2019 tarihleri arasında katılması, uçak bileti ve konaklama masraflarının International Finance Corporation (IFC) tarafından karşılanması, günlük harcırah bedelinin Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü Bütçesinin 03.3.3.01 Yurtdışı Geçici Görev Yolluğu kodundan ödenmesi ve anılan tarihlerde görevli-izinli sayılması hususlarının görüşülmesi. (Bilgi İşl.Dai.Bşk.E.263850)
3. Fira Barcelona’nın organize ettiği, bu yıl 9’uncusu gerçekleştirilecek olan "Smartcity Expo World Congress 2019" Kongresi 19-21 Kasım 2019 tarihleri arasında Barselona'da düzenlenecek olup, söz konusu Kongreye kurumumuzu temsilen Strateji Geliştirme ve Koordinasyon Şube Müdürlüğünde görev yapmakta olan, İZELMAN A.Ş. personeli Kerem Ziya YANGÖZ'ün (S:19173) 19-21 Kasım 2019 tarihleri arasında katılması, adı geçen personelin uçak bileti ve konaklama masraflarının International Finance Corporation (IFC) tarafından karşılanması, günlük harcırah bedelinin Strateji Geliştirme ve Koordinasyon Şube Müdürlüğü Bütçesinin 03.3.3.01 Yurtdışı Geçici Görev Yolluğu kodundan ödenmesi ve anılan tarihlerde görevli-izinli sayılması hususlarının görüşülmesi. (Strateji Glş. Dai.Bşk.E.263832)
4. Avrupa Komisyonu İç Denetim Birimi tarafından her yıl Brüksel'de düzenlenen ve 27 Kasım 2019 tarihinde gerçekleştirilecek olan "From Hindsight to Insight and Beyond, How Internal Audit May Contribute to Foresight"/ "Bilgi ve Tecrübeden, İçgörü ve Ötesine, İç Denetim İleriyi Öngörmeye Nasıl Katkı Sağlayabilir?" konulu 2019 yılı İç Denetim Konferansı'na katılmak üzere İç Denetim Birim Başkanlığında görev yapmakta olan İç Denetçiler Gökçe Irmak AĞRI ile Ebru SÜMER ÇAKMAK'ın yol dahil 26-28 Kasım 2019 tarihlerinde görevlendirilmeleri, adı geçen personellerin söz konusu tarihlerde görevli-izinli sayılmaları, harcırah giderleri, gidiş-dönüş (İzmir-Brüksel/ Brüksel-İzmir) ulaşım (uçak ile), konaklama ve diğer tüm yasal giderlerin İç Denetim Birimi Başkanlığının 2019 Mali Yılı Bütçesinin 03.3.3.01 Yurt Dışı Geçici Görev Yollukları tertibinden karşılanması hususunun görüşülmesi. (İç Den.Birimi Bşk. E.264466)
5. Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 10. ve 11. maddeleri gereğince düzenlenen ve söz konusu Yönetmeliğin ekinde yer alan Ek-5 Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Kadro Cetvellerinden (II) ve (III) sayılı dolu-boş kadro değişikliklerine ilişkin cetvellerde belirtilen kadroların iptal ve ihdası için önerge eki evrakların incelenerek karara bağlanması hususunun görüşülmesi. (İnsan Kaynakları ve Eğit. Dai. Bşk. E.263849)
6. İzmir il sınırları içerisinde hizmet eden otobüslerimizin iç ve dış yüzeyleri ile aktarma merkezleri, ara duraklar ve son duraklarda bulunan otobüs durakları alanları reklam karşılığında kiraya verilecek olup, yapılan toplu taşıma hizmetinin yerine getirilmesinde İdaremiz tasarrufunda bulunan otobüslerimizin, iç ve dış yüzeyleri ile aktarma merkezleri, ara duraklar ve son duraklarda bulunan otobüs durakları alanlarında “İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Otobüs Durak Yerlerindeki Reklam Alanları, Otobüs Dış Yüzeylerinin Reklam Alanları, Otobüs İçi Dijital Bilgi Platformu Kurulumu, Otobüs İçi, Otobüs Durakları ve Aktarma Merkezleri Yolcu Bilgilendirme Sistemi Kurulumu ve Sabit Reklam Alanları Kullanım Hakkı İhalesi İşi”nin 7 yıl süre ile kiraya verilmesi için 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamında konunun görüşülmesi. (ESHOT-Yapı Tes. Dai.Bşk.E.10057/E.164292)  
7. UKOME Genel Kurulu’nun 2019/502 sayılı Kararı doğrultusunda; İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri A.Ş. bünyesindeki şirket / hizmet araçlarına (kiralık araçlar/Otobüs, Minibüs ve Otomobil cinsi araçlar) 1 (bir) yıl geçerli olacak şekilde düzenlenecek olan ''Çalışma İzin Belgesi/Ruhsat'' başvurularında alınacak ücretin ''50,00-TL'' olacak şekilde tahsil edilebilmesi hususunun görüşülmesi. (Ulaşım Dai.Bşk.E.258258)
8. İlimiz dâhilinde özellikle turizm sezonun başlaması ve buna bağlı nüfus yoğunluluğu nedeniyle halkın genel kullanımına açık Modüler Sistem Tuvalet ihtiyacı doğrultusunda; söz konusu Modüler Sistem Tuvaletlerin kullanım bedelinin 1,00-TL olarak tahsil edilmesi hususunun görüşülmesi. (Atık Yön.Dai.Bşk.E.266406)
 9. Belediye Meclisimizin 12/11/2018 tarihli ve 1221 sayılı Kararı ile kabul edilen; “İzmir Büyükşehir Belediyesi Kıyı ve Sahil Şeridi, Yol, Meydan ve Yeşil Alan Yetki ve Görev Uygulama Yönetmeliği” ve eki “İzmir Büyükşehir Belediyesi Sorumluluğunda Kalan Yollar ve Meydanlar Listesi”nde yer alan Bornova ilçesi, Süvari Caddesinin, Bornova Belediyesince yeniden düzenlenmesi ile Kullanım Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve Proje Çalışmalarına başlanması için ilçe belediyesine devredilmesi hususunun görüşülmesi. (Ulaşım Dai.Bşk.E.263843)
10. Sağlıklı Kentler yaratmak amacıyla sürdürülebilir, yenilenebilir enerji kaynakları kullanımı, çevrenin korunması, iklim değişikliği, bilinçli enerji kullanımı ve enerji verimliliği gibi konularda toplumu aydınlatmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla yürütülmekte olan çalışmalar kapsamında; Belediyemizin organize edeceği okullarda ve ilgili kuruluşlarda düzenlemek istediği eğitim programları Ege Orman Vakfı ile ortak hizmet projesi gerçekleştirilerek oluşturulmak istenilmekte olup, bu doğrultuda İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ege Orman Vakfı arasında imzalanmak üzere hazırlanan ve önerge ekinde yer alan “Protokol”ün görüşülmesi. (İklim Değişikliği ve Çev. Kor. Kont.Dai.Bşk.E.263848)
11. Avrupa Birliği HORİZON 2020 çerçevesinde desteklenen Haziran 2017 - Mayıs 2022 tarihleri arasında sürdürülecek olan “New Strategy for Re-Naturing Cities Through Nature-Based Solutions - Urban Greenup Projesi” kapsamında yapılacak olan “Bioçar (Biokömür) Üretim Ünitesi” ve “Atık Çamurun Tarımsal Amaçlı Kullanılabilirliğinin Örneklenmesi” projelerinde danışmanlık ve iş birliği faaliyetlerinin yürütülebilmesi amacıyla, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığı arasında imzalanmak üzere hazırlanan ve önerge ekinde yer alan ‘İş Birliği Protokolü’nün görüşülmesi. (Etüd ve Prj.Dai.Bşk.E.263844)
12. Mülkiyeti Belediyemize ait olan Bornova ilçesi, Altındağ Mahallesi, 14512, 5057, 5058, 5059 ve 5055 no’lu parsellerde İzmir Büyükşehir Belediyesi Beton ve Asfalt Enerji Üretim ve Dağıtım Tesisleri Su Kanalizasyon Ticaret ve Sanayi A.Ş tarafından "Hafriyat Toprağı Sahası ve Seyyar Geri Kazanım Tesisi" kurulması ile birlikte işletim süresi ve bedelinin belirlenmesi amacıyla, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İZBETON AŞ. arasında imzalanmak üzere hazırlanan ve önerge ekinde yer alan ‘Protokol’ün görüşülmesi. (Atık Yön.Dai.Bşk.E.266407)
13. Mülkiyeti Belediyemize ait, Karabağlar ilçesi, Yeşilyurt Mahallesi, 13051 ada, 5 no’lu parselde kayıtlı taşınmazda önerge eki krokide işaretli alanda 3,70 m x 24,12 m ebatlarındaki alanın İl Emniyet Müdürlüğünce Trafo Yeri olarak kullanılmak üzere tahsis edilmesi hususunun görüşülmesi. (Emlak Yön. Dai.Bşk.E.263833)
14. Mülkiyeti Dikili Belediyesine ait, Salimbey Mahallesi, 744 ada, 4 no’lu parselde kayıtlı taşınmaz üzerindeki sosyal tesisin işletme hakkının, Belediye Meclisimizce belirlenecek süre ve bedel ile önerge eki Protokol hükümleri doğrultusunda, İZELMAN Gen. Hiz. Oto. Özel Eğit. İtf. Sağ. Hiz. Tic. A.Ş.’ye devri hususunun görüşülmesi. (Emlak Yön. Dai.Bşk.E.263834)
15. Çiğli ilçesi, Küçükçiğli Mahallesi, 1074 ada, 5 no’lu (2820,00 m²) parselde kayıtlı taşınmazda, önerge eki tescil bildiriminde belirtilen 29,29 m² alanlı Trafo Merkezi ve 13,87 m² yer altı kablo güzergâhı olmak üzere toplam 43,16 m²'lik alanın irtifak haklarının TEDAŞ Genel Müdürlüğü adına tesis edilmesi hususunun görüşülmesi. (Emlak Yön. Dai.Bşk.E.263837)
16. Konak ilçesi, Gültepe Mahallesi, 7368 ada, 1 no’lu parselde 3802,16 m² yüz ölçümle kayıtlı taşınmazın 1688,52 m² hissesi Konak Belediyesi, 2113,64 m² hissesi Belediyemiz adına kayıtlı bulunmakta olup; söz konusu taşınmazda Trafo Merkezi ve yer altı kablo güzergâhının irtifak haklarının TEDAŞ Genel Müdürlüğü adına tesis edilmesi için muvafakat verilip verilmemesi hususunun görüşülmesi. (Emlak Yön. Dai.Bşk.E.263839)
17. Mülkiyeti Belediyemize ait Konak ilçesi, Güney Mahallesi, 2601 ada 144 no’lu ve 1412,00 m² alana sahip 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında ''Lise Alanı'' olarak belirlenen taşınmazın 2942 sayılı Kamulaştırma Yasasının 30. maddesine göre kamulaştırma bedeli karşılığı Maliye Hazinesi adına devri ve kamulaştırma bedelinin belirlenmesi konusunda Belediyemizin Encümenine yetki verilmesi hususunun görüşülmesi. (Emlak Yön.Dai.Bşk.E.267544)
18. Belediye Meclisimizce alınan 08/07/2019 tarihli ve 557 sayılı Meclis Kararına konu; Karabağlar ilçesi, Arap Hasan Mahallesinde bulunan, 238 no’lu Sokağın isminin, temsili olarak “Müzeyyen Senar Sevgi Yolu” şeklinde değiştirilmesi hususunun, Karabağlar Belediye Başkanlığının talebi doğrultusunda yeniden değerlendirilmesinin görüşülmesi. (Harita ve Cbs Dai.Bşk.E.255320)
19. Belediyemiz yetki alanının genişleyerek İzmir bütünü olarak belirlenmesi sonucunda adres ve numaralamaya ilişkin yürütülen işlemlerde vatandaşın mağduriyetini ve zaman kaybını önlemek amacıyla alınan 14/07/2014 tarihli ve 05.633 sayılı Meclis Kararının iptali ile belediyemizin yetki alanında kalan 30 ilçede adres ve numaralama işlemlerinin önergede tariflendiği şekilde uygulanması hususunun görüşülmesi. (Harita ve Cbs.Dai.Bşk.E.263841)
20. Ödemiş Belediye Meclisinin 21/10/2019 tarihli ve 143 sayılı Kararı ile uygun görülen; kadastro hataları ile imar planı değişikliğinden dolayı daha önce Ödemiş Belediyesine terk edilmiş yerlerin, imar durumu gereği tekrar yol fazlalığı olarak geriye satılması durumu doğduğu takdirde, satış bedellerinin Emlak Vergisi Asgari Beyan Değerine göre Belediye Encümenince belirlenmesi, İmar Planında kamuya tahsis edilen alanların bitişiğindeki, Ödemiş Belediyesine ait yol fazlalıklarının kamu kurum ve kuruluşlarına satılması durumunda ise satış fiyatlarının Belediye Encümenince belirlenmesi, 6360 sayılı Kanun ile Ödemiş Belediyesine bağlanan mahallelerde yapılacak uygulamanın piyasa araştırması yapılarak metrekare birim fiyatı belirlenmesi şeklinde devam etmesi ile Ödemiş Belediyesine ait yol fazlalıklarının 2020 Mali Yılı için asgari ve azami m² satış fiyatlarının önergede yer aldığı şekilde belirlenmesi hususlarının görüşülmesi. (Yazı İşl. ve Kar. Dai.Bşk.E.264383) 
21. Karşıyaka Belediye Meclisinin; Temel İlkyardım Eğitim Ücret Tarifesinin iptal edilmesi ve Temel İlkyardım Eğitimlerinin ücretlendirilmesi ile ilgili olarak yeniden hazırlanan ve önergede yer alan ücret tarifelerinin belirlenmesine yönelik, 10/10/2019 tarihli ve 167 sayılı Kararının görüşülmesi. (Yazı İşl.ve Kar.Dai.Bşk.E.263846)
22. Karaburun Belediye Meclisinin; 2019 Mali Yılı Tarifeler Listesine ilave edilen “Mesafe Ölçüm Krokisi Tespiti 150,00-TL/Adet” şeklindeki tarife kaleminin 2020 Mali Yılı Tarifeler Listesinin 1.2.1 İmar ile ilgili Ücretler Bölümünün sonuna ilave edilmesine yönelik, 11/10/2019 tarihli ve 103 sayılı Kararının görüşülmesi. (Yazı İşl.ve Kar.Dai.Bşk.E.263847)
23. Gaziemir Belediye Meclisinin; Gaziemir Belediyesinin 2019 Mali Yılı Gelir Bütçesinin 137.086.900,00-TL’ye Gider Bütçesinin ise 148.792.864,00-TL’ye yükseltilmesine yönelik önerge eki cetvellerde hazırlanan harcama birimlerinin bütçesine ek ödenek verilmesi ve araç alımına ait önergede yer alan T1 cetvelinde gösterilen araçların alınmasına yönelik, 07/10/2019 tarihli ve 62 sayılı Kararının görüşülmesi. (Yazı İşl.ve Kar.Dai.Bşk.E.266408)
  24. Narlıdere Belediye Meclisinin; Nar-Bel İmar Teknik Turizm San. Tic. Ltd. Şti.'nin 2019 Mali Yılı sonuna kadar ödemelerde sıkıntıya düşeceği anlaşıldığından ve Narlıdere Belediyesinin sermaye artışı ile ilgili 46.35.26.02/01.06.00/08.01 Ekonomik Kodunda yeterli ödeneğin bulunmaması nedeniyle önerge ekinde yer alan ek ödenekler cetvelinde belirtildiği üzere toplam 1.200.000,00-TL ek ödenek verilmesi ve Nar-Bel İmar Teknik Turizm San. Tic. Ltd. Şti.'nin 23.800.000,00-TL olan sermayesinin, Narlıdere Belediyesinin 2019 Mali Yılı Bütçesinin 46.35.26.02/01-06.00/08.01 Ekonomik Kodundan karşılanmak üzere 1.200.000,00-TL arttırılarak 25.000.000,00-TL'ye yükseltilmesine yönelik, 08/10/2019 tarihli ve 2019/84 sayılı Kararın görüşülmesi. (Yazı İşl.ve Kar.Dai.Bşk.E.266403)
25. Buca Belediye Meclisinin; Bütçe Kararnamesi ve ekleri ile Gider Bütçesi, Gelir Bütçesi, Ayrıntılı Harcama Programı, Finansman Programı ve Tarife Cetvellerinden oluşan 2020 Mali Yılı Analitik Bütçesine yönelik, 02/10/2019 tarihli ve 2019/117 sayılı Kararının görüşülmesi. (Yazı İşl. ve Kar.Dai.Bşk.E.263800)
26. Karabağlar Belediye Meclisinin; Bütçe Kararnamesi ve ekleri ile Gider Bütçesi, Gelir Bütçesi, Ayrıntılı Harcama Programı, Finansman Programı ve Tarife Cetvellerinden oluşan 2020 Mali Yılı Analitik Bütçesine yönelik, 15/10/2019 tarihli ve 113/2019 sayılı Kararının görüşülmesi. (Yazı İşl. ve Kar.Dai.Bşk.E.263797)
27. Bornova Belediye Meclisinin; Bütçe Kararnamesi ve ekleri ile Gider Bütçesi, Gelir Bütçesi, Ayrıntılı Harcama Programı, Finansman Programı ve Tarife Cetvellerinden oluşan 2020 Mali Yılı Analitik Bütçesine yönelik, 08/10/2019 tarihli ve 343 sayılı Kararının görüşülmesi. (Yazı İşl. ve Kar.Dai.Bşk.E.263796)
28. Konak Belediye Meclisinin; Bütçe Kararnamesi ve ekleri ile Gider Bütçesi, Gelir Bütçesi, Ayrıntılı Harcama Programı, Finansman Programı ve Tarife Cetvellerinden oluşan 2020 Mali Yılı Analitik Bütçesine yönelik, 10/10/2019 tarihli ve 187/2019 sayılı Kararının görüşülmesi. (Yazı İşl. ve Kar.Dai.Bşk.E.255321)
29. Karşıyaka Belediye Meclisinin; Bütçe Kararnamesi ve ekleri ile Gider Bütçesi, Gelir Bütçesi, Ayrıntılı Harcama Programı, Finansman Programı ve Tarife Cetvellerinden oluşan 2020 Mali Yılı Analitik Bütçesine yönelik, 17/10/2019 tarihli ve  72458193/189 sayılı Kararının görüşülmesi. (Yazı İşl. ve Kar.Dai.Bşk.E.258261) 
30. Bayraklı Belediye Meclisinin; Bütçe Kararnamesi ve ekleri ile Gider Bütçesi, Gelir Bütçesi, Ayrıntılı Harcama Programı, Finansman Programı ve Tarife Cetvellerinden oluşan 2020 Mali Yılı Analitik Bütçesine yönelik, 10/10/2019 tarihli ve 100 sayılı Kararının görüşülmesi. (Yazı İşl. ve Kar.Dai.Bşk.E.258259)
31. Çiğli Belediye Meclisinin; Bütçe Kararnamesi ve ekleri ile Gider Bütçesi, Gelir Bütçesi, Ayrıntılı Harcama Programı, Finansman Programı ve Tarife Cetvellerinden oluşan 2020 Mali Yılı Analitik Bütçesine yönelik, 17/10/2019 tarihli ve 05/86 sayılı Kararının görüşülmesi. (Yazı İşl. ve Kar.Dai.Bşk.E.264384)
32. Torbalı Belediye Meclisinin; Bütçe Kararnamesi ve ekleri ile Gider Bütçesi, Gelir Bütçesi, Ayrıntılı Harcama Programı, Finansman Programı ve Tarife Cetvellerinden oluşan 2020 Mali Yılı Analitik Bütçesine yönelik, 17/10/2019 tarihli ve 53172231/12/115 sayılı Kararının görüşülmesi. (Yazı İşl. ve Kar.Dai.Bşk.E.263795)
33. Menemen Belediye Meclisinin; Bütçe Kararnamesi ve ekleri ile Gider Bütçesi, Gelir Bütçesi, Ayrıntılı Harcama Programı, Finansman Programı ve Tarife Cetvellerinden oluşan 2020 Mali Yılı Analitik Bütçesine yönelik, 07/10/2019 tarihli ve 114 sayılı Kararının görüşülmesi.  (Yazı İşl. ve Kar.Dai.Bşk.E.255324) 
34. Gaziemir Belediye Meclisinin; Bütçe Kararnamesi ve ekleri ile Gider Bütçesi, Gelir Bütçesi, Ayrıntılı Harcama Programı, Finansman Programı ve Tarife Cetvellerinden oluşan 2020 Mali Yılı Analitik Bütçesine yönelik, 17/10/2019 tarihli ve 68 sayılı Kararının görüşülmesi. (Yazı İşl. ve Kar. Dai. Bşk.E.261575)
35. Ödemiş Belediye Meclisinin; Bütçe Kararnamesi ve ekleri ile Gider Bütçesi, Gelir Bütçesi, Ayrıntılı Harcama Programı, Finansman Programı ve Tarife Cetvellerinden oluşan 2020 Mali Yılı Analitik Bütçesine yönelik, 21/10/2019 tarihli ve 301-05-141,142,144 sayılı Kararlarının görüşülmesi. (Yazı İşl. ve Kar. Dai. Bşk.E.263804)
36. Kemalpaşa Belediye Meclisinin; Bütçe Kararnamesi ve ekleri ile Gider Bütçesi, Gelir Bütçesi, Ayrıntılı Harcama Programı, Finansman Programı ve Tarife Cetvellerinden oluşan 2020 Mali Yılı Analitik Bütçesine yönelik, 11/10/2019 tarihli ve 05/204 sayılı Kararının görüşülmesi. (Yazı İşl. ve Kar. Dai. Bşk.E.263818)
37. Bergama Belediye Meclisinin; Bütçe Kararnamesi ve ekleri ile Gider Bütçesi, Gelir Bütçesi, Ayrıntılı Harcama Programı, Finansman Programı ve Tarife Cetvellerinden oluşan 2020 Mali Yılı Analitik Bütçesine yönelik, 17/10/2019 tarihli ve 19/123 sayılı Kararının görüşülmesi. (Yazı İşl. ve Kar. Dai. Bşk.E.263794)
38. Aliağa Belediye Meclisinin; Bütçe Kararnamesi ve ekleri ile Gider Bütçesi, Gelir Bütçesi, Ayrıntılı Harcama Programı, Finansman Programı ve Tarife Cetvellerinden oluşan 2020 Mali Yılı Analitik Bütçesine yönelik, 04/10/2019 tarihli ve 392 sayılı Kararının görüşülmesi. (Yazı İşl. ve Kar.Dai.Bşk.E.264381)
39. Menderes Belediye Meclisinin; Bütçe Kararnamesi ve ekleri ile Gider Bütçesi, Gelir Bütçesi, Ayrıntılı Harcama Programı, Finansman Programı ve Tarife Cetvellerinden oluşan 2020 Mali Yılı Analitik Bütçesine yönelik, 11/10/2019 tarihli ve 200 sayılı Kararının görüşülmesi. (Yazı İşl. ve Kar.Dai.Bşk.E.255323)
40. Tire Belediye Meclisinin; Bütçe Kararnamesi ve ekleri ile Gider Bütçesi, Gelir Bütçesi, Ayrıntılı Harcama Programı, Finansman Programı ve Tarife Cetvellerinden oluşan 2020 Mali Yılı Analitik Bütçesine yönelik, 21/10/2019 tarihli ve 05/233 sayılı Kararının görüşülmesi. (Yazı İşl. ve Kar.Dai.Bşk.E.263807)
41. Balçova Belediye Meclisinin; Bütçe Kararnamesi ve ekleri ile Gider Bütçesi, Gelir Bütçesi, Ayrıntılı Harcama Programı, Finansman Programı ve Tarife Cetvellerinden oluşan 2020 Mali Yılı Analitik Bütçesine yönelik, 10/10/2019 tarihli ve 77 sayılı Kararının görüşülmesi. (Yazı İşl. ve Kar.Dai.Bşk.E.258260)
42. Urla Belediye Meclisinin; Bütçe Kararnamesi ve ekleri ile Gider Bütçesi, Gelir Bütçesi, Ayrıntılı Harcama Programı, Finansman Programı ve Tarife Cetvellerinden oluşan 2020 Mali Yılı Analitik Bütçesine yönelik, 21/10/2019 tarihli ve 363 sayılı Kararının görüşülmesi. (Yazı İşl. ve Kar.Dai.Bşk.E.263793)
43. Narlıdere Belediye Meclisinin; Bütçe Kararnamesi ve ekleri ile Gider Bütçesi, Gelir Bütçesi, Ayrıntılı Harcama Programı, Finansman Programı ve Tarife Cetvellerinden oluşan 2020 Mali Yılı Analitik Bütçesine yönelik, 08/10/2019 tarihli ve 2019/83 sayılı Kararının görüşülmesi. (Yazı İşl. ve Kar. Dai. Bşk.E.263812)
44. Dikili Belediye Meclisinin; Bütçe Kararnamesi ve ekleri ile Gider Bütçesi, Gelir Bütçesi, Ayrıntılı Harcama Programı, Finansman Programı ve Tarife Cetvellerinden oluşan 2020 Mali Yılı Analitik Bütçesine yönelik, 04/10/2019 tarihli, 151 ve 152 sayılı Kararlarının görüşülmesi. (Yazı İşl. ve Kar. Dai. Bşk.E.263799)
45. Kiraz Belediye Meclisinin; Bütçe Kararnamesi ve ekleri ile Gider Bütçesi, Gelir Bütçesi, Ayrıntılı Harcama Programı, Finansman Programı ve Tarife Cetvellerinden oluşan 2020 Mali Yılı Analitik Bütçesine yönelik, 11/10/2019 tarihli, 116 ve 117 sayılı Kararlarının görüşülmesi. (Yazı İşl. ve Kar. Dai. Bşk.E.261574)
46. Seferihisar Belediye Meclisinin; Bütçe Kararnamesi ve ekleri ile Gider Bütçesi, Gelir Bütçesi, Ayrıntılı Harcama Programı, Finansman Programı ve Tarife Cetvellerinden oluşan 2020 Mali Yılı Analitik Bütçesine yönelik, 09/10/2019 tarihli ve 22530694/105.04-116 sayılı Kararının görüşülmesi. (Yazı İşl. ve Kar.Dai.Bşk.E.255325)
47. Çeşme Belediye Meclisinin; Bütçe Kararnamesi ve ekleri ile Gider Bütçesi, Gelir Bütçesi, Ayrıntılı Harcama Programı, Finansman Programı ve Tarife Cetvellerinden oluşan 2020 Mali Yılı Analitik Bütçesine yönelik, 15/10/2019 tarihli ve 2019/14-91 sayılı Kararının görüşülmesi. (Yazı İşl. ve Kar.Dai.Bşk.E.263816)
48. Bayındır Belediye Meclisinin; Bütçe Kararnamesi ve ekleri ile Gider Bütçesi, Gelir Bütçesi, Ayrıntılı Harcama Programı, Finansman Programı ve Tarife Cetvellerinden oluşan 2020 Mali Yılı Analitik Bütçesine yönelik, 17/10/2019 tarihli ve 2019/224 sayılı Kararının görüşülmesi. (Yazı İşl. ve Kar.Dai.Bşk.E.263798)
49. Selçuk Belediye Meclisinin; Bütçe Kararnamesi ve ekleri ile Gider Bütçesi, Gelir Bütçesi, Ayrıntılı Harcama Programı, Finansman Programı ve Tarife Cetvellerinden oluşan 2020 Mali Yılı Analitik Bütçesine yönelik, 10/10/2019 tarihli, 214 ve 216 sayılı Kararlarının görüşülmesi. (Yazı İşl. ve Kar. Dai.Bşk.E.266402)
50. Foça Belediye Meclisinin; Bütçe Kararnamesi ve ekleri ile Gider Bütçesi, Gelir Bütçesi, Ayrıntılı Harcama Programı, Finansman Programı ve Tarife Cetvellerinden oluşan 2020 Mali Yılı Analitik Bütçesine yönelik, 23/10/2019 tarihli, 166 ve 167 sayılı Kararlarının görüşülmesi. (Yazı İşl. ve Kar. Dai.Bşk.E.261576)
51. Güzelbahçe Belediye Meclisinin; Bütçe Kararnamesi ve ekleri ile Gider Bütçesi, Gelir Bütçesi, Ayrıntılı Harcama Programı, Finansman Programı ve Tarife Cetvellerinden oluşan 2020 Mali Yılı Analitik Bütçesine yönelik, 21/10/2019 tarihli ve 59 sayılı Kararının görüşülmesi. (Yazı İşl. ve Kar. Dai.Bşk.E.263805)
52. Kınık Belediye Meclisinin; Bütçe Kararnamesi ve ekleri ile Gider Bütçesi, Gelir Bütçesi, Ayrıntılı Harcama Programı, Finansman Programı ve Tarife Cetvellerinden oluşan 2020 Mali Yılı Analitik Bütçesine yönelik, 17/10/2019 tarihli, 10/42 ve 10/43 sayılı Kararlarının görüşülmesi. (Yazı İşl. ve Kar.Dai.Bşk.E.263814)
53. Beydağ Belediye Meclisinin; Bütçe Kararnamesi ve ekleri ile Gider Bütçesi, Gelir Bütçesi, Ayrıntılı Harcama Programı, Finansman Programı ve Tarife Cetvellerinden oluşan 2020 Mali Yılı Analitik Bütçesine yönelik, 18/10/2019 tarihli ve 46 sayılı Kararının görüşülmesi. (Yazı İşl. ve Kar.Dai.Bşk.E.263802)
54. Karaburun Belediye Meclisinin; Bütçe Kararnamesi ve ekleri ile Gider Bütçesi, Gelir Bütçesi, Ayrıntılı Harcama Programı, Finansman Programı ve Tarife Cetvellerinden oluşan 2020 Mali Yılı Analitik Bütçesine yönelik, 04/10/2019 tarihli, 04-92 ve 04-100 sayılı Kararlarının görüşülmesi. (Yazı İşl. ve Kar.Dai.Bşk.E.263809)
55. ESHOT Genel Müdürlüğünün 2020 Mali Yılı Performans Programının görüşülmesi. (ESHOT- Str.Glşt.Dai.Bşk.E.9946/E.164250)
56. ESHOT Genel Müdürlüğünün 2020 Mali Yılı Gelir - Gider Bütçesinin görüşülmesi. (ESHOT- Str.Glşt.Dai.Bşk.E.9944/E.162435)
57. İzmir Büyükşehir Belediyesinin 2020 Mali Yılı Performans Programının görüşülmesi. (Strateji Gel.Dai.Bşk.E.263836)
58. İzmir Büyükşehir Belediyesinin 2020 Mali Yılı Bütçesi ve İzleyen Yıllar Bütçesinin görüşülmesi. (Mali Hiz.Dai.Bşk.E.258257)
59. Yürürlükteki 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planına göre "Yol"da kalmakta olan Buca ilçesi, İnönü Mahallesi, 680/2 Sokak, No:5'de kayıtlı taşınmazın kamulaştırılmasının Buca Belediyesinin 2015- 2019 yıllarını kapsayan VI. Beş Yıllık İmar Programına ek olarak alınmasına yönelik, Buca Belediye Meclisinin 01/10/2019 tarihli ve 2019/103 sayılı Kararının; İlçe Belediyelerinin imar programlarına ilişkin olarak alınan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 14/06/2013 tarihli ve 05.863 sayılı Kararı doğrultusunda görüşülmesi. (İmar ve Şeh.Dai.Bşk.E.266404)
60. Güzelbahçe ilçesi, Maltepe Mahallesi, 55 Sokak üzerinde bulunan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planına göre imar yolunda kalan duvar ve yapıların zemin üstü kamulaştırılması için Güzelbahçe Belediyesinin 2017-2021 yıllarını kapsayan V. Beş Yıllık İmar Programına ek olarak alınmasına yönelik, Güzelbahçe Belediye Meclisinin 02/10/2019 tarihli ve 56 sayılı Kararının; İlçe Belediyelerinin imar programlarına ilişkin olarak alınan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 14/06/2013 tarihli ve 05.863 sayılı Kararı doğrultusunda görüşülmesi. (İmar ve Şeh.Dai.Bşk.E.263838)
61. Urla ilçesi, Bademler Mahallesinde, 1/25000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planında "Tarım Alanı" olarak belirlenen bölgede kalan, 225 ada, 22, 24 ve 25 parsellerin, "Kentsel Sosyal Altyapı Alanı" olarak belirlenmesine yönelik hazırlanan, 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.267546)
62. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 13/05/2019 tarihli ve 05.350 sayılı Kararıyla değişiklikle uygun görülüp, 20/09/2019 – 21/10/2019 tarihleri arasında askıya çıkartılan; Konak ilçesi, Köprü Mahallesi, 801 ada, 12 parsel, 6493 ada, 7, 10, 11, 12, 13, 14, 18, 19, 20, 21 parsel, 6495 ada, 9, 10, 24, 40, 41, 42, 43 parseli kapsayan, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliğine; söz konusu parsellerin maliki Tatiş Eğitim ve Öğretim A.Ş. İşletmeciliği Tic. ve San. A.Ş. vekili Meral CELEP tarafından askı süresi içerisinde yapılan itirazın incelenmesi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.267545)
63. Urla ilçesi, Gülbahçe Mahallesi ve Karapınar Mevkii, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı önerisinin, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı kapsamında değişiklik gerektirecek hususlar içerdiği tespit edilmiş olup, söz konusu plan önerisi ile mevcut durum ve güncel veriler dikkate alınarak hazırlanan, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişiklikleri önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.267547)
64. Çiğli Belediye Meclisinin 05/09/2019 tarihli ve 05/59 sayılı Kararı ile uygun görülen; Çiğli ilçesi, K.Çiğli Mahallesi 27K-IVC paftada kamuya terkli "Yeşil Alan" içerisinde 4.00 m x 4.00 m ebatlarında Doğalgaz Bölge Regülatörü yeri ayrılmasına yönelik hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik önerisi. (İmar ve Şeh.Dai.Bşk.E.266405)
65. Aliağa Belediye Meclisinin 03/09/2019 tarihli ve 352 sayılı Kararı ile uygun görülen; Bozköy Mahallesi, 410 parselde yer alan “Akaryakıt ve Servis İstasyonu” planlı alanın çekme mesafelerinin düzenlenmesine ve plan notu eklenmesine yönelik hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.267549)
66. Aliağa Belediye Meclisinin; Yalı Mahallesi, Hürriyet Caddesinin İzmir yönüne doğru giderken sol tarafında kalan kısmına cepheli parsellerin Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin ilgili maddeleri kapsamında yönetmelikte belirtilen ticari kullanımların zemin katlarda yer alabilmesine yönelik, 03/09/2019 tarihli ve 359 sayılı Kararının görüşülmesi. (İmar ve Şeh.Dai.Bşk.E.266401)
VII. KOMİSYONLARDAN GELEN RAPORLARIN GÖRÜŞÜLMESİ
1. Şehit yakınlarımızın İzmir Büyükşehir Belediyesi Otoparklarından ücretsiz faydalanmasına yönelik Yazılı Önergeye konu hususun "Komisyonumuz, Şehit yakınlarının desteklenmesinde hemfikirdir. Şirket tüzel kişiliği tarafından işletilen otoparklar hakkında Meclis Kararı alınması uygun görülmediğinden, bu konuda gerekli çalışma ve uygulamanın işletmeyi yapan şirket yönetimi tarafından değerlendirilmesi”nin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk – Plan ve Bütçe Komisyonları Raporu. (Milliyetçi Hareket Partisi Grubu Mensubu Meclis Üyesi Salahattin ŞAHİN E.135590) 
2. Belediye Meclisimizce almış ve alacak olduğumuz, doğrudan vatandaşımızın bilgisine hızla sunulması gereken karar ve faaliyetlerin internet siteleri de bulunan basın kuruluşları üzerinden reklam ve tanıtımının yapılması ile sağlanabilir. Yasal altyapısı anlamında; 1) Basın İlan Kurumu Reklam Yönetmeliği kriterlerine uyan. 2) En az 3 personelle çalışan ve bu personellerden en az birinin basın sigortalı olması veya iletişim fakültesi mezunu olması veya meslekte en az 10 yıl çalışmış olması. 3) İzmir hudutları içerisinde resmi bir ofisin olması ve genel olarak İzmir özelinde yayın yapması. 4) En az bir haber ajansı aboneliği bulunması. 5) Aktif internet yayınında günlük olarak en az 20 haber ve videolu haberin internet sitesinde yayınlanması. 6) Yayınlanması istenilen konunun aylık basılı olması yanında internet sitelerinde de ilgili ay boyunca aktif olarak bulunması. 7) Müracaat etme ve istenilen evrakları belediyemiz ilgili birimlerine verme koşulu. Kriterlerini sağlayan basın kuruluşu sahiplerine aylık olarak bahsi geçen tanıtımların yapılması koşulu ile bütçesinin hazırlanmasına yönelik Yazılı Önergenin; “5. maddede yer alan 20 haberin yerel haber niteliğinde olması” şeklindeki görüş doğrultusunda değişiklikle oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk – Plan ve Bütçe Komisyonları Raporu. (AK Parti Grubu Mensubu Meclis Üyesi Fatih TAŞTAN. E.156787)   
3. Mülkiyeti Belediyemize ait İstanbul ili, Beyoğlu ilçesi, Sururi Mahallesi, 853 ada, 17 no’lu (697,00 m²) parselin 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamında ihale edilerek satışının yapılmasının oyçokluğu ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk Komisyonu Raporu. (Emlak Yön.Dai.Bşk.E.237028)
4. Menderes ilçesi, Gölova Mahallesi, 155 ada, 64 no’lu (8.975,58 m²) parselde kayıtlı taşınmazın, köy merkezinde “Sosyal Tesis” yapılması ve Belediye hizmetlerinin verilebilmesi amacıyla kullanılmak üzere Menderes Belediyesine tahsisinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk Komisyonu Raporu. (Emlak Yön. Dai.Bşk.E.251283)
5. Konak ilçesi, Kahramanlar Mahallesi, 1919 ada, 102 no’lu parselde kayıtlı taşınmaz üzerinde bulunan “Kahramanlar Katlı Otopark”ın giriş katının semt halkına hizmet vermek amacıyla “Kapalı Pazar Yeri” olarak kullanılmak üzere Konak Belediyesi adına tahsisinin yapılmasının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk Komisyonu Raporu. (Emlak Yön. Dai.Bşk.E.251279)
6. Belediyemizce yapılacak olan “Uzundere II. Etap Kat Karşılığı Anahtar Teslimi İnşaat Yapım İşi” kapsamında, 11184 ada 10 parselde imar adası sınırlarının imar planına uygun hale getirilmesi ve ada içi altyapı ile peyzaj imalatlarının yapılarak 3959 sokağın imar planında belirlenen güzergâhına alınabilmesi için imar planına göre yol gövdesinde kalan trafonun bulunduğu direğin, inşaatın tamamlanma süresinde gecikmeye neden olmaksızın deplase edilmesine yönelik İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. ve GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş. arasında imzalanmak üzere hazırlanan ve önerge ekinde yer alan “Protokol”ün oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk Komisyonu Raporu. (Kentsel Dönüşüm Dai.Bşk. E.237032)
7. “Kınık Katı Atık Transfer İstasyonu”, “Buca Sosyal Yaşam Kampüsü” ve “Urla Terminal Tesisleri”nin enerji ihtiyaçlarını karşılamak için hat ve DTM tesisleri işlerinin Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılması amacıyla; İzmir Büyükşehir Belediyesi ile GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş. arasında imzalanmak üzere hazırlanan ve önerge ekinde yer alan “Dağıtım Sistemi Bağlantı Anlaşması Eki Tesis Sözleşmesi”nin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk Komisyonu Raporu. (Etüd ve Projeler Dai.Bşk.E.238610)
8. Bergama ilçesi İslamsaray Mahallesi Vakıflarüstü Mevkii, 1369 ada, 1 parselde Belediyemiz tarafından yapılacak olan Bergama Sebze Hali'nin enerji ihtiyacının karşılanması için 630 kVA trafo tesis edilmesi amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi ile GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş. arasında imzalanmak üzere hazırlanan ve önerge ekinde yer alan “Dağıtım Sistemi Bağlantı Anlaşması Eki Tesis Sözleşmesi”nin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk Komisyonu Raporu. (Etüd ve Projeler Dai.Bşk.E.239676)
9. Bayraklı ilçesi, Turan Mahallesi, 36839 ada, 6 no’lu (312.00 m²) taşınmazdaki Belediyemize ait 45/312 (45,00 m²) hissenin diğer hissedarlar adına satışının yapılmasının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk Komisyonu Raporu. (Emlak Yön.Dai.Bşk.E.237027)
10. Urla Belediye Başkanlığının 06/09/2019 tarihli ve 25322 sayılı yazısına konu; İçmeler Mahallesinde bulunan Umut Köy Yapı Kooperatifi’nin bulunduğu alanda, önerge eki krokide yeni açılacak olan yollara "Umut 10" Sokak, "Umut 11" Sokak isimlerinin verilmesi, ayrıca 1176 no’lu Sokağın ise isim verilmesi düşünülen “Umut 11” Sokağa kadar uzatılması taleplerinin “Daha önce isim verilmeyen sokaklar olduğundan” şeklindeki görüş doğrultusunda oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk Komisyonu Raporu. (Harita ve Cbs.Dai.Bşk.E.230751)
11. Birol ÜZMEZ'in Belediyemiz Hemşehri İletişim Merkezine 10/09/2019 tarihli elektronik posta başvurusuna konu; Konak ilçesi, Akdeniz Mahallesinde bulunan Halit Ziya Bulvarı isminin “Halid Ziya Uşaklıgil” olarak değiştirilmesi talebinin “İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin önceki İlke Kararına aykırı olduğundan” şeklindeki görüş doğrultusunda oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin Hukuk Komisyonu Raporu. (Harita ve Cbs Dai.Bşk.E.251280)
12. Meriç ÖNOĞLU'nun Belediyemiz Hemşehri İletişim Merkezi (HİM)'ne yaptığı, 16/07/2019 tarihi ile kayıtlı elektronik posta başvurusuna konu; Torbalı ilçesi, Pancar Mahallesinde bulunan, mevcut “Umurbey” Sokak isminin “Fahri Önoğlu” olarak değiştirilmesi talebinin “İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin önceki İlke Kararına aykırı olduğundan” şeklindeki görüş doğrultusunda oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin Hukuk Komisyonu Raporu. (Harita ve Cbs.Dai.Bşk.E.230748)
13. Belediyemiz ile Malatya ili Hekimhan Belediyesi arasında ekonomik ve sosyal ilişkileri geliştirmek; kültür, sanat ve spor gibi faaliyetler ve projeler gerçekleştirmek; ihtiyaç fazlası araç, gereç, makine ve teçhizat bakımından yardımlaşmak; arsa, bina ve benzeri tesisler yapmak ve yaptırmak gibi Belediyecilik hizmetlerinin sağlanması amacıyla, Kardeşkent ilişkisi kurulmasına yönelik, Malatya ili Hekimhan Belediye Meclisinin 03/09/2019 tarihli ve 61 sayılı Kararının oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin Hukuk Komisyonu Raporu. (Yazı İşl.ve Kar.Dai.Bşk.E.237036)
14. İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü ve Torbalı İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile birlikte sanayi sektörünün ihtiyaçlarını ve vatandaş taleplerini karşılamak ve ortak teknik eğitimler düzenlenmesi amacıyla Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü ile Torbalı İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında imzalanmak üzere hazırlanan ve önerge ekinde yer alan “İş Birliği Protokolü”nün oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk – Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonları Raporu. (Sosyal Proj.Dai.Bşk.E.218096)
15. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Müdürlüğü İş Birliği ile Gerçekleştirilecek Etkinlikler Hakkında 2019-2020 dönemi için İzmir Büyükşehir Belediyesi, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ve İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Müdürlüğü arasında imzalanmak üzere hazırlanan ve önerge ekinde yer alan “Ortak Hizmet Protokolü”nün oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk - Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonları Raporu. (Kültür ve San.Dai.Bşk.E.250573)   
16. Karayolları 2. Bölge Müdürlüğünün talebi doğrultusunda; İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırlarında kalan ve Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasında, Karayolları Kamulaştırma Sınırı içerisinde yer alan "300-02 Kontrol Kesim no’lu İzmir Turgutlu Devlet yolunun (Ankara Caddesi) 2+100 (283/1 Sokak) ve 2+950 (Özkanlar) km'lerinde bulunan yaya üst geçitlerinin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılıp yenisinin yapılması kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü arasında yeniden imzalanmak üzere hazırlanan ve önerge ekinde yer alan "Protokol"ün oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk - Ulaşım Komisyonları Raporu. (Ulaşım Dai.Bşk.E.240744)  
17. İzmir-Aydın Otoyolu, 0-31/02 (Pancar Kavşağı) Kontrol Kesimi 6+000 kilometresinde, Pancar Organize Sanayi Bölgesinden Otoyola bağlantı için Oğlananası (D tipi) hizmet alanının üzerine, Torbalı Belediyesince oluşturulacak kavşağın yapılması işine ait şart ve esasların belirlenmesi için, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü arasında imzalanmak üzere hazırlanan ve önerge ekinde yer alan "Protokol"ün oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk - Ulaşım Komisyonları Raporu.  (Ulaşım Dai.Bşk.E.219504)
18. Karayolları Genel Müdürlüğünün 23/07/2019 tarihli ve 32250 sayılı yazısı ile teklif edilerek Bakanlık Makamının 23/07/2019 tarihli Olur'u ile 35-63 K.K no’lu İzmir Çevre Otoyolu Ayrımı Yeşildere-Konak il yolunda ağ değişikliğinden dolayı yol üzerinde bulunan Konak Tüneli ve yapılarının Belediyemize devri amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü arasında imzalanmak üzere hazırlanan ve önerge ekinde bulunan "Protokol"ün oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk - Ulaşım Komisyonları Raporu. (Ulaşım Dai.Bşk.E.240745)
19. Bergama Ziraat Odasının talebi doğrultusunda, Tarımsal Tahmin ve Erken Uyarı Çalışmalarında kullanılmak üzere 2 adet “Tarımsal Tahmin ve Erken Uyarı Sistemi” kurulması amacı ile imzalanmak üzere hazırlanan ve önerge ekinde yer alan “Protokol”ün oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk - Tarım ve Orman - Plan ve Bütçe Komisyonları Raporu. (Tarımsal Hiz.Dai.Bşk.E.246499)
20. Hazırlığı, yürütümü, gerekli iş birliği ve koordinasyon çalışmaları İzmir Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler ve Turizm Dairesi Başkanlığı Akdeniz Akademisi Şube Müdürlüğü tarafından yerine getirilmek üzere, UCLG Kültür Zirvesi 2021 ev sahipliği için başvuru yapılması; bu konuda başvuru yapan kentler arasından İzmir'in ev sahibi olarak seçilmesi durumunda, önerge eki anlaşma metni doğrultusunda, UCLG Kültür Komitesine 2020 yılında yaklaşık 45.000 Euro, 2021 yılında yaklaşık 55.000 Euro olmak üzere toplam 100.000 Euro ödenmesi; anlaşma metni çerçevesinde tüm sürecin yürütümü, tanıtımı, etkinlik programı için gerekli bütçenin ilgili bütçe kodlarından karşılanması ve gerekli imza süreçlerinin tamamlanması konusunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tunç SOYER'e yetki verilmesinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe - Hukuk - Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyonları Raporu. (Dış İlişkiler ve Tur. Dai.Bşk.E.246495)
21. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezinde gerçekleştirilen özel konserlerin ve sergilerin tahsis ücretlerinde, 2020 yılında geçerli olmak üzere önergede yer alan düzenlemenin yapılmasının oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu. (Kültür ve San.Dai.Bşk.E.250574)
22. Karaburun Belediye Meclisinin; 2019 Mali Yılına ait tarifeler listesinin 2.2.2 Evsel Katı Atık Ücreti başlıklı bölümde, 1- MESKENLER kısmında uygulanmak üzere bölüm sonuna (8) no'lu ve "1. Derece Şehit yakınları, gaziler ve engellilerden alınmaz." şeklinde dipnot ilave edilmesine yönelik, 04/07/2019 tarihli ve 30418101-105.04-060 sayılı Kararının oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin Hukuk - Plan ve Bütçe Komisyonları Raporu. (Yazı İşleri ve Kar.Dai.Bşk.E.212118) 
23. Karaburun Belediye Meclisinin; Karaburun Belediyesi İmar Müdürlüğünce içki satışı yapılan iş yerlerine yönelik yerinde tespitler yapılarak krokilendirilen hizmet karşılığı ücretin 150,00-TL/adet olarak belirlenmesi ve 2019 Mali Yılı Tarifeler Listesine eklenmesine yönelik, 05/09/2019 tarihli ve 30418101-105.04-081 sayılı Kararının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu. (Yazı İşleri ve Kar.Dai.Bşk.E.232249)
24. Bergama Belediye Meclisinin; 2019 Mali Yılı Ücret Tarifeler Listesinin 6. bölümünde yer alan Temizlik İşleri Müdürlüğü ücret tarifesine 33. ve 34. madde olarak önergede yer alan tabloda gösterilen miktarların belirlenmesi ve 2019 Mali Yılı Ücret Tarifesine eklenmesine yönelik, 05/09/2019 tarihli ve 19/100 sayılı Kararının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu. (Yazı İşleri ve Kar.Dai.Bşk.E.232248) 
25. Bergama Belediye Meclisinin; 2019 Mali Yılı Ücret Tarifeler Listesinin 9. bölümünde yer alan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ücret tarifelerine yönelik, 05/09/2019 tarihli ve 19/102 sayılı Kararının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu. (Yazı İşleri ve Kar. Dai.Bşk.E.230755)
26. Bergama Belediye Meclisinin; mülkiyeti Bergama Belediyesine ait, Bahçelievler Mahallesi, 1400 ada, 5 parselde bulunan bir açık ve bir kapalı Tenis Kortu kullanımı hizmet karşılığı ile ilgili olarak önergedeki tabloda gösterilen miktarların belirlenmesi ve 2019 Mali Yılı Tarife Cetveline eklenmesine yönelik, 05/09/2019 tarihli ve 19/98 sayılı Kararının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu. (Yazı İşleri ve Kar.Dai.Bşk.E.230754)
27. Balçova Belediye Meclisinin; Balçova Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün 2019 Mali Yılı Baskı Cilt Giderleri Bütçe Tertibi ile Diğer Müşavir Firma ve Kişiler Bütçe Tertibinden önergede yer alan bütçe tertiplerine toplam 750.000,00-TL aktarma yapılmasına yönelik, 10/10/2019 tarihli ve 70 sayılı Kararının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu. (Yazı İşl.ve Kar.Dai.Bşk.E.248591)
28. Balçova Belediye Meclisinin; Balçova Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün 2019 Mali Yılı Diğer Hizmet Alımları Bütçe Tertibinden önergede yer alan bütçe tertiplerine toplam 2.000.000,00-TL aktarma yapılmasına yönelik, 10/10/2019 tarihli ve 71 sayılı Kararının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu. (Yazı İşl.ve Kar.Dai.Bşk.E.248592)     
29. Yürürlükteki 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında "Yol" ve "Park" kullanımında kalan Buca ilçesi, Kızılçullu Mahallesi, 21M2A pafta, 40537 ada, 1 parselde kayıtlı taşınmazın zemin kamulaştırılmasının yapılabilmesi için Buca Belediyesinin 2015-2019 yıllarını kapsayan VI. Beş Yıllık İmar Programına ek olarak alınmasına yönelik, Buca Belediye Meclisinin 02/09/2019 tarihli ve 2019/92 sayılı Kararının; İlçe Belediyelerinin imar programlarına ilişkin olarak alınan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 14/06/2013 tarihli ve 05.863 sayılı Kararı doğrultusunda oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.235364)
30. Buca ilçesi, Kuruçeşme Mahallesi, 866 ada, 1, 2, 13, 14 ve 15 no’lu parsellerde “Akaryakıt ve Servis İstasyonu Alanı” belirlenmesine yönelik hazırlanan, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı önerisinin oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık – Hukuk – Çevre ve Sağlık – Esnaf ve Meslek Odaları – Ulaşım Komisyonları Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.251278)
31. Belediye Meclisimizin 16/03/2018 tarihli ve 05.414 sayılı Kararı ile uygun görülen; Bornova ilçesi, Doğanlar Mahallesi, L18a05c paftada yer alan, 1590 ve 2426 parsellerin "Gelişme Konut Alanı (Orta Yoğunluklu)" olarak belirlenmesine ilişkin hazırlanan, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliğine TMMOB Mimarlar Odası tarafından imar planının iptali ve yürütmenin durdurulması talebi ile İzmir 5. İdare Mahkemesinin 2018/959 Esasına kayden açılan davada; 26/06/2019 tarihli ve 2019/777 sayılı Mahkeme Kararı ile davaya konu işlemin iptaline karar verildiğinden, parsel malikinin iptal olan plan öncesindeki plan kararına dönüşmesine yönelik talebi doğrultusunda hazırlanan, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı önerisi ve Plan Açıklama Raporunun oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık - Hukuk Komisyonları Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.251281)
32. Torbalı ilçesi, mevcut 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planında “Park ve Yeşil Alan” olarak belirlenen 833 ada, 4 ve 5 numaralı parselin doğusunda kalan kamuya terkli alanın “Belediye Hizmet Alanı” olarak, “Belediye Hizmet Alanı” olarak belirlenmiş 1237 ada, 5 parselin ise bir kısmının “Park ve Yeşil Alan” olarak belirlenmesine yönelik, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği önerisinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.248582)
33. Narlıdere ilçesinde bulunan, Maliye Hazinesine kayıtlı, Milli Savunma Bakanlığına tahsisli yaklaşık 300 hektarlık alana yönelik, 1/5000 ölçekli İlave Nazım İmar Planı önerisinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.248580)
34. Seferihisar ilçesi, Çolakibrahim Mahallesinde yer alan, 151 ada, 1 ve 2 parsellere yönelik, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği önerisinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.248570)
35. Belediye Meclisimizin 14/10/2016 tarihli ve 05.1061 sayılı Kararı ile kabul edilen; 1/5000 ölçekli İzmir Yeni Kent Merkezi Nazım İmar Planı "Turizm + Ticaret + Kültür" plan notunun, İzmir 2. İdare Mahkemesinin 2017/804 Esasına kayden açılan davada verilen karar ile iptal edilmesi nedeni ile hazırlanan, 1/5000 ölçekli Yeni Kent Merkezi Nazım İmar Planı "Turizm + Ticaret + Kültür" Plan Notu önerisinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık – Hukuk Komisyonları Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.243331)
36. Ödemiş ilçesi, Ovakent Mahallesi, 4762 ve 56 parsellerin, Mezarlıklar Dairesi Başkanlığının talebi doğrultusunda, "Mezarlık Alanı" olarak belirlenmesine yönelik, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı İlavesi ve Değişikliği önerisinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.  (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.243321) 
37. Ödemiş ilçesi, Emmioğlu Mahallesinde, 1/5000 ölçekli Ödemiş İlave Revizyon Nazım İmar Planında ve 1/1000 ölçekli Ödemiş İlave Revizyonu Uygulama İmar Planında “Belediye Hizmet Alanı” olarak belirlenmiş olan, 5 ada, 130 parsel ile “Toplu İşyerleri” olarak belirlenmiş olan, 5 ada, 131 parselin İZSU Genel Müdürlüğüne tahsis edilen ve fiilen kullanılan kısmını içerecek şekilde yeniden düzenlenerek, “Belediye Hizmet Alanı” olarak belirlenmesine ilişkin, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ile “Belediye Hizmet Alanı” (İZSU) olarak belirlenmesine yönelik, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerilerinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık – Hukuk Komisyonları Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.248587)
38. Bergama Belediye Meclisinin 01/08/2019 tarihli ve 19/73 sayılı Kararı ile uygun görülen; Zeytindağ Mahallesi, 342 ada, 1 parselde (eski 4922 parsel) Akaryakıt + LPG ve Servis Tesis Alanı amacı ile hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk - İmar ve Bayındırlık - Çevre ve Sağlık - Esnaf ve Meslek Odaları - Ulaşım Komisyonları Raporu. (İmar ve şehircilik Dai.Bşk.E.246500)
39. Bornova Belediye Meclisinin 01/08/2019 tarihli ve 258 sayılı Kararı ile uygun görülen; Kavaklıdere Mahallesinde, Park Alanı içerisinde 5 m x 8 m ölçülerinde 1 adet ve Kemalpaşa Mahallesinde, Otopark Alanı içerisinde 4 m x 6 m ölçülerinde 1 adet olmak üzere toplam 2 adet ''Trafo Yeri'' belirlenmesine yönelik, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik önerisinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık – Çevre ve Sağlık Komisyonları Raporu. (İmar ve şehircilik Dai.Bşk.E.243333)
40. Bornova Belediye Meclisinin 01/08/2019 tarihli ve 261 sayılı Kararı ile uygun görülen; Kazımdirik Mahallesi, 30 J IId (24N IIc) paftada yer alan, 296/2 Sokağın güneyinde kamuya terkli park alanında, 4 m x 4 m ebatlarında 1 (bir) adet Regülatör Alanının belirlenmesine yönelik hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik önerisinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık – Çevre ve Sağlık Komisyonları Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.230749)
41. Bornova Belediye Meclisinin 01/08/2019 tarihli ve 259 sayılı Kararı ile uygun görülen; yürürlükteki 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planına göre, E: 2.00 ve h max: 24.80 m yapılaşma koşuluna sahip "Özel Sağlık Tesis Alanı", Ayrık Nizam 8 Kat, TAKS: 0.60 ve KAKS: 2. 00 yapılaşma koşuluna sahip "Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı" ile "Yeşil Alan" kullanım kararlarında kalan Bornova ilçesi, 14156 ada, 3 parsel ile 10 ada, 56 ve 66 parsel sayılı taşınmazlar ile kamuya terkli alanları kapsayan alanda, TAKS: 0.60, KAKS: 2.0 ve Yençok: 8 Kat yapılaşma koşuluna sahip "Hastane Alanı", "Otopark" ve "Park" belirlenmesine yönelik 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisinin değişiklikle oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık – Çevre ve Sağlık Komisyonları Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.246502)
42. Bornova Belediye Meclisinin 01/08/2019 tarihli, 262 sayılı Kararı ile uygun görülen; Pınarbaşı-Ümit Mahallesi, 24ÖIIIb paftada, Pınarbaşı Caddesi ile 7305 Sokak kesişiminde, kamuya terkli alanda 4.00 m x 4.00 m ebatlarında “Bölge Regülatörü Alanı” belirlenmesine yönelik, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı önerisinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin  İmar ve Bayındırlık – Çevre ve Sağlık Komisyonları Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.248573)
43. Konak Belediye Meclisinin 01/08/2019 tarihli ve 129/2019 sayılı Kararı ile uygun görülen; 1. Grup Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı olarak tescilli Melez Deresi üzerinde yer alan Kervan Köprüsü'nün koruma alanı ile birlikte imar planlarına işlenmesine yönelik hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisinin, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu doğrultusunda Koruma Bölge Kuruluna iletilmek üzere oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık – Kültür ve Turizm Komisyonları Raporu.  (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.237029)
44. Konak Belediye Meclisinin 01/08/2019 tarihli ve 128/2019 sayılı Kararı ile uygun görülen; İzmir 3. İdare Mahkemesinin 26/02/2014 tarih, 2012/1902E., 2014/224 sayılı kararı ile dayanağı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı bulunmadığından 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı iptal edilen Güzelyalı Mahallesi, 921 ada 33 ve 34 parsellere yönelik, Konak 2. Etap (Üçkuyular-Karataş Bölgesi) 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı doğrultusunda hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı önerisinin, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu doğrultusunda  işlem yapılmak üzere oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık - Hukuk - Kültür ve Turizm Komisyonları Raporu . (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.237033)
45. Çiğli Belediye Meclisinin 06/08/2019 tarihli, 05/51 sayılı Kararı ile uygun görülen; 26K-IIB paftada kamuya terkli “Ağaçlandırılacak Alan”da 6.00 m x 4.00 m ebatlarında, 27L-IVA paftada kamuya terkli “Park Alanı”nda 8.00 m x 5.00 m ebatlarında “Trafo Yeri” ayrılmasına yönelik, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik önerisinin oybirliği ile kısmen uygun bulunduğuna, kısmen uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık – Çevre ve Sağlık Komisyonları Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.248576)
46. Torbalı Belediye Meclisinin 05/07/2019 tarihli ve 84 sayılı Kararı ile uygun görülen; mevcut 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında “Sanayi Alanı” olarak belirlenen, 833 ada, 4 ve 5 numaralı parselin doğusunda kalan kamuya terkli alanın “Belediye Hizmet Alanı” olarak, “Belediye Hizmet Alanı” olarak belirlenmiş, 1237 ada, 5 parselin ise bir kısmının “Park Alanı” olarak belirlenmesine yönelik, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisinin değişiklikle oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.248581)
47. Torbalı Belediye Meclisinin 13/06/2019 tarihli ve 66 sayılı Kararı ile uygun görülen;  Ayrancılar 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında, 229 ada, 6 parsel içinden geçen Dere Drenaj Kanalı’nın Islah Projesi doğrultusunda yol güzergâhına aktarılarak, Bitişik Nizam 2 Kat Yapılaşma Koşullu Ticaret Alanı kullanımının belirlenmesine yönelik, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.230752)
48. Gaziemir Belediye Meclisinin 10/04/2019 tarihli ve 12 sayılı Kararı ile uygun görülen; kamuya terkli trafo yerlerinin önergede yer aldığı şekilde belirlenmesine yönelik hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklikleri önerisinin değişiklikle oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık – Çevre ve Sağlık Komisyonları Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk. E.237030) 
49. Gaziemir Belediye Meclisinin 02/09/2019 tarihli ve 50 sayılı Kararı ile uygun görülen; Irmak Mahallesi, 18M-Ia paftada, 2208 ada, 7 parselin güneyindeki yeşil alan içerisinde 3 m x 7 m ebadında bir adet yer altı trafo yeri belirlenmesine yönelik, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik önerisinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık – Çevre ve Sağlık Komisyonları Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.243332)
50. Aliağa Belediye Meclisinin 03/07/2019 tarihli ve 294 sayılı Kararı ile uygun görülen; Yüksekköy Mahallesi, K18A-08C-3C, K18A-08C-3D, K18A-13B-2B, K18A-14A-1A paftalarda, 68.600 m² yüzölçümlü 126 ada, 80 parselde kayıtlı taşınmazın 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı kararları doğrultusunda hazırlanan "Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Üretim Tesis Alanı (Güneş Enerji Santrali Alanı)" amaçlı, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı önerisinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık – Çevre ve Sağlık Komisyonları Raporu.  (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.243330)
51. Urla Belediye Meclisinin 06/09/2019 tarihli, 314 sayılı Kararı ile uygun görülen; yürürlükteki 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında E:0.75 ve hmax: 8 m Yapılaşma Koşullu İdari ve Resmi Kurum Alanları kullanım kararında kalan; Rüstem Mahallesi, 459 ada, 42 parselin, 1/1000 ölçekli Urla Merkez Revizyon İmar Planı Plan Notlarının 11-a. maddesi doğrultusunda, E: 1.00 ve Yençok: 3 kat olacak şekilde yeniden düzenlenmesine yönelik hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.248575)
52. Urla Belediye Meclisinin 06/08/2019 tarihli, 271 sayılı Kararı ile uygun görülen; Zeytinalanı Mahallesinde kalan, 3862 parselin doğusundaki kamuya terkli yaklaşık 160 m²'lik alanın, yürürlükteki 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında Ayrık Nizam 2 Kat Yapılaşma Koşullu Konut Alanı kullanımından çıkarılarak, “Yeşil Alan” olarak düzenlenmesine ilişkin hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.248577)
53. Urla Belediye Meclisinin 14/06/2019 tarihli ve 214 sayılı Kararı ile uygun görülen; Zeytinalanı Mahallesinde bulunan ve yürürlükteki 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında Ayrık Nizam 2 Kat yapılaşma koşullu konut alanında kalan 2869 ve 2870 parsellerin güneyindeki kamuya terkli alanlar ile kamuya terkli otopark alanının yeniden düzenlenmesine yönelik hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisinin değişiklikle oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.235366)
54. Çeşme Belediye Meclisinin 08/06/2019 tarihli ve 10-62 sayılı Kararı ile uygun görülen; Dalyan, Sakarya, İnönü, Musalla ve Ilıca Mahallelerinde 15 adet trafo yeri belirlenmesine yönelik hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerilerinin oybirliği ile uygun bulunduğuna; 1 adet trafo yeri belirlenmesine yönelik, 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisinin 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu doğrultusunda Koruma Bölge Kuruluna iletilmek üzere oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık – Çevre ve Sağlık Komisyonları Raporu.   (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.237034)
55. Güzelbahçe Belediye Meclisinin 03/07/2019 tarihli ve 39 sayılı Kararı ile uygun görülen; Kahramandere Mahallesi, Kahramandere Uygulama İmar Planında dere hattının kanal olarak imar planına işlenmesine yönelik hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik önerisinin oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.211516)
56. Konak Belediye Meclisinin 01/08/2019 tarihli, 130/219 sayılı Kararı ile uygun görülen; yürürlükteki 1/1000 ölçekli Kemeraltı 1. Etap Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planında, Yapılaşma Koşullu Pansiyon Tercihli Konut Alanı-3 Kat (KM3) kullanım kararında yer alan; Yıldız Mahallesi, 125 ada, 51 parselin kulanım kararının Zemin Katı Ticaret-Üst Katlar Konut-3Kat (T-F3) olarak değiştirilmesine yönelik, 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planı Değişikliği ve 1/500 ölçekli Yerleşim Planı Değişikliği önerilerinin, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu doğrultusunda Koruma Bölge Kuruluna iletilmek üzere oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık - Hukuk - Kültür ve Turizm Komisyonları Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.248574)
57. Konak Belediye Meclisinin 02/09/2019 tarihli ve 148/2019 sayılı Kararı ile uygun görülen; Akdeniz Mahallesi, 23M-2D paftada yer alan, yürürlükteki 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planında Yeşil Alan ve Yaya Yolu olarak belirlenen alanlarda 6 m x 4 m ebatlarında 3 adet yer altı "Trafo Alanı" belirlenmesine ilişkin hazırlanan, 1/1000 ve 1/500 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planı Değişikliği önerisinin, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu doğrultusunda Koruma Bölge Kuruluna iletilmek üzere oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık - Kültür ve Turizm - Çevre ve Sağlık Komisyonları Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.243329)   
58. Aliağa Belediye Meclisinin; Yeni Mahalle, 1409 sokaktan cephe alan parsellerin Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin ilgili maddeleri kapsamında, Yönetmelikte belirtilen ticari kullanımların zemin katlarda yer alabilmesine yönelik, 03/09/2019 tarihli ve 353 sayılı Kararının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık - Hukuk Komisyonları Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.243327)
59. Bergama Belediye Meclisinin; Bergama ilçesi, Ertuğrul (Fatih) Mahallesi, 315 Sokak ve Kurtuluş Mahallesi 828 Sokaktan cephe alan parsellerin Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin ilgili maddeleri kapsamında, Yönetmelikte belirtilen ticari kullanımların zemin katlarda yer alabilmesine yönelik, 01/08/2019 tarihli ve 19/74 sayılı Kararının önerisinin oybirliği ile kısmen uygun bulunduğuna, kısmen uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık – Hukuk – Esnaf ve Meslek Odaları Komisyonları Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.251282)
VIII. DİLEK VE ÖNERİLER
IX. TOPLANTIYA KATILAMAYAN MECLİS ÜYELERİNİN MAZERETLERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ
X. İKİNCİ BİRLEŞİMİN GÜN VE SAATİNİN TESPİTİ VE KAPANIŞ


 


                                                                                                                       Mustafa ÖZUSLU
                                                                                                       İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili