Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

15.08.2019 MECLİS GÜNDEMİ
 
                                                            T.C.
İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI
Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı – Meclis Şube Müdürlüğü


Sayı   : 97509404-301.03- 91                                                                   09/08/2019         
Konu : Meclis Toplantı Gündemi

 
Sayın Meclis Üyesi,
           İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 2019 Yılı Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı I. Birleşimi 15/08/2019 tarihinde, saat:18.00’de, Meclis Salonunda gerçekleştirilecek olup; 5393 sayılı Belediye Kanununun 21. maddesi gereği, Toplantı Gündemi aşağıda sunulmuştur. 
         
            Bilginizi ve Toplantıya katılımınızı rica ederim. 



                                                                                       Mustafa Tunç SOYER
                                                                            İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı

 
T.C.
İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
2019 YILI AĞUSTOS AYI TOPLANTISI I. BİRLEŞİMİ
MECLİS GÜNDEMİ 
 

Gündem No   : 97509404-301.03-8                                  Toplantı Tarihi   :  15/08/2019 
Toplantı Yeri : İBB Meclis Salonu                                      Toplantı Saati    :  18.00
I. BAŞKAN TARAFINDAN MECLİSİN AÇILIŞI
II. GEÇEN TOPLANTI TUTANAĞINDA MADDİ HATA YAPILIP YAPILMADIĞININ GÖRÜŞÜLMESİ
III. MECLİS ÜYELERİNCE VERİLECEK ÖNERGELERİN GÖRÜŞÜLMESİ
IV. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GENELGESİ DOĞRULTUSUNDA YAPILAN YURT DIŞI GÖREVLENDİRMELERE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME
1. İzmir Valiliği İl Mahalli İdareler Müdürlüğünün 06/11/2007 tarihli ve 4399 sayılı Yurt Dışı Görevlendirilmesine İlişkin Genelgenin 1. paragrafında "Toplantı dönemi bakımından meclis kararı alınmasına imkan bulunmadığı ve yurt dışı görevlendirmenin zorunlu olduğu hallerde görevlendirmenin Belediye Başkanı tarafından yapılması ve görevlendirmeye ilişkin olarak ilk Meclis toplantısında Belediye Meclisine bilgi verilmesi uygun görülmüştür." denilmektedir. Bu çerçevede, Akdeniz Kentler Birliği (MedCities) tarafından 11-13 Haziran 2019 tarihleri arasında İspanya'nın Barcelona kentinde gerçekleştirilen "Sürdürülebilir Hareketliliği Finanse Etme" ve "Hareketlilik ve Turizm" ileri düzey eğitim kurslarına; Ulaşım Planlama Şube Müdürlüğü personeli Şehir Plancısı Burak TÜMER ve Elektrik ve Elektronik Mühendisi Fırat Ozan KILIÇ tarafından, ulaşım ve konaklama masrafları Akdeniz Kentler Birliği tarafından karşılanmak üzere katılım sağlanmış, etkinliğin gerçekleştiği kente 10/06/2019 tarihinde gidilmiş ve 14/06/2019 tarihinde dönülmüş olup konu ile ilgili Başkanlık Olur'u ekte yer almaktadır. Sayın Meclisimizin bilgilerine arz olunur. Mustafa Tunç SOYER İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı. (Ulaşım Dai.Bşk.E.167834)
V. BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI TARAFINDAN ÜST UNVANLI GÖREVLERE ATANAN PERSONELE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME
1. Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı kadrosunda görev yapan Pınar MERİÇ, ESHOT Genel Müdürlüğü Daire Başkanı kadrosuna; Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı kadrosunda görev yapan Vecdi KORU, ESHOT Genel Müdürlüğü Daire Başkanı kadrosuna atanmıştır. 5393 sayılı Belediye Kanununun 49. maddesinin 2. paragrafında "Belediye personeli, Belediye Başkanı tarafından atanır. Birim Müdürlüğü ve üst yönetici kadrolarına yapılan atamalar ilk toplantıda Belediye Meclisinin bilgisine sunulur." denilmektedir. Buna göre, Belediyemize bağlı ESHOT Genel Müdürlüğünün norm kadro esaslarına göre ihdas edilen kadrolara atanan yöneticiler yukarıda belirtilmiş olup, Meclisimizin bilgilenmelerini arz ederim. Mustafa Tunç SOYER İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı. (ESHOT-İnsan Kay. ve Eğt.Dai.Bşk. E.6932/E.114024)
VI. BAŞKANLIKTAN GELEN ÖNERGELERİN GÖRÜŞÜLMESİ
1. 30 Ağustos 2019 - 01 Eylül 2019 tarihleri arasında Almanya'nın Düsseldorf şehrinde düzenlenecek olan İkinci Uluslararası Belediye Başkanları Birlikte Yaşama Zirvesi'ne İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığını temsilen katılmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tunç SOYER'in görevlendirilmesi, 30 Ağustos 2019 - 01 Eylül 2019 tarihleri arasında görevli izinli sayılması, ulaşım (havayolu ile), şehir içi ulaşım giderleri, konaklama giderleri, günlük harcırah ve söz konusu seyahat ile ilgili yapılacak olan giderlerin (pasaport harcı, yurtdışı çıkış harcı, alan harcı vb.) Özel Kalem Müdürlüğü Bütçesinin 03.3.3.1 Yurtdışı Geçici Görev Yolluğu kaleminden karşılanması hususlarının görüşülmesi. (Özel Kalem Müd.E. 187566)
2. İtalya'nın Venedik kentinde 28 Ağustos – 07 Eylül 2019 tarihleri arasında düzenlenecek “78. Venedik Film Festivali”ne; Belediyemizi temsilen, Kültür ve Sanat Şube Müdürü Serap GÜL (S.12135), Kültür ve Sanat Şube Müdürlüğü Proje ve Organizasyon Şefliği İZELMAN Personeli Koordinatör Emine UYSAL BERGER (S.13086) ve Kültür ve Sanat Şube Müdürlüğü Satınalma Şefliği personeli V.H.K.İ. Özlem KUŞARİ'nin (S.9753) 30 Ağustos - 05 Eylül 2019 tarihleri arasında görevlendirilmesi ile adı geçen personellerimizin söz konusu kentteki programa belirtilen tarihlerde katılabilmesi için gidiş - dönüş tarihleri de eklenmek suretiyle görevli - izinli sayılmaları, vize, harcırah giderleri, gidiş - dönüş (İzmir - Venedik - İzmir) ulaşım (uçak ile), konaklama (otel) ve temsillere katılabilmek için gerekli bilet ücretleri ile katılım için gerekli bilet ücretlerinin, katılım için gerekli başvuru bedelinin ve tüm yasal giderlerin Kültür ve Sanat Şube Müdürlüğünün 5.03.3.3.01 Yurtdışı Geçici Görev Yolluğu harcama kaleminden karşılanması hususlarının görüşülmesi. (Kültür ve San. Dai.Bşk.E.185602)
3. Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 10. ve 11. maddeleri gereğince düzenlenen ve söz konusu Yönetmeliğin ekinde yer alan Ek-5 Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Kadro Cetvellerinden (II) ve (III) sayılı Dolu-Boş Kadro Değişikliklerine ilişkin Cetvellerde belirtilen kadroların iptal ve ihdası için önerge ekindeki evrakların incelenerek karara bağlanması hususunun görüşülmesi. (İnsan Kay. ve Eğit. Dai.Bşk.E.184333)
4. Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğe göre hazırlanan, Belediyemize bağlı ESHOT Genel Müdürlüğünün memur dolu kadro derece değişikliğinin iptal-ihdası için önerge eki cetvellerinin incelenerek karara bağlanması hususunun görüşülmesi. (ESHOT-İnsan Kay. ve Eğit.Dai.Bşk.E.7299-E.118128)
5. Ulaşım Dairesi Başkanlığına bağlı Müdürlüklerden; İlçe Terminallerinin Ücret Tarifesini belirleme işlemlerinin İzmir Ulaşım Merkezi Şube Müdürlüğü tarafından, "Ruhsat Tarifeleri"ni belirleme işlemlerinin de Toplu Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmesi için iki Müdürlüğün Bütçelerinin ayrılması hususunun görüşülmesi. (Ulaşım Dai.Bşk.E.184336)
6. İzmir Ulaşım Merkezinin (İZUM) vatandaşlarımıza sunmuş olduğu çağrı merkezi hizmetleri zorunluluk ve süreklilik arz ettiğinden, çağrı merkezi hizmetinin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla, 36 ay süre ile "Çağrı Merkezi İşletilmesi İşi"nin hizmet alımı yöntemi ile gerçekleştirilmesi hususunun görüşülmesi. (Ulaşım Dai.Bşk.E.167930)
7. "Tam Adaptif Trafik Yönetim, Denetim ve Bilgilendirme Sistemi Yapılması İşi” kapsamında, kent genelinde bulunan sinyalize kavşaklar akıllı hale getirilmiş, tüm ana arter, cadde ve bulvarlara fiber optik kablolar çekilmiş ve kent trafiğini yönetmek için gerekli tüm teknolojilerin montajları yapılmış olup; kurulmuş olan tüm teknolojilerin, akıllı cihazların ve alt yapı sistemlerinin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla 24 ay süre ile “Tam Adaptif Trafik Yönetim, Denetim ve Bilgilendirme Sisteminin İşletilmesi İşi”nin hizmet alımı yöntemi ile gerçekleştirilmesi hususunun görüşülmesi. (Ulaşım Dai.Bşk.E.181389)
8. Bilgi Ağları Şube Müdürlüğünce, Kurumumuza ait internet ağının dış dünyadan gelebilecek tehditlere karşı korunması amacıyla "Güvenlik Duvarı Cihazı Destek Paketi Hizmeti" ihalesinin gelecek yıllara yaygın hizmet yüklenmeleri olarak 01/01/2020 tarihinden 31/12/2023 tarihine kadar yapılması hususunun görüşülmesi. (Bilgi İşl.Dai.Bşk.E.181366)
9. Belediyemize ait ekonomik ömrünü tamamlamış olan M/F EMİNÖNÜ Araba Vapurunun deniz taşıtı olarak Encümence 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu çerçevesinde satışının yapılabilmesi hususunun görüşülmesi. (Ulaşım Dai.Bşk.E.174527)
10. İzmir Büyükşehir Belediyesi Entegre Atık Yönetim Planı İlkeleri doğrultusunda katı atıkların toplanmasından bertarafına kadar olan süreçlerde, çevrenin korunması ve atık yönetim sisteminin iyileştirilmesi amacıyla, 7.500 (yedi bin beş yüz) adet 770 litrelik çelik konstrüksiyon çöp konteynerinin satın alınarak Belediyemiz birimlerinde kullanılması ve ihtiyaç duyan ilçe belediyelerine bedelsiz olarak dağıtılması hususlarının görüşülmesi. (Atık Yön.Dai.Bşk.E.184330)
11. Belediyemizce 9 Eylül İzmir'in Kurtuluşu etkinlikleri çerçevesinde 8 Eylül 2019 tarihinde, saat 8:00'de "9 Eylül Uluslararası 7. İzmir Yarı Maratonu" 21 km 97 m’lik Uluslararası AIMS (Uluslararası Maratonlar ve Mesafe Koşuları Birliği) sertifikalı parkurda gerçekleştirilecek olup; söz konusu Maratonda dereceye giren sporculara, önerge eki çizelgede detayları bulunan para ödüllerinin TL veya yabancı sporcular için Türk Lirasının döviz cinsine (Euro, Dolar) çevrilerek verilmesi ve söz konusu ödüllerin Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğünün Ödül, İkramiye ve Benzeri Ödemeler (864.03.4.2.05) bütçesinden karşılanması hususlarının görüşülmesi. (Gençlik ve Spor Dai.Bşk.E.181372)
12. Belediyemizce turizm ve tanıtım faaliyetlerinin taşıdığı önem nedeniyle yürütülmekte olan çalışmalar ve İzmir Turizm Tanıtma Vakfı (İZTAV)’ın yürüttüğü ortak hizmet projesi kapsamında; İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Turizm Tanıtma Vakfı arasında imzalanmak üzere hazırlanan ve önerge ekinde yer alan “İşbirliği Protokolü”ün kabulü ve söz konusu Protokolü imzalanması için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Tunç SOYER'e yetki verilmesi ile Protokol doğrultusunda projeye Belediyemiz ilgili bütçesinden 8.948.188,40-TL aktarılması hususlarının görüşülmesi. (Dış İlş. ve Turizm.Dai.Bşk.E.181369)  
13. Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı hazırlık süreçlerinde yürütme ve uygulama aşamalarının, İklim Değişikliği ve Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanlığı İklim Değişikliği ve Temiz Enerji Şube Müdürlüğü sorumluluğunda diğer gerekli birimlerle koordineli şekilde devam etmesi yönünde önerge ekinde bulunan İklim ve Enerji için Başkanlar Sözleşmesi Taahhüt Dokümanının kabul edilmesi hususunun görüşülmesi. (İklim Değ. ve Çev.Kor.Kntrl.Dai.Bşk.E.186994)
14. Belediyemizin iştiraki olan İZDENİZ A.Ş.'nin 07/08/2019 tarihli Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında alınan, şirket sermayesinin 124.250.000,00-TL'den 25.000.000,00-TL arttırılarak 149.250.000,00-TL’ye çıkarılması kararı doğrultusunda, Belediyemizin İZDENİZ A.Ş. içerisindeki sermaye payının korunabilmesi için payına düşen (%92,90'ına tekabül eden) 23.225.000,00-TL'lik rüçhan hakkının kullanılarak, sermaye artışına iştirak edilmesi hususunun görüşülmesi. (İşletme ve Destek Hiz.Dai.Bşk. E.189719)
15. Bornova Belediye Meclisinin; Bornova Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü tarafından salon ücret tarifesinde teklif edilen değişikliklerin önerge eki listede gösterildiği şekilde belirlenmesine yönelik, 03/07/2019 tarihli ve 213 sayılı Kararının görüşülmesi. (Yazı İşl. ve Kar.Dai.Bşk.E.188359)
16. Karşıyaka Belediye Meclisinin; Karşıyaka Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne bağlı hizmet veren Anaokullarında, ücret tarifesinin kurum içi KDV dâhil 300,00-TL (üçyüztürklirası), kurum dışı KDV dâhil 600,00-TL (altıyüztürklirası) olarak belirlenmesine yönelik, 01/07/2019 tarihli ve 88 sayılı Kararının görüşülmesi. (Yazı İşl. ve Kar.Dai.Bşk.E.174518)
17. Karşıyaka Belediye Meclisinin; Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası Şefi Rengin GÖKMEN tarafından yeni genç şefler yetiştirmek amacıyla bir eğitim programı düzenlenecek olup; söz konusu eğitim programının Hikmet Şimşek Sanat Merkezinde düzenlenmesi ile burada verilecek eğitim için ücret tarifesinin önergede belirtildiği şekilde belirlenmesine yönelik, 05/07/2019 tarihli ve 97 sayılı Kararının görüşülmesi. (Yazı İşl. ve Kar.Dai.Bşk.E.174521)
18. Karşıyaka Belediye Meclisinin; Karşıyaka Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü sorumluluğunda bulunan Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu, 1912 Zühtü Işıl Spor Salonu ve Muharrem Candaş Spor Salonunun 1 günden fazla süren ve ücret içeren federasyon etkinlikleri ve sportif etkinliklerde ücretlendirilmesi yapılmadığından, bahse konu salonlar ve etkinliklere ait tahsis ücretlerinin önergede yer aldığı şekilde belirlenmesine yönelik, 01/07/2019 tarihli ve 87 sayılı Kararının görüşülmesi. (Yazı İşl. ve Kar.Dai.Bşk.E.174520)
19. Menderes Belediye Meclisinin; Menderes Belediyesi 2019 Mali Yılı Gelir ve Tarife Cetvelinde yer alan Pompa Suyu Kullanım Ücretlerinde, sehven Bulgurca Pompa Suyu Kullanım Ücretinin bildirilmediği tespit edilmiş olup 2019 Mali Yılı Gelir Tarife Cetvelinde yer almadığından, söz konusu Bulgurca Y.A.S. Tesisi Pompa Suyu kullanımı (1 Ton) ücretinin 0,40-TL olarak belirlenmesine yönelik, 05/07/2019 tarihli ve 140 sayılı Kararının görüşülmesi. (Yazı İşl. ve Kar.Dai.Bşk.E.166616)
20. Bayındır Belediye Meclisinin; Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünün görev alanına giren park ve bahçeler ile ilgili kısmın yönetmelikte değişiklik yapılarak Fen İşleri Müdürlüğüne devredilmiş olan Park ve Bahçeler biriminde gerçekleştirilen muhtelif işlerin özel mülkte hizmete sunulabilmesi için Fen İşleri Müdürlüğünce hesaplanarak Meclise sunulan dokuz ayrı hizmet tarife bedeline ilişkin Tarife Cetvelinin önerge eki tabloda belirtildiği şekilde belirlenmesi ve Bayındır Belediyesinin 2019 Mali Yılı Gelir Tarife Cetveline eklenerek 2019 Mali Yılı içerisinde uygulanması hususlarına yönelik, 05/07/2019 tarihli ve 167 sayılı Kararının görüşülmesi. (Yazı İş. ve Kar.Dai.Bşk.E.174517)
21. Selçuk Belediye Meclisinin; Selçuk Belediyesi 2019 Mali Yılı Ücret Tarifesinin Onbirinci Bölüm İşletme ve İştirakler Müdürlüğü 18. maddesinin önergede yer aldığı şekilde değiştirilmesine yönelik, 04/07/2019 tarihli ve 152 sayılı Kararının görüşülmesi. (Yazı İş. ve Kar.Dai.Bşk.E.174546)
22. 1/5000 ölçekli Torbalı İlçe Merkezi Nazım İmar Planı Revizyonunda "Park ve Yeşil Alan" kullanımına ayrılan, Ertuğrul Mahallesi, 107 ada, 4, 5, 6 ve 7 parsellerin, İzmir 4. İdare Mahkemesinin 11/01/2019 tarihli ve 23 sayılı Kararı dikkate alınarak, "Eğitim Alanı" olarak belirlenmesine yönelik hazırlanan, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.174516)
23. 1/5000 ölçekli Torbalı İlçe Merkezi Nazım İmar Planı Revizyonunda "Genel Otopark" kullanımına ayrılan, Tepeköy Mahallesi, 165 ada, 21 ve 22 parsellerin, İzmir 2. İdare Mahkemesinin 13/02/2019 tarihli ve 179 sayılı Kararı dikkate alınarak, "Kamu Hizmet Alanı" ve "Genel Otopark" olarak belirlenmesine yönelik hazırlanan, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.174528)
24. Aliağa ilçesi, Samurlu Mahallesi sınırları içerisinde 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edilen alanda Aliağa Belediye Başkanlığınca hazırlanan, 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı önerisinin, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında işlem yapılmak üzere görüşülmesi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.184335)
25. Dikili ilçesi, Salihler Mahallesi sınırları içinde bulunan ve fiilen de Mezarlık Alanı olarak kullanılan 528 parsel ve çevresindeki tescil harici alanın; Mezarlıklar Dairesi Başkanlığının talebi doğrultusunda "Mezarlık Alanı" olarak belirlenmesine yönelik hazırlanan, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı önerisi ve 1/1000 ölçekli Nazım İmar Planı önerisi.  (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.185601)
26. Bornova Belediye Meclisinin 10/06/2019 tarihli ve 196 sayılı Kararı ile uygun görülen; Pınarbaşı Mahallesi, 29 L IIb (23PIa) paftada, 7057 Sokak üzerinde 22969 ada, 9 parsel (eski 6308 parsel) ile 22969 ada 11 parselin (eski 6290 parsel) bulunduğu imar adasında, Bornova Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün yazısı doğrultusunda; 7057 Sokağa cepheli imar hattının 22969 ada 11 parsel cephesindeki kısmı korunarak, 22969 ada 9 parsel cephesindeki kısmının tevhitli imar durumu oluşturmayacak şekilde parsel sınırına çekilmesine yönelik hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.184334)
27. Bornova Belediye Meclisinin 10/06/2019 tarihli ve 194 sayılı Kararı ile uygun görülen; yürürlükteki 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planına göre Emsal: 1.0 yapılaşma koşuluna sahip "Sağlık Tesis Alanı" kullanım kararında kalan Bornova ilçesi, 14046 ada, 1 parsel sayılı taşınmazda yapılaşma koşulunun Bornova İlçe Sağlık Müdürlüğünün talebi uyarınca, Emsal: 2.0 olarak belirlenmesine ilişkin, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.184343)
  28. Belediyemiz mülkiyetindeki Konak ilçesi, Yeni (Cedit) Mahallesi, 390 ada, 33 parselin tamamının Belediyemiz Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığınca hazırlanan "Kurşunlu Han Avlusu Düzenleme Projesi" doğrultusunda, "Arkeoloji ve Tarih Parkı" olarak belirlenmesine yönelik hazırlanan, 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planı Değişikliği önerisinin, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında işlem yapılmak üzere görüşülmesi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.184331)
29. Ulaşım Dairesi Başkanlığının 13/06/2019 tarihli ve 136443 sayılı yazısına konu; "Bayraklı İlçesi, Ozan Abay Caddesi Yaya Üst Geçidi Projesi"ne ait 2019/239 no'lu UKOME Kararı kapsamında imar planlarının yeniden düzenlenmesine ilişkin, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.172154)
30. Menemen Belediye Meclisinin 10/04/2019 tarihli ve 31 sayılı Kararı ile uygun görülen; Koyundere Mahallesi, 4493 ada, 1 parselin güneyinde yer alan park alanında 3.00 m x 5.00 m ebatlarında Trafo Yeri ayrılmasına ilişkin, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.184337)
31. Menemen Belediye Meclisinin 01/03/2019 tarihli ve 16 sayılı Kararı ile uygun görülen; Kazımpaşa Mahallesi, 5128 ada, 4 parselin emsal değerinin E:2.00 olarak belirlenmesine ilişkin, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.184342)
32. Aliağa Belediye Meclisinin 05/03/2019 tarihli ve 98 sayılı Kararı ile uygun görülen; İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 21/06/2017 tarihli ve 8382 sayılı Kararı ile Samurlu Mahallesi 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edilen alanda hazırlanan, 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı önerisinin, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında işlem yapılmak üzere görüşülmesi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.184340)
33. Dikili Belediye Meclisinin 06/03/2019 tarihli ve 30 sayılı Kararı ile uygun görülen; İsmetpaşa Mahallesi, 780 ada, 4 ve 5 parsellerin Park Alanı, Taşıt ve Yaya Yoluna isabet eden kısımlarının Konut Alanı olarak düzenlenmesi ve mülkiyeti Dikili Belediyesine ait olan İsmetpaşa Mahallesinde Taks:0,15 Kaks:0,30, Ayrık Nizam 2 kat yapılaşma koşullu Konut Alanı kullanımına isabet eden 2196 ada, 15 parselin ise Park Alanı olarak belirlenmesi amacıyla hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.184339)
34. Buca Belediye Meclisinin 01/07/2019 tarihli ve 71 sayılı Kararı ile uygun görülen; yol boyu ticaret teşekkül etmiş sokakların Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin 19/f/1-2 maddesi doğrultusunda, "Yol Boyu Ticaret Olarak Teşekkül Eden Konut Alanları" olarak belirlenmesi hususunun görüşülmesi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.186991) 
35. Buca Belediye Meclisinin 01/07/2019 tarihli ve 68 sayılı Kararı ile uygun görülen; yol boyu ticaret teşekkül etmiş sokakların Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin 19/f/1-2 maddesi doğrultusunda, "Yol Boyu Ticaret Olarak Teşekkül Eden Konut Alanları" olarak belirlenmesi hususunun görüşülmesi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.186992)
VII. KOMİSYONLARDAN GELEN RAPORLARIN GÖRÜŞÜLMESİ
1. İzmir Büyükşehir Belediyemizce, çocuk istismarının önlenebilmesi adına ilimizde bulunan tüm parklara kamera sisteminin kurulmasına yönelik Yazılı Önergenin; Plan ve Bütçe Komisyonunca "Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğunda olan parklarda bütçe olanakları ve programları dikkate alınarak yapılması" şeklindeki görüş doğrultusunda, Çevre ve Sağlık Komisyonunca "Kamu güvenliği açısından yararlı olduğu" şeklindeki görüş doğrultusunda, Hukuk Komisyonunca "İlgili Daire Başkanlıklarınca yapılacak risk analizi ve yarar değerlendirmesi sonucunda; önergede belirtilen konuda riskli görülen ve kamera sistemi kurulmasının yararlı olacağı değerlendirilen parklara kamera sistemi kurulması" şeklindeki görüş doğrultusunda, Sosyal Hizmetler Komisyonunca "Kamera sistemi kurulması çocuklarımızın ve İzmirlilerin güvenliği açısından, parklara kamera sistemi kurulmasını uygun buluyoruz" şeklindeki görüş doğrultusunda oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Müşterek Rapor. (AK Parti Grubu Mensubu Meclis Üyeleri Çile ÖZKUL, Metin YAŞAR, Okan BİLDİRİCİ, Galip ATAR. E.104107)  
2. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, toplumsal şiddetin önlenmesi ve sağlıklı toplumsal iletişim konularında kent halkına yönelik çeşitli aktiviteler ile bilinç kazandırmak amacıyla işbirliği yapılması hususunda Belediyemiz ile birlikte çalışmak üzere talepte bulunan Sivil Toplum Örgütleri ile İşbirliği ve Ortak Proje Protokollerin yapılması hususlarına yönelik Yazılı Önergenin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk - Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonları Raporu. (CHP Grubu Mensubu Meclis Üyeleri Nilay KÖKKILINÇ, Sıla İLGİ AKKAŞ, Sultan İPEKLİ.  E.104085)  
3. İzmir genelinde yaşayan engelli vatandaşlarımıza yönelik envanter çalışması yapılması ile ilgili bir çalışma grubu kurulmasına yönelik Yazılı Önergenin, "İzmir genelinde yaşayan engelli bireylere yönelik envanter çalışmasının Belediyenin görev ve yetkileri kapsamında yerine getirilmesi, belediyenin hizmetlerinin planlanmasının bu bilgi ışığında yapılması şeklinde değiştirilerek uygun bulunduğuna" şeklindeki görüş doğrultusunda değişiklikle oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk – Çevre ve Sağlık – Engelsiz İzmir – Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonları Raporu. (CHP Grubu Mensubu Meclis Üyeleri Dolunay BAYER, İsmail SARI, Hüsniye YILDIRIM, Bahar GÜRSUL, Nazan DÖNMEZ, Şamil Sinan AN; AK Parti Grubu Mensubu Meclis Üyeleri Ahmet Uğur BARAN, Yusuf DEMİRCİOĞLU. E.104099)
4. Kemalpaşa ilçemizde altyapı ve kanalizasyon problemi yaşadığımız bölgelerimizde sorunlar tam olarak çözülene kadar vidanjör ücreti alınmadan bu hizmeti vermesine yönelik Yazılı Önergenin oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin Plan ve Bütçe - Çevre ve Sağlık Komisyonları Raporu. (AK Parti Grubu Mensubu Meclis Üyeleri Çile ÖZKUL, Metin YAŞAR, Okan BİLDİRİCİ, Galip ATAR. E.104089)  
5. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin almış olduğu kararların özetlerinin, İzmir’de yayın yapan ve Başkanlık Makamı Olur’u ile uygun görülen Yerel Gazetelerde yayımlanması, söz konusu karar özetlerinin ilan giderlerinin Belediyemiz Basın Yayın Halka İlişkiler ve Muhtarlıklar Dairesi Başkanlığına bağlı Basın Yayın Şube Müdürlüğünün 03.5.4.01 İlan Giderleri kaleminden karşılanması hususlarına yönelik Yazılı Önergenin, "195 sayılı Basın İlan Kurumu Teşkiline Dair Kanunun 34. maddesinde belirtilen vasıflarda olan ve İzmir genelinde dağıtımı yapılan yerel gazetelerde Başkanlık Makamı Oluru aranmaksızın mevcut gazetelere bütçenin eşit şekilde dağıtılması ile birlikte kararların yayınlanması" şeklindeki görüş doğrultusunda oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe - Hukuk Komisyonları Raporu. (CHP Grubu Mensubu Meclis Üyeleri Mustafa ÖZUSLU, Nilay KÖKKILINÇ, Gamze Gül ÇAMUR, Bülent SÖZÜPEK.  E.104135)  
6. İzmir Büyükşehir Belediyemize ait 11 şirket ve 9 kafeteryada, şirketlerin görev alanına giren konularda ve şirketlerin daha aktif hizmet kalitesinin arttırılması konusunda çalışma yapılması, İzmir halkımıza daha iyi hizmet verebilmek, memnuniyet beklentileri ile konularda çalışma yapılmasına yönelik Yazılı Önergenin, Hukuk Komisyonunca "Meclis ihtisas komisyonlarının çalışma usul ve esaslarında değişiklik içeren nitelikte olması, somut ve doğrudan konu içermeyen genel nitelikte, içerikte oluşuna somut içerikte önerge ve talepte bulunma imkanı olmasına göre uygun bulunmadığı"   şeklindeki görüş doğrultusunda oybirliği ile uygun bulunmadığına, Şirketler Komisyonunca önerge ekinde yer alan Tespit Tutanağı doğrultusunda oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Müşterek Rapor. (AK Parti Grubu Mensubu Meclis Üyesi Fikret MISIRLI. E.104152)  
7. Başkanlık Makamınca yeniden görüşülmek üzere Meclise iade edilen 08/07/2019 tarihli ve 05.539 sayılı, Büyükşehir Meclis Üyesi Ahmet Uğur BARAN'a ait Yazılı Önergeye ilişkin Meclis Kararına konu hususların Engelsiz İzmir - Hukuk - Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonlarınca; "Meclis toplantısında sözlü olarak ilave edilen kısmın; Buca Kuruçeşme'de bulunan Ampute Futbol sahasına konteyner soyunma odaları ve duş sistemi yapılması, Engelli Boccia Takımına mix set top alınması, Tekerlekli Sandalyeli Basketbol Takımının Avrupa Kupalarına ev sahipliği yapması için İzmir Büyükşehir Belediyesinin destek sağlaması, Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımına 14 adet müsabaka sandalyesi alınması şeklinde düzeltilmesi, diğer kısmın önceki raporlar gibi olması" şeklindeki görüş doğrultusunda oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Müşterek Rapor. (Özel Kalem Müd.E.163660)
8. Torbalı Belediye Başkanlığının 01/07/2019 tarihli ve 9801 sayılı yazısı ve eki, Şükran COŞKUN EFE’ye ait dilekçeye konu; Demirci Mahallesinde bulunan mevcut 6263 no’lu Sokağa "Fevzi COŞKUN" isminin verilmesi talebinin; “İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin öncelikle İlke Kararına, sokak isminde değişiklik yapılmasının yaratacağı teknik sorunlar nedeniyle uygun bulunmadığı” şeklindeki görüş doğrultusunda oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin Hukuk Komisyonu Raporu. (Harita ve Cbs Dai.Bşk.E.158335) 
9. 12/11/2018 tarihli Emine Tülay BERBER'e ait dilekçeye konu; Şehit Kadiri Alptekin BERBER'in isminin Karşıyaka ilçesinde bir parka verilmesi talebinin; “Somut bir yer bildirilmemiş olması, ilçe belediyelerinin görev alanındaki yerler hakkında karar verme yetkisinin bulunmaması” şeklindeki görüş doğrultusunda oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin Hukuk Komisyonu Raporu. (Park ve Bah.Dai.Bşk.E.155678) 
10. Foça Belediye Başkanlığının 12/03/2019 tarihli ve 818 sayılı yazısı ile Atatürk Mahallesinde bulunan ve önerge eki krokide işaretli ve isimsiz olan sokağa “İbrahim GÜLER” isminin verilmesi talebinin, "Sokağa ismi verilecek kişiyle ilgili yeterli bilgi ve gerekçe bulunmadığı" şeklindeki görüş doğrultusunda oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin Hukuk Komisyonu Raporu. (Harita Cbs.Dai.Bşk.E.139861) 
11. S. Zeynep Aktosun'un Belediyemiz Hemşehri İletişim Merkezine (HİM) yapmış olduğu 10/04/2019 tarihli ve 126782 sayılı elektronik posta başvurusuna konu; Konak ilçesi, Alsancak Mahallesinde bulunan mevcut 1460 no’lu Sokağa "Sanat" isminin verilmesi talebinin, "İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin İlke Kararı uyarınca; istisnai durumlar haricinde sokakların mevcut isimlerinin değiştirilmesinin yaratacağı teknik sorunlar nedeniyle uygun bulunmadığı" şeklindeki görüş doğrultusunda oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin Hukuk Komisyonu Raporu. (Harita ve Cbs Dai.Bşk.E.155682) 
12. “Kırsal Kesimde Gelir Getirici Faaliyetlerin Desteklenmesi” kapsamında, İzmir kırsalındaki manda yetiştiricilerine bakım-besleme, barındırma, sürü yönetimi ve pratik yetiştirme konularında yeni yöntem ve gelişmelerle ilgili bilgiler verilmesi, kadim yetiştiricilik olan manda yetiştiriciliğinin yeniden canlandırılması, desteklenmesi ve yaygınlaştırılması amaçlanmakta olup; teorik ve uygulamalı eğitimlerden sonra bilinçli ve kârlı bir hayvan yetiştiriciliği olan manda ile birlikte sağlıklı süt ve et üretimi gerçekleştirilerek, manda yetiştiriciliğinin daha verimli olması, sürdürülebilirliğinin yaygınlaştırılması ve desteklenmesi hedefleri doğrultusunda hazırlanan ve önerge ekinde yer alan Projenin, Hukuk Komisyonunca oybirliği ile uygun bulunduğuna, Tarım ve Orman Komisyonunca "Projenin verimliliğini değerlendirdiğimizde mandacılığın sürü mantığı ile geliştirilebileceğini düşünmekteyiz. Bir kişiye verilecek 3 manda ile projenin olumsuz sonuç vereceği ve hedefine ulaşamayacağı" şeklindeki görüş doğrultusunda oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin Müşterek Rapor. (Tarımsal Hiz. Dai.Bşk.E.164703)   
13. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezinde gerçekleştirilen, yoğun talep gören ve idare tarafından tespit edilen özel konserlerin vatandaşa daha sağlıklı bir biçimde ulaştırılması amacıyla, 2020 yılında geçerli olmak üzere önergede belirtilen, sahneyi görüş açısına göre kategorize edilen, özel konser bilet bedelleri ve normal konser bilet bedellerinde düzenleme yapılması hususunun oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe - Tüketiciyi Koruma Komisyonları Raporu. (Kül. ve San.Dai.Bşk.E.155679)
14. Görüntü kirliliğinin giderilmesi amacıyla, Atatürk maskından itibaren önerge eki krokide belirlenen alanda, Yeşildere Bölgesindeki yapıların belirlenen renklere boyanması ve basit bakım-onarım-sıva işlerinin yapılması ile ilgili Fen İşleri Dairesi Başkanlığının görevlendirilmesinin, "Başkanlık makamından gelen önergenin ekindeki bölgenin çok geniş olması nedeni ile ilgili birimince tarafımıza sunulan yeni ekli evrakta bölge daraltılarak 1. Etap olarak tespit edilip yapılması" şeklindeki görüş doğrultusunda oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe - Çevre ve Sağlık Komisyonları Raporu. (Etüd ve Projeler Dai.Bşk. E.158288)
15. Belediyemiz sorumluluğundaki Karayolu ve Demiryolu Üst Geçitlerinde tesisli yürüyen merdiven ve asansörler ile Belediye Sarayı ve Halkapınar Ek Hizmet Binasındaki asansörlerin Bakım, Onarım ve Arıza Giderilmesi Hizmetlerinin 2020, 2021 ve 2022 yıllarını kapsayacak şekilde gelecek yıllara yaygın ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanuna uygun olarak hizmet alımı yöntemi ile sağlanması hususunun oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu. (Fen İşl. Dai. Bşk.E.151703)
16. Seferihisar Belediye Meclisinin; Seferihisar Belediyesi İşyeri Ruhsat Harç ve Ücretlerinin yüksekliği sebebiyle, ücret ve tarifelerin yeniden görüşülerek, tarifelerinin önerge ekinde yer alan listelerde belirtildiği şekliyle uygulanmasına yönelik, 11/06/2019 tarihli ve 76 sayılı Kararının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu. (Yazı İşl. ve Kar.Dai.Bşk.E.161832)
17. Buca Belediye Meclisinin; Buca Belediyesi 2019 Mali Yılı Bütçe teklifleri esas alınarak hazırlanan ve önerge ekli cetvelde gösterilen aktarmaların yapılmasına yönelik,  03/07/2019 tarihli ve 73 sayılı Kararının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu. (Yazı İşl.ve Kar.Dai.Bşk.E.164700)
18. Menemen Belediye Meclisinin; Seyrek Villakent Mahallesi, Evsel Katı Atık Bedelinin 13,00-TL olarak belirlenmesine yönelik, 10/06/2019 tarihli ve 60 sayılı Kararının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu. (Yazı İşl. ve Kar.Dai.Bşk.E.151712)
19. Aliağa Belediye Meclisinin; 2019 Mali Yılı Tarifeler Cetvelindeki vidanjör çekim ücretinin, Yenişakran Bölgesinde 30,00-TL (KDV dâhil) olarak ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarına ücretsiz olması şeklinde değiştirilmesine yönelik, 03/07/2019 tarihli ve 293 sayılı Kararının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu. (Yazı İşl. ve Kar.Dai.Bşk.E.161833)
20. Bayındır Belediye Meclisinin; Bayındır Belediyesinin 2019 Mali Yılında yürürlükte olan Gelir Tarife Cetvelinin E-11 kısmındaki Ruhsat Yenileme Ücretinin yeniden değerlendirilmesi ile ilgili, Fenni Mesul, Yapı Denetim, Yapı Müteahhidi, Şantiye Şefi, Proje Müellifi, ada, parsel no değişikliği için Yapı Ruhsatı (isim değişikliği) düzenlenmesi halinde, 2019 Mali Yılında yürürlükte olan Gelir Tarife Cetvelinin E-11 kısmındaki Ruhsat Yenileme Ücretlerinin %20'sinin tahsil edilmesine yönelik, 14/06/2019 tarihli ve 158 sayılı Kararının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu. (Yazı İşl. ve Kar.Dai.Bşk.E.148359)
21. Çeşme Belediye Meclisinin; Çeşme Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünde kullanılmak üzere 1 adet Minibüs ile Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan Sağlık Hizmetlerinde kullanılmak üzere, 1 adet hasta nakli için Ambulans alımının yapılması ve bu taşıtların 2019 Mali Yılında Satın Alınacak Taşıtlar Listesi olan T Cetveline eklenmesine yönelik, 08/06/2019 tarihli ve 2019/10-58 sayılı Kararının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu. (Yazı İşl.ve Kar.Dai.Bşk.E.139863)
22. Selçuk Belediye Meclisinin; Selçuk Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğünün Ücret Tarifesinde önergede belirtildiği şekilde değişiklik yapılmasına yönelik, 03/06/2019 tarihli ve 122 sayılı Kararının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu. (Yazı İşleri ve Kar. Dai. Bşk. E.158290)
23. Dikili Belediye Meclisinin; Dikili Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü bünyesine bağlı bulunan Sosyal Tesisler Restaurantı, Gençlik Merkezi ve Beach Kafelerinde satılan ürünlerin fiyatlarının önerge ekindeki tabloda belirtildiği şekilde değiştirilmesine yönelik, 10/06/2019 tarihli ve 85 sayılı Kararının değişiklikle oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu. (Yazı İşl. ve Kar.Dai.Bşk.E.155672)
24. Tire Belediye Meclisinin; mülk sahipleri ile Tire Belediyesi arasında imzalanan protokol gereği kullanım hakkı Tire Belediyesine verilen Kutu Han'ın iç kısmında sadece nikah merasimleri için fiyat tarifesinin, yine Tire Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğüne bağlı yarı olimpik yüzme havuzunda yapılacak (düğün, nişan, sünnet, nikah vb.) organizasyonlarda uygulanacak fiyat tarifesinin; 1- Kutu Han Nikah Merasimi için tahsis ücretinin boş olarak KDV hariç 2.200,00-TL,       2- Yüzme Havuzunun nikah merasimleri için tahsis ücretinin boş olarak KDV hariç 2.200,00-TL olarak belirlenmesine yönelik, 02/07/2019 tarihli ve 173 sayılı Kararının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe - Tüketiciyi Koruma Komisyonları Raporu. (Yazı İşl. ve Kar.Dai.Bşk.E.161829)
25. Belediyemiz birimlerinin hizmetlerinde kullanılmak üzere talep ettikleri sürücülü ve sürücüsüz taşıtların kiralama ihtiyaçlarının 01/01/2020 – 31/12/2022 tarihleri arasında 3 yıllık (2020-2021-2022) olacak şekilde, Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı Makine İşletme Şube Müdürlüğünce yerine getirilmesi hususunun oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu. (Makine İkm. Bak. ve On. Dai. Bşk. E.155680)
26. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin; 30/05/2019 tarihli ve 627 sayılı UKOME Kararı doğrultusunda faytonların trafiğe çıkması yasaklanmış olup; Karşıyaka ilçesinde bulunan fayton ve atların İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde değerlendirilmesi, söz konusu atların İzmir Doğal Yaşam Parkı Şube Müdürlüğüne alınması ve faytonların ise peyzaj amaçlı olarak Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığında kullanılması söz konusu olup; at başına ödenecek net miktar 7.500,00-TL ve fayton başına ödenecek net miktar 5.000,00-TL olacak şekilde, İzmir Doğal Yaşam Parkı ŞUBE Müdürlüğü Bütçesi 03.2.6.4 “Canlı Hayvan Alım Bakım ve Diğer Giderler” harcama kaleminden fayton sahiplerine ödeme yapılması hususlarının Plan ve Bütçe - Sokak Hayvanlarını Koruma Komisyonlarınca "İlgili birim daire başkanlığınca belirlenecek değer doğrultusunda gereğinin yapılması" şeklindeki görüş doğrultusunda oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Müşterek Rapor. (Park ve Bah. Dai.Bşk.E.158291)
27. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Yardımlar Şube Müdürlüğünce “T.C. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Sosyal Yardım Yönetmeliği” doğrultusunda Belediyemiz 1. Hukuk Müşavirliğinin uygun görüşleri de alınarak hazırlanan, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Kitap ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası arasında imzalanmak üzere hazırlanan ve önerge ekinde yer alan “Protokol”ün oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk – Plan ve Bütçe – Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonları Raporu. (Sosyal Hiz. Dai.Bşk.E.158289)
28. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı ile Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü ve İzmir İli Arı Yetiştiricileri Birliği arasında 11/01/2016 tarihli ve 16 sayılı Meclis Kararı ile onaylanan "Ana Arı, Arı ve Arıcılık Malzemeleri Alımı ve Üretici Eğitimleri ile İlgili İşbirliği Protokolü"nün süresi 31/12/2018 tarihinde sona ermiş olup; “Kırsal Kesimde Gelir Getirici Faaliyetlerin Desteklenmesi” kapsamında İzmir kırsalındaki ilçelerde Arı Yetiştiriciliğine ve Islah Çalışmalarına destek olmak, küçük üreticileri desteklemek ve özellikle kadın yetiştiricileri eğiterek üretime katılmalarını sağlayıp, arıcılığı yaygınlaştırmak amacıyla çalışmalar yürütülmekte ve bu çalışmaların yeni üreticilerimiz için de sürdürülmesi kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir İli Arı Yetiştiricileri Birliği arasında yeniden imzalanmak üzere hazırlanan ve önerge ekinde yer alan “Protokol”ün kabulü ile Protokol süresinin 30/03/2023 tarihine kadar uzatılmasının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk - Tarım ve Orman - Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonları Raporu. (Tarımsal Hiz.Dai.Bşk.E.139862)
29. "Kırsal Kesimde Gelir Getirici Faaliyetlerin Desteklenmesi" kapsamında İzmir kırsalındaki ilçelerde sığır yetiştiriciliği yapan üreticilerin ekonomik gelirlerini artırmaya ve üretim girdilerine katkı sağlayarak, büyükbaş hayvan yetiştiriciliği bakımından önemli potansiyel olan İzmir kırsalındaki sığır yetiştiricilerine bakım-besleme, barındırma, sürü yönetimi ve pratik yetiştirme konularında yeni yöntem ve gelişmelerle ilgili bilgiler verilmesi, büyükbaş hayvancılığın desteklenmesi ve yaygınlaştırılması amaçlanmakta olup; teorik ve uygulamalı eğitimlerden sonra bilinçli ve kârlı bir büyükbaş hayvan yetiştiriciliği ile birlikte sağlıklı süt ve et üretimi gerçekleştirilerek büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinin daha verimli ve sürdürülebilirliğinin yaygınlaştırılması ve desteklenmesine yönelik hazırlanan ve önerge ekinde yer alan “Proje”nin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk – Tarım ve Orman Komisyonları Raporu. (Tarımsal Hiz. Dai.Bşk.E.164702)  
30. Belediyemiz yatırımı olan “Çiğli Kipa ve Menemen Hasanlar Taşıt Köprüsü Yapılması İşi” kapsamında Menemen Hasanlar köyünde devam eden taşıt köprüsü, inşaat alanı içinde kalan ve inşaata engel Türk Telekomünikasyon A.Ş. İzmir Bölge Müdürlüğüne ait telefon şebekesi deplasmanları bedeli karşılığında, Türk Telekomünikasyon A.Ş. İzmir Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacağından, yapılacak deplasmanların, işçilik bedellerinin keşfi ve deplasman ile ilgili Protokol gönderilmiş ve işçilik bedellerinin ödenmesi istenmiş olup; söz konusu deplasman ile ilgili işçilik bedellerinin ödenmesine yönelik, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Türk Telekomünikasyon A.Ş. İzmir Bölge Müdürlüğü arasında imzalanmak üzere hazırlanan ve önerge ekinde yer alan “Protokol”ün oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk Komisyonu Raporu. (Fen İşl.Dai.Bşk.E.163553)
31. Kemalpaşa İl Yolu üzerinde bulunan toplam 11 adet sinyalizasyon sisteminin bakım, onarım ve işletmesinin Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza devri konusunda, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karayolları Genel Müdürlüğü arasında imzalanmak üzere hazırlanan ve önerge ekinde yer alan “Protokol”ün oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk – Ulaşım Komisyonları Raporu.  (Ulaşım Dai.Bşk.E.144122)
32. İzmir ile Chengdu kentleri arasında işbirliğine dayalı bir ilişki kurarak kültürel ve ekonomik bağları güçlendirmek, turizm, ticaret ve yatırım olanaklarını desteklemek ve belediye hizmetleri alanında bilgi ve deneyim paylaşımında bulunmak amacıyla imzalanmak üzere hazırlanan ve önerge ekinde yer alan "İş Birliği Protokolü"nün oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk – Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyonları Raporu. (Basın Yay. Halkla İliş. ve Muht.Dai.Bşk.E.155673)
33. Sığacık ve Batı Akarca Planlama Bölgesine ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu ve Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Revizyonu önerileri ile birlikte değerlendirilmek üzere Belediyemize iletilen, 1/25000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı Değişiklik önerisinin; değişiklikle oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.163545)
34. Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığının talebi doğrultusunda, Konak ilçesi, Mersinli Mahallesi, 8547 ada, 1 parselde mevcut imar planında “E=3.00 yapılaşma koşullu Belediye Hizmet Alanı Bölgesel Otopark Alanı” olarak belirlenmiş olan alanın “E=3.00 yapılaşma koşullu Belediye Hizmet Alanı – Bölgesel Otopark Alanı – Toplutaşım Türleri Arası Değişim ve Aktarma Alanı” olarak yeniden düzenlenmesine ilişkin, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği önerisinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.158332)
35. Belediye Meclisimizin 15/11/2017 tarihli ve 05.1283 sayılı Kararı ile kabul edilen; Konak 2. Etap (Üçkuyular-Karataş Bölgesi) 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planında "Belediye Hizmet Alanı" kullanım kararında kalan, Konak ilçesi, Göztepe Mahallesi, 931 ada, 10 parsele yönelik taleplere cevaben İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının 05/04/2018 tarihli ve E.88495 sayılı işleminin iptaline ilişkin İzmir 4. İdare Mahkemesinin 2018/527 Esas, 09/05/2019 tarihli ve 2019/558 sayılı Kararının incelenmesi hususunun oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık - Hukuk Komisyonları Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.158330)
36. Urla, Yağcılar Köyü, Ömerali Boğazı Mevkii, 363, 627 ve 628 parsellerin yer aldığı bölgede; mülga İzmir I No'lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun 30.06.2004 gün, 11387 sayılı kararı ile uygun görülen ve Belediye Meclisimizin 09.05.2005 tarih, 05.385 sayılı kararı ile uygun görülerek onanan 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ile mülga İzmir I No'lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 27.07.2006 tarih, 1618 sayılı kararı ile uygun görülen, Urla Belediye Meclisi'nin 08.09.2006 tarih, 144 sayılı kararı ile kabul edilen ve Belediye Meclisimizin 14.05.2007 tarih, 01.481 sayılı kararı ile uygun görülerek onanan 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planının, konuya ilişkin Mahkeme Kararı ve 1/25000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı kararları kapsamında değerlendirilerek, 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 109. Maddesi gereği İzmir 1 Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğüne iletilmesinin; İmar ve Bayındırlık Komisyonunca, AK Parti Grubu mensubu Komisyon Üyelerinin muhalefet şerhine karşılık oyçokluğu ile uygun bulunduğuna, Kültür ve Turizm Komisyonunca oyçokluğu ile uygun bulunduğuna ilişkin Müşterek Rapor. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.162387)
37. Urla Belediye Meclisinin 26/12/2001 tarihli ve 200 sayılı Kararı ile uygun görülen; 1/5000 ölçekli 1. Etap Urla Nazım İmar Planı Revizyonu Planında ''Orta Öğretim Tesisleri Alanı'', ''Parklar ve Dinlenme Alanları'' ve ''Otopark'' kullanım kararında kalan; Sıra Mahallesi, 869 ada, 175 parselin ''Orta Öğretim Tesisleri Alanı'' kullanım kararında kalan kısmının ''Özel Eğitim Alanı'' olarak belirlenmesine yönelik, parsel malikleri vekilince sunulan, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği önerisinin oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık – Hukuk – Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonları Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.162390)
38. Seferihisar ilçesi; "Sığacık ve Batı Akarca I. Derece ve III. Derece Arkeolojik Sit Alanlarına ilişkin, 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Revizyonu ve İlavesi" önerisinin; değişiklikle “uygun görüş alınmak üzere İzmir I Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na gönderilmesi” koşuluyla oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık - Kültür ve Turizm Komisyonları Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.162389)
39. Seferihisar ilçesi; "1/5000 ölçekli Sığacık ve Batı Akarca Nazım İmar Planı Revizyonu ve İlavesi" önerisinin; değişiklikle oybirliği ile kısmen uygun bulunduğuna, kısmen uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.162388)
40. Belediye Meclisimizin 14/07/2017 tarihli ve 05.795 sayılı Kararı ile kabul edilen; Seferihisar ilçesi, Tepecik Mahallesi, Doğu Akarca Bölgesi, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve Revizyonunda "Sosyal Tesis Alanı" kullanımında kalan 690 ada, 1 parselin "Özel Sosyal Tesis Alanı" ve "Park ve Yeşil Alan" kullanıma ayrılmasına yönelik, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişiklik önerisinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık - Hukuk Komisyonları Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.164701)
41. Bornova ilçesi, Kemalpaşa (eski Pınarbaşı) Mahallesinde bulunan mülkiyeti Belediyemize ait tapunun 22889 ada, 4, 17, 18, 19, 20 (eski 849, 852, 1784, 1785 ve 1786) parselleri kapsayan alana ilişkin hazırlanan, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planına Kemalpaşa Mahallesi Muhtarı, Pınarbaşı Gürpınar Mahallesi Muhtarı, S.S Pınarbaşı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Pınarbaşı Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Züccaciye Toptancıları Sitesi Fincancılar Çarşısı Site Yönetimi, Pınarbaşı Mübadele Göçmenleri Derneği, İzmir Toplantı ve Düğün Salonu İşletmecileri Derneği Yönetimi, Pınarbaşı Deveciler Derneği, Pınarkent Geliştirme ve Güzelleştirme Derneği, Akın DALGIÇ tarafından askı süresi içerisinde yapılan itirazın oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık – Hukuk – Çevre ve Sağlık – Ulaşım Komisyonları Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.116735)
42. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 15/03/2019 tarihli ve 05.247 sayılı Kararı ile kabul edilerek, Bornova Belediye Başkanlığınca 03/04/2019-03/05/2019 tarihleri arasında askıya çıkarılan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğine Pınarbaşı Kemalpaşa Mahallesi Muhtarı, Pınarbaşı Gürpınar Mahallesi Muhtarı, S.S Pınarbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Pınarbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Züccaciye Toptancıları Sitesi Fincancılar Çarşısı Site Yönetimi, Pınarbaşı Mübadele Göçmenleri Derneği, İzmir Toplantı ve Düğün Salonu İşletmecileri Derneği Yönetimi, Pınarbaşı Deveciler Derneği, Pınarkent Geliştirme ve Güzelleştirme Derneği, Akın DALGIÇ, Cezmi CULHAOĞLU tarafından askı süresi içerisinde yapılan itirazın oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık – Hukuk – Çevre ve Sağlık – Ulaşım Komisyonları Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.116715)  
43. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 15/03/2019 tarihli ve 05.247 sayılı Kararı ile kabul edilerek, Bornova Belediye Başkanlığınca 03/04/2019-03/05/2019 tarihleri arasında askıya çıkarılan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğine, Bornova Belediye Başkanlığı tarafından askı süresi içerisinde yapılan itirazın oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık - Çevre ve Sağlık – Ulaşım Komisyonları Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.116712)      
44. Belediye Meclisimizin 14/12/2018 tarihli, 05.1430 sayılı Kararı ile kabul edilen; Kemalpaşa ilçesi, Sütçüler Mahallesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu ve İlavesine, Kemalpaşa Belediye Başkanlığınca 18/03/2019-16/04/2019 tarihleri arasındaki askı sürecinde, 65 parsel maliki vekili tarafından yapılan itirazın kabulüne ilişkin, Kemalpaşa Belediye Meclisinin 10/06/2019 tarihli ve 05.102 sayılı Meclis Kararının oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.158327)
45. Belediye Meclisimizin 14/12/2018 tarihli, 05.1430 sayılı Kararı ile kabul edilen; Kemalpaşa ilçesi, Sütçüler Mahallesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu ve İlavesine, Kemalpaşa Belediye Başkanlığınca 18/03/2019-16/04/2019 tarihleri arasındaki askı sürecinde, 45 parsel maliki tarafından yapılan itirazın kabulüne ilişkin, Kemalpaşa Belediye Meclisinin 10/06/2019 tarihli ve 05.103 sayılı Meclis Kararının oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.  (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.158329) 
46. Belediye Meclisimizin 14/12/2018 tarihli, 05.1430 sayılı Kararı ile kabul edilen; Kemalpaşa ilçesi, Sütçüler Mahallesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu ve İlavesine, Kemalpaşa Belediye Başkanlığınca 18/03/2019-16/04/2019 tarihleri arasındaki askı sürecinde, 24 parsel maliki vekili tarafından yapılan itirazın kabulüne ilişkin, Kemalpaşa Belediye Meclisinin 10/06/2019 tarihli ve 05.101 sayılı Meclis Kararının oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.158328) 
47. Belediye Meclisimizin 14/12/2018 tarihli, 05.1430 sayılı Kararı ile kabul edilen; Kemalpaşa ilçesi, Sütçüler Mahallesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu ve İlavesine, Kemalpaşa Belediye Başkanlığınca 18/03/2019-16/04/2019 tarihleri arasındaki askı sürecinde, 119 ada, 10 parsel maliki vekili tarafından yapılan itirazın kabulüne ilişkin, Kemalpaşa Belediye Meclisinin 10/06/2019 tarihli ve 05.100 sayılı Meclis Kararının oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.158326)
48.  Belediye Meclisimizin 14/12/2018 tarihli, 05.1430 sayılı Kararı ile kabul edilen; Kemalpaşa ilçesi, Sütçüler Mahallesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu ve İlavesine, Kemalpaşa Belediye Başkanlığınca 18/03/2019-16/04/2019 tarihleri arasındaki askı sürecinde, plan müellifi tarafından yapılan itirazın kabulüne ilişkin, Kemalpaşa Belediye Meclisinin 10/06/2019 tarihli ve 05.106 sayılı Meclis Kararının oybirliği ile kısmen uygun bulunduğuna kısmen uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.158325)
49. Buca Belediye Başkanlığının 24/06/2019 tarihli ve 3203 sayılı yazısı ile Buca Belediye Meclisinin 01/08/2018 tarihli ve 182 sayılı Kararında geçen muhtelif sokaklardan 903 Sokağa ilişkin talebin, Belediye Meclisimizin 16/11/2018 tarihli ve 05.1286 sayılı Kararında değerlendirilmediği ifade edildiğinden ve yapılan incelemede söz konusu sokağa ilişkin değerlendirme yapılmadığı tespit edildiğinden, anılan 903 Sokağın "Yol Boyu Ticaret Olarak Teşekkül Eden Konut Alanı" olarak belirlenmesi talebinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.158337)
50. Buca Belediye Meclisinin 02/05/2019 tarihli ve 2019/51 sayılı Kararı ile uygun görülen; Yenigün Mahallesi sınırları içerisinde, 21N1C paftada kamuya terkli park alanında 4 m x 4 m ebatlarında "Regülatör Alanı" belirlenmesine yönelik hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık – Çevre ve Sağlık Komisyonları Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.155681)
51. Bornova – Bayraklı ilçesi sınırları içerisinde Ankara Caddesi üzerinde yer alan mevcut Özkanlar Yaya Üst Geçidinin kaldırılarak yerine yürüyen merdiven ve asansör özelliği bulunan yeni “Özkanlar Yaya Üst Geçidi Projesi”nin imar planına işlenmesine yönelik hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.158324)
52. Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığının talebi doğrultusunda; Konak ilçesi, Mersinli Mahallesi, 8547 ada 1 parselde mevcut imar planında "E=3.00 yapılaşma koşullu Belediye Hizmet Alanı – Bölgesel Otopark Alanı" olarak belirlenmiş olan alanın "E=3.00 yapılaşma koşullu Belediye Hizmet Alanı –Bölgesel Otopark Alanı – Toplutaşım Türleri Arası Değişim ve Aktarma Alanı" olarak yeniden düzenlenmesine ve plan notu eklenmesine ilişkin, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.158331)
53. Pancar Mahallesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında, İzmir 3. İdare Mahkemesinin 31/05/2019 tarihli ve 834 sayılı Kararı kapsamında, 1671 ve 2845 parsellerde "Park Alanı" olarak belirlenmesine ilişkin, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık - Hukuk Komisyonları Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E. 158334)
54. Menemen ilçesi, Türkelli Mahallesi sınırları içinde kalan “Osmanlı Mezarlığı”nın yer aldığı 517 no’lu parselin karayolu cephesinde bulunan gömülerin bulunduğu alanı da kapsayacak şekilde imar planlarında “Mezarlık Alanı” olarak belirlenmesi amacı ile hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı, Belediye Meclisimizin 08/10/2018 tarihli ve 05.1166 sayılı Kararı ile uygun bulunarak, İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kuruluna iletilmiş olup; söz konusu mezarlığın korunma alan sınırlarının yeniden düzenlendiği belirtildiğinden, korunma alan sınırının “Mezarlık Alanı” olarak belirlenmesine yönelik yeniden hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı önerisinin, Koruma Kuruluna iletilmek üzere oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık – Kültür ve Turizm Komisyonları Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.139867)
55. Gaziemir ilçesi, Yeşil Mahallesinde bulunan mülkiyeti İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne ait olan 2086 ada, 2 parselin kullanım kararının “Belediye Hizmet Alanı (İZSU Hizmet Tesisleri)” olarak belirlenmesine ilişkin hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.139865) 
56. Seferihisar Belediye Meclisinin 07/05/2019 tarihli ve 54 sayılı Kararı ile uygun görülen; Sığacık Mahallesi Kentsel Sit Alanı Etkileme Geçiş Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı Plan Notlarına ''Zorunlu tevhid işleminden sonra oluşacak parselde, bu plan koşullarına göre tevhid öncesi parsellerin yapılaşma hakkı korunacaktır.'' ifadesinin eklenmesine yönelik hazırlanan, 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planı Değişikliği önerisinin, Kurula iletilmek üzere değişiklikle oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık – Kültür ve Turizm - Hukuk Komisyonları Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E. 155676)
VIII. DİLEK VE TEMENNİLER
IX. TOPLANTIYA KATILAMAYAN MECLİS ÜYELERİNİN MAZERETLERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ
X. İKİNCİ BİRLEŞİMİN GÜN VE SAATİNİN TESPİTİ VE KAPANIŞ





                                                                                     Mustafa Tunç SOYER
                                                                           İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı