Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

32° hava durumu ikonu

Meclis Gündemi Sayfası

Sol Menü

Sayfa İçeriği

11.02.2019 MECLİS GÜNDEMİ
 
       T.C.
İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI
Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı – Meclis Şube Müdürlüğü



Sayı   : 97509404-301.03-18                                                                      07/02/2019
Konu : Meclis Toplantı Gündemi
   Sayın Meclis Üyesi,

   İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 2019 Yılı Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı I. Birleşimi 11/02/2019 tarihinde, saat:18.00’de, Meclis Salonunda gerçekleştirilecek olup; 5393 sayılı Belediye Kanununun 21. maddesi gereği, Toplantı Gündemi aşağıda sunulmuştur. 

   Bilginizi ve Toplantıya katılımınızı rica ederim. 

                                                                                           Aziz KOCAOĞLU
                                                                                           İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı
  
                                         
T.C.
İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
2019 YILI ŞUBAT AYI TOPLANTISI I. BİRLEŞİMİ
MECLİS GÜNDEMİ 
 
Gündem No   : 97509404-301.03-02                                       Toplantı Tarihi   : 11/02/2019 
Toplantı Yeri : İBB Meclis Salonu                                                Toplantı Saati     : 18.00

I. BAŞKAN TARAFINDAN MECLİSİN AÇILIŞI
II. GEÇEN TOPLANTI TUTANAĞINDA MADDİ HATA YAPILIP YAPILMADIĞININ GÖRÜŞÜLMESİ
III. MECLİS ÜYELERİNCE VERİLECEK ÖNERGELERİN GÖRÜŞÜLMESİ
IV. BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI TARAFINDAN ÜST UNVANLI GÖREVLERE ATANAN PERSONELE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME
1. 23 Temmuz 2004 tarihli ve 25531 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun 22’nci maddesinde "Büyükşehir Belediyesi personeli Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından atanır. Personelden müdür ve üstü unvanlı olanlar ilk toplantıda Büyükşehir Belediye Meclisinin bilgisine sunulur." denilmektedir. Bu nedenle; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 76’ncı, 71’inci, 68/B maddeleri ile 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun 18/i maddesi gereği; Memur Personel Şube Müdürü kadrosunda bulunan Ahsen DÜŞENKALKAN 1’inci derece İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı; Gıda Kontrol ve Laboratuvar Şube Müdürlüğü Mühendis kadrosunda bulunan Hülya OKER 1’inci derece Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı; Ulaşım Planlama Şube Müdürlüğü Mimar kadrosunda bulunan Mert YAYGEL 1’inci derece Ulaşım Dairesi Başkanı; İtfaiye Denetim ve Önleme Şube Müdürlüğü Mühendis kadrosunda bulunan Özgür Ozan YILMAZ 1’inci derece İtfaiye Dairesi Başkanı; Atık Yönetimi Planlama ve Denetimi Şube Müdürlüğü Mühendis kadrosunda bulunan Fatma MESUTGİL 1’inci derece Atık Yönetimi Dairesi Başkanı; Makine Atölye Şube Müdürlüğü Mühendis kadrosunda bulunan Kadir Efe ORUÇ 1’inci derece Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı; Teftiş Kurulu Başkanlığı Müfettiş kadrosunda bulunan Filiz YÜCESOY DELİBAŞLAR 1’inci derece Teftiş Kurulu Başkanı kadrosuna atamaları yapılmıştır. Bilgilerinize arz ederim. Aziz KOCAOĞLU İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı. (İnsan Kay. ve Eğit.Dai.Bşk.E.27699)
2. Belediyemiz ESHOT Genel Müdürlüğü Mühendis kadrosunda görev yapan Özkan DÖNMEZ Araç Bakım Onarım Dairesi Başkanı kadrosuna, Mühendis kadrosunda görev yapan Erdal KUKUL Makine ve Malzeme İkmal Dairesi Başkanı kadrosuna, Personel İkmal Şube Müdürü kadrosunda görev yapan Semih KÖK İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı kadrosuna, Özel Kalem Müdürü kadrosunda görev yapan Sevcan TINAZTEPE Ulaşım Planlama Dairesi Başkanı kadrosuna atanmıştır. 5393 sayılı Belediye Kanununun 49. maddesinin 2. paragrafında “Belediye personeli, Belediye Başkanı tarafından atanır. Birim Müdürlüğü ve üst yönetici kadrolarına yapılan atamalar ilk toplantıda Belediye Meclisinin bilgisine sunulur.” denilmektedir. Buna göre, Belediyemize bağlı ESHOT Genel Müdürlüğünün norm kadro esaslarına göre ihdas edilen kadrolara atanan yöneticiler yukarıda belirtilmiş olup, Meclisimizin bilgilenmelerini arz ederim. Aziz KOCAOĞLU İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı. (ESHOT-İnsan Kay. ve Eğt. Dai.Bşk.E.1247)
V. BAŞKANLIKTAN GELEN ÖNERGELERİN GÖRÜŞÜLMESİ
1.  Belediye ve Bağlı Kuruluşları İle Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 10. ve 11. maddeleri gereğince düzenlenen ve söz konusu yönetmeliğin ekinde yer alan Ek-5 Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Kadro Cetvellerinden (II) ve (III) sayılı Dolu-Boş Kadro Değişikliklerine ilişkin Cetvellerde belirtilen kadroların iptal ve ihdası için önerge ekindeki evrakların incelenerek karara bağlanması hususunun görüşülmesi. (İnsan Kay. ve Eğit. Dai.Bşk.E.30389)
2. İzmir Büyükşehir Belediyesinin kardeş kenti Bremen’in düzenleyeceği, 4-5 Mart 2019 tarihleri arasında tüm kardeş ve partner kentlerinden gelecek katılımcılarla "Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin Yerelde Uygulanması" konulu konferansa, Bremen Belediyesi Belediyemizden sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin uygulanmasıyla ilgili olarak çalışan, İngilizce veya Almanca dillerine hâkim 3 katılımcı davet etmekte, konferans kapsamında konaklama dâhil tüm seyahat giderleri Federal Alman Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı ve Küresel Sorumluluk Ajansı destekleri ile karşılanacak olup; söz konusu Konferansa Belediyemizi temsilen katılmak üzere Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı Meslek Fabrikası Şube Müdürü Vekili Hatice GÖKCE BAŞKAYA (S.N. 12012), Ulaşım Dairesi Başkanlığı Ulaşım Planlama Şube Müdürlüğü Ulaşım Planlama Şefi/Y. Şehir Plancısı Utku CİHAN (S.N. 12040) ve İZSU Genel Müdürlüğü Su Arıtma Dairesi Başkanı Sezer Hakan ALPSOYKAN'ın 3-6 Mart 2019 tarihleri arasında görevlendirilmeleri, söz konusu tarihlerde görevli-izinli sayılmaları ve oluşabilecek yasal masraflarının Belediyemizin ilgili bütçelerinden ödenmesi hususlarının görüşülmesi. (Basın Yay. Halkla İliş. ve Muht.Dai.Bşk.E.25327)
3. ABD Dışişleri Bakanlığının profesyonel değişim programı olan “Uluslararası Liderlik Ziyaretçi Programı (IVLP)” kapsamında, 11-29 Mart 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek "Uluslararası Liderlik Ziyaretçi Programı"na (ana teması "Sürdürülebilir Kalkınma - Turizm ve Ekonomi" olan) katılmak üzere, Belediyemizi temsilen Dış İlişkiler ve Turizm Şube Müdürü Vekili Süheyla Semin SOLAK'ın (S.N:11980) 9-30 Mart 2019 tarihleri arasında görevlendirilmesi, söz konusu tarihlerde görevli-izinli sayılması ve tüm ulaşım, konaklama ve iaşe dâhil bütün masrafları ABD Hükümeti tarafından karşılanacak olup, oluşabilecek diğer yasal masrafların ise Belediyemiz ilgili bütçesinden ödenmesi hususunun görüşülmesi. (Basın Yay. Halkla İliş. ve Muht.Dai.Bşk.E.30370)
4. "Kırsal Kesimde Gelir Getirici Faaliyetlerin Desteklenmesi'' kapsamında ürünlerin nakliye esnasında yaşanılan en önemli sorunlardan biri olan tartı sorununu yerinde çözmek, tüketiciye ve işleme tesislerine ulaştırılmasını kolaylaştırmak, istihdamı ve refahı artırarak kırsaldan kentlere göçü önlemeye yönelik çalışmalara destek için ihtiyaç duyulan 1 adet 3 x 16 ebatlı 60 tonluk Kantar Tesisinin kurularak Oda’nın desteklenmesine yönelik İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Selçuk Ziraat Odası arasında imzalanmak üzere hazırlanan ve önerge ekinde yer alan “İzmir Büyükşehir Belediyesi İle Selçuk Ziraat Odası Arasında Selçuk İlçesinde Kurulacak 3 x 16 Ebatlı 60 Tonluk Kantar ile İlgili İş Birliği Protokolü”nün görüşülmesi. (Tarımsal Hiz. Dai. Bşk. E.15285)
5. Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Ait Katkı Payına Dair Yönetmelik kapsamında başvuruda bulunduğumuz "1550 Ada, 15 Parselde Bulunan Tescilli Yapının Restorasyonu" ve "Agora Ören Yeri Giriş Yapısı İşlerine” %60 oranında katkı sağlanmasına ilişkin Valilik Makamının 03/12/2018 tarihli, 69005 ve 69006 sayılı Onaylara istinaden hazırlanan ve önerge ekinde imzalanmak üzere yer alan “İzmir Valiliği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Ait İş Birliği Protokolü”nün görüşülmesi. (Etüd ve Proj.Dai.Bşk. E.30388)
6. Karaburun ilçesi, Mordoğan Mahallesi, Çatalkaya Göztepe Mevkii, 33L4A paftada bulunan ve Karaburun Belediyesince uygulama yapılarak kamuya kazandırılan alanda yapımı tamamlanan “Mordoğan Suni Çim Halı Saha Tesisi”nin Karaburun Belediyesinin kullanımına tahsis edilmesine ve Belediyemiz ile Karaburun Belediyesi tarafından müştereken kullanımına ilişkin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Karaburun Belediye Başkanlığı arasında imzalanmak üzere hazırlanan ve önerge ekinde yer alan “Protokol”ün kabulü ile söz konusu Protokol’ün imzalanması için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi hususlarının görüşülmesi. (Gençlik ve Spor Dai.Bşk.E.21529)
7. "İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelsiz İzmir Kırmızı Bayrak Komisyonu Yönetmeliği" doğrultusunda oluşturulan Kırmızı Bayrak Komisyonunun 10 Ocak 2019 tarihinde gerçekleştirilen toplantısında alınan; yapılan denetleme ve değerlendirme sonucunda Buca Zübeyde Hanım Eğitim Kurumları hizmet binasına 2 (iki) yıldızlı Kırmızı Bayrak, Bergama Belediyesi Engelsiz Kafeye 1 (bir) yıldızlı Kırmızı Bayrak verilmesi Kararlarının kabul edilerek yürürlüğe girmesi hususlarının görüşülmesi. (Sosyal Prj.Dai.Bşk.E.27703)
8. "Gaziemir ilçesi Aktepe ve Emrez Mahalleleri Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı"nda kentsel dönüşüm yapmak ve etaplar halinde uygulamaların öncelikli olarak yürütülmesi amacıyla tamamı Belediyemiz mülkiyetindeki, 48 ada 2 ve 7 parseller ile çevresine ilişkin hazırlanan, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ve söz konusu planlara ait Plan Değişikliği Açıklama Raporları, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisimizce onaylanmış olup, söz konusu plan değişikliği ile oluşacak iki imar adasında; Belediyemizin hak sahiplerine Konut/Konut Altı İş Yeri taahhüdünü “Kat Karşılığı Anahtar Teslimi” şeklinde yerine getirmek için, söz konusu işin 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 35/a maddesi uyarınca "Kapalı Teklif Usulü" ile ihale edilerek yaptırılması hususunun görüşülmesi. (Kentsel Dön.Dai.Bşk.E.21535)
9. Fen İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı Bakım Onarım Hizmetleri Şube Müdürlüğü demirbaş kayıtlarında bulunan ve önergede ismi yazılı plaka numarası ve teknik özellikleri belirtilen lastikli yükleyicinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dipkarpaz Belediyesine bedelsiz olarak hibe edilmesi hususunun görüşülmesi. (Makine İk.Bak.ve Onr.Dai.Bşk.E.22744)
10. İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde hizmet veren ticari araçlara (Çalışma İzin Belgesi ve Güzergâh İzin Belgesine sahip araçlar) düzenlenen ''Çalışma İzin Belgesi ve Güzergâh İzin Belgesi''nin zayi edilmesi durumunda yeni evrak basımı ve güzergâh değişikliği ile araçlarda görev yapan şoför ve yardımcı personel değişikliği gibi başvurularda alınacak olan belge ücretinin ''Evrak Değişiklik'' adı altında ''5,00-TL'' olacak şekilde tahsil edilebilmesi hususunun görüşülmesi. (Ulaşım Dai.Bşk.E.21527)
11. İzmir ili, Konak ilçesi, 1. Karantina Mahallesi, 703 ada, 32 no’lu taşınmazın malikleri tarafından İzmir 7. Asliye Hukuk Mahkemesinin 2016/85 Esas ve 2017/309 sayılı Kararının ilgili Tapu Müdürlüğünde uygulatılması sonucu ifrazen oluşan 703 ada, 84 parseldeki (0.40 m² x 9.178,00-TL=3.671,20-TL), 703 ada, 85 parseldeki (0.39 m² x 9.178,00-TL=3.579,42-TL) Sacide AKYÜREK’e ait 5/416 arsa paylarının, yol olarak terkini ve her türlü takyidattan ari olarak Belediyemize rızaen devretmesi karşılığında toplam (0,79 m² x 9.178,00-TL=7.250,42-TL) 7.250,42-TL kamulaştırmasız el atma bedelinin tarafına ödenmesi veya ödenmemesi hususunun görüşülmesi. (Emlak ve Yön.Dai.Bşk.E.27702)
12. Konak ilçesi, Çınarlı Mahallesinde bulunan Fatih Caddesinden başlayıp İzmir Bölge İdare Mahkemesi önünden güneybatı yönüne doğru devam ederek 1588 no’lu Sokakta son bulan yaklaşık 220 metrelik imar planına uygun olarak yeniden düzenlenen mevcut “1559 no’lu Sokak”a vefat eden İzmir Bölge İdare Mahkemesi Eski Başkanı “Ali TELLİ” isminin verilmesi talebinin görüşülmesi. (Harita ve Cbs Dai.Bşk.E.30387) 
13. Menemen Belediye Başkanlığının 06/12/2018 tarihli ve 17566 sayılı yazısı ve eki, 03/12/2018 tarihli ve 53 sayılı Meclis Kararında özetle; Fatih Mahallesinde sokak niteliğindeki isimsiz yollara "Reyhan", "Ihlamur", "Begonya", "Kartopu", "Lilyum", "Orkide", "Begonvil", "Çiğdem", "Yıldız", "Fulya", "Fesleğen", "Şebboy", "Erguvan", "Kasımpatı", "Yenibahar", "Toprak" isimlerinin verilmesi, ayrıca; Fatih Mahallesinde bulunan 11 no’lu Sokak ile 9 Eylül Mahallesinde bulunan 11. Cadde tekrarlı durum oluşturduğundan Fatih Mahallesi'nde bulunan 11 no’lu Sokağın isminin "Ilgın Sokak” olarak değiştirilmesi, diğer taraftan; Fatih Mahallesinde bulunan 1/11 Sokak isminin "Açelya", 1/12 Sokak isminin "İnci" olarak değiştirilmesi; yine, 03/12/2018 tarihli ve 54 sayılı Meclis Kararında ise Camiikebir ve Musabey Mahalleleri sınırlarının içerisinde kalan Menemen Maltepe Yolu Kümeevleri Yolunun niteliğinin değiştirilerek "Menemen Maltepe Yolu Sokak" olarak değiştirilmesi taleplerinin görüşülmesi. (Harita ve Cbs Dai.Bşk.E.30382)
14. Aliağa Belediye Başkanlığının 21/09/2018 tarihli ve 12672 sayılı yazısına konu; Uzunhasanlar ve Karakuzu Mahalleleri sınırları içerisinde kalan ve önerge ek 1 no’lu krokide gösterilen zeminde mevcut isimsiz yola "Eski Manisa Yolu Kümeevleri", Çaltılıdere Mahallesi sınırları içerisinde kalan ve önerge ek 2 no’lu krokide gösterilen zeminde mevcut isimsiz yola "Karadut Kümeevleri", Aşağışakran ve Yenişakran Mahalleleri sınırları içerisinde kalan önerge eki 3 no’lu krokide gösterilen zeminde mevcut isimsiz yola "Aşağışakran Köy Yolu Sokak", Aşağışakran Mahallesi sınırları içerisinde kalan ve önerge ek 4 no’lu krokide gösterilen zeminde mevcut isimsiz yola "Yukarışakran Kümeevleri" isimlerinin verilmesi taleplerinin görüşülmesi. (Harita ve Cbs Dai.Bşk.E.21533)  
15. Menemen Belediye Başkanlığının 17/12/2018 tarihli ve 18075 sayılı yazısına ve önerge eki krokiye konu; Buruncuk Mahallesinde yeni açılan ve zeminde mevcut kümeevler tipindeki isimsiz yola "Vakıflar" isminin verilmesi talebinin görüşülmesi. (Harita ve Cbs Dai.Bşk.E.25331)
16. Gaziemir Belediye Başkanlığının 23/01/2019 tarihli ve 660 sayılı yazısı ve önerge eklerine konu; Atıfbey Mahallesinde bulunan Etiler Caddesi isminin "Şehit Üsteğmen Murat Yıldız" olarak değiştirilmesi talebinin görüşülmesi. (Harita ve Cbs Dai.Bşk.E.27700)
17. 19/01/2019 tarihli ve 1900180687 sayılı CİMER başvurusuna istinaden; İzmir'de cadde, sokak ya da park alanlarından herhangi birine “Arda BEKDEMİR” isminin verilmesi talebinin görüşülmesi. (Park ve Bah.Dai.Bşk.E.25328)
18. Belediye Meclisimizin 08/10/2018 tarihli ve 05.1148 sayılı Kararı ile kabul edilen ve 17/12/2018-15/01/2019 tarihleri arasında askıya çıkarılan, Bergama ilçesi, Zeytindağ Mahallesi, 4922 parselde "Akaryakıt+LPG+Servis Tesis Alanı" belirlenmesine yönelik, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planına Mahmut KARA tarafından askı süresi içerisinde yapılan itirazın incelenmesi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.25332)
19. Bornova ilçesi, Kazım Dirik Mahallesi, 14156 ada 3 parsel, 10 ada 56 parsel sayılı taşınmazlar ile kamuya terkli kimi alanları kapsayan, yürürlükteki 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planında "Üniversite Alanı", "Otopark" ve "Yeşil Alan" kullanım kararlarında kalan alanın "Sağlık Alanı", "Otopark" ve "Yeşil Alan" belirlenmesine ilişkin olarak hazırlanan, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve Plan Notu önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.25326)
20. İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 20/10/2017 tarihli ve 6723 sayılı Kararı gereği yapılan düzenlemeler kapsamında yeniden hazırlanan ve Selçuk Belediye Meclisinin 09/01/2019 tarihli ve 20 sayılı Kararı ile uygun bulunan,  1/1000 ölçekli İzmir Şirince Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyonu kapsamında yeniden düzenlenen 1/5000 ölçekli İzmir Şirince Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyonu ve Raporunun, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında işlem yapılmak üzere görüşülmesi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.30376) 
21. Güzelbahçe ilçesi, Yelki Mahallesi, 243 ada 2, 3, 4 ve 5 parsel sayılı taşınmazlara yönelik 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.15283)  
22. Bergama ilçesi, Bölcek Mahallesi sınırları içinde bulunan ve İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 13/12/2017 tarihli ve 9115 sayılı Kararı ile içinde yer alan Osmanlı Dönemi Mezarlığının, Korunması Gerekli Kültür Varlığı olarak tescil edildiği 208 ada, 1 parselin, Mezarlıklar Dairesi Başkanlığının talebi doğrultusunda artan ihtiyaçlar göz önüne alınarak Belediyemiz adına tahsisinin yapılabilmesi amacıyla "Mezarlık Alanı" olarak belirlenmesine yönelik hazırlanan, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı önerisi ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı önerisinin 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında işlem yapılmak üzere görüşülmesi.  (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.27701)
23. Menderes ilçesi, Efemçukuru Mahallesi, 101 ada, 207 no'lu parselin; İZSU Projeler Dairesi Başkanlığının,  Paket Atıksu Arıtma Tesisi ifrazen kamulaştırılması devam eden güzergahın da anılan parsele ulaşım yolu olarak imar planında belirlenmesi talebi kapsamında hazırlanan, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı önerisi ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.30375)
24. Seferihisar Belediye Meclisinin 06/12/2018 tarihli ve 147 sayılı Kararı ile uygun görülen; Turabiye Mahallesi, 3109 ada, 3 parsel ve civarına ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisi ve bu kapsamda hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.30373)
25. Aliağa Belediye Meclisinin 04/12/2018 tarihli ve 466 sayılı Kararı ile uygun görülen; Helvacı Mahallesi, Biçerova Mevkii, 4479 parselin onaylı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Kararı doğrultusunda bir kısmının Akaryakıt ve Servis İstasyonu (LPG yer alabilir) olarak ve bir kısmının ise 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planına uygun olarak tarımsal nitelikli alan olarak belirlenmesine yönelik, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.25330)
26. Bornova Belediye Meclisinin 02/01/2019 tarihli, 35 sayılı Kararı ile uygun görülen; Kavaklıdere Mahallesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonunda Doğal Karakteri Korunacak Alanlar ile Orman Alanlarına ilişkin Plan Uygulama Hükümleri belirlenmesine yönelik, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.30374)
27. Konak Belediye Meclisinin 03/12/2018 tarihli ve 186/2018 sayılı Kararı ile uygun görülen; Murat Reis Mahallesi, 156 Sokak ile 201 Sokak kesişiminde bulunan Park Alanı içerisindeki 4.60 m x 7.50 m ebadındaki trafo yerinin kaldırılarak, 10 m x 5 m ebadında 50 m2'lik bir adet Yer Altı Trafo Yeri belirlenmesine yönelik, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.25329)
28. Konak Belediye Meclisinin 02/01/2019 tarihli ve 04/2019 sayılı Kararı ile uygun görülen; 1/1000 ölçekli Mithatpaşa Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planında bir kısmı Üniversite Alanı, bir kısmı Askeri Alan kullanımında kalan, Mithatpaşa Mahallesi, 704 ada, 3 parselde ada ayrım çizgisinin yeniden düzenlenmesine yönelik, 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planı Değişikliği önerisinin, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında işlem yapılmak üzere incelenmesi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.27705)
29. Konak Belediye Meclisinin 02/01/2019 tarihli ve 05/2019 sayılı Kararı ile uygun görülen; İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 03/10/2018 tarihli ve 8017 sayılı Kararı doğrultusunda, Namık Kemal Mahallesi, 102 ada, 115 parselin Korunması Gerekli Kültür Varlığı olarak tescil gösteriminin işlenmesine yönelik, 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planı Değişikliği ile 1/500 ölçekli Yerleşim Planı Değişikliği önerisinin, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında işlem yapılmak üzere görüşülmesi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.27704)
30. Torbalı Belediye Meclisinin 05/12/2018 tarihli ve 13/152 sayılı Kararı ile uygun görülen; 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu ve İlavesi önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.30371)
31. Torbalı Belediye Meclisinin 07/11/2018 tarihli ve 145 sayılı Kararı ile uygun görülen; Tepeköy Mahallesinde bulunan meydan ve çevresindeki trafik yollarının yeniden düzenlenerek yaya yolu ve kavşak belirlenmesine ilişkin hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.30386)
32. Aliağa Belediye Meclisinin 02/10/2018 tarihli ve 402 sayılı Kararı ile uygun görülen; Aliağa ilçesi, Horozgediği Mahallesi, 1/1000 ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planı önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.30383)
33. Aliağa Belediye Meclisinin 02/10/2018 tarihli, 403 sayılı Kararı ile uygun görülen; Horozgediği Mahallesi 1. ve 3. Derece Arkeolojik Sit Alanlarında onaylı 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planı doğrultusunda hazırlanan, 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı önerisinin, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında işlem yapılmak üzere görüşülmesi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.30385)
34. Urla Belediye Meclisinin 07/12/2018 tarihli ve 402 sayılı Kararı ile uygun görülen; Bademler Mahallesi (Çamlı ve Ulamış Yerleşmeleri Arası) 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.30380)
35. Urla Belediye Meclisinin 07/12/2018 tarihli, 400 sayılı Kararı ile uygun görülen; Sıra Mahallesi, 2245 ada 1 ve 2246 ada 1 parseller arasında kalan yaya yolunun kaldırılarak parsellerin yeniden düzenlenmesine ilişkin hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.30378)
36. Kiraz Belediye Meclisinin 07/12/2018 tarihli, 90/14 sayılı Kararı ile uygun görülen; İstiklal Mahallesi, mevcut imar planında E:0.90 yapılaşma koşullu Toplu Konut Alanı kullanımındaki 247 ada 65, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ve 77 parsellerin, kısmen ön bahçe 5 m Bitişik Nizam 4 kat, kısmen ön bahçe 5 m Bitişik Nizam 2 kat yapılaşma koşullu Konut Alanı olarak belirlenmesi ve 7 m'lik yaya yolu ayrılacak şekilde yeniden düzenlenmesi talebine ilişkin, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.30384)
37. Çeşme Belediye Meclisinin 04/01/2019 tarihli ve 2019/2-11 sayılı Kararı ile uygun görülen; Ilıca Mahallesi, 7739 ada 1 parsel ve 6670 ada 3 ve 4 parsellere ilişkin hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.30372)
38. İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 20/10/2017 tarihli ve 6723 sayılı Kararı gereği yapılan düzenlemeler kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından yeniden hazırlatılan ve Selçuk Belediye Meclisinin 09/01/2019 tarihli ve 20 sayılı Kararı ile uygun görülen; 1/1000 ölçekli İzmir Şirince Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyonu ve Raporunun, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında işlem yapılmak üzere görüşülmesi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.30377)
39. Seferihisar Belediye Meclisinin 02/07/2018 tarihli ve 98 sayılı Kararı ile uygun görülen; Jandarma Alanı ve Çevresine ilişkin (Merkez Planlama Bölgesi 4. Etap) 1/1000 ölçekli Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planı önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.30381)
40. Seferihisar Belediye Meclisinin 02/07/2018 tarihli ve 97 sayılı Kararı ile uygun görülen; Camikebir, Çolakibrahim, Turabiye ve Hıdırlık Mahallelerini kapsayan Merkez Planlama Bölgesi 3. Etap 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.30379)
41. Foça Belediye Meclisinin; Yenibağarası Mahallesi, Yenifoça Caddesi ile Kazım Dirik Mahallesi, 10 no’lu Sokaktan cephe alan parsellerde Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin ilgili maddeleri kapsamında yönetmelikte belirtilen ticari kullanımların zemin katlarda yer alabilmesine yönelik, 03/12/2018 tarihli ve 167 sayılı Kararının görüşülmesi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.21531)
VI. KOMİSYONLARDAN GELEN RAPORLARIN GÖRÜŞÜLMESİ
1. Menemen Belediye Başkanlığının 29/11/2018 tarihli ve 17265 ve 17266 sayılı yazıları ve eklerindeki krokilerine konu; Doğa Mahallesinde yeni açılan ve zeminde mevcut kümeevler tipindeki isimsiz yola "Adalar", 75. Yıl Cumhuriyet Mahallesinde yeni açılan ve zeminde mevcut kümeevler tipindeki yola da "Kozluca" isimlerinin verilmesinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk Komisyonu Raporu. (Harita ve Cbs Dai.Bşk.E.320352)
2. Şehit Annesi Sayın Neşe ARI'nın 06/12/2018 tarihli dilekçesine konu; yapımı devam eden Buca 23 Nisan İlkokulu Yaya Üst Geçidine 23/12/2013'te şehit olan Yavuz ARSLAN isminin verilmesinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk Komisyonu Raporu. (Fen İşl. Dai. Bşk.E.323828)
3. Belediyemizin iştiraki olan İZFAŞ A.Ş.'nin 19/12/2018 tarihli Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında alınan, şirket sermayesinin 199.509.360,00-TL'den geçmiş yıllar zararları toplamından 10.000.000,00-TL zarar mahsubu yapılması suretiyle (sermaye arttırımı karşılığı çıkarılan hisse senetlerinin en eski tarihlisinden başlamak üzere iptali suretiyle) 189.509.360,00-TL'ye indirilerek sermaye azaltımı yapılması kararı doğrultusunda, Büyükşehir Belediyemizin İZFAŞ A.Ş.'nin içerisindeki payına düşen (%99,957040'ına tekabül eden) 199.423.651,00-TL olan sermaye miktarının 9.995.704,00-TL azaltılarak 189.427.947,00-TL'ye indirilmesinin oyçokluğu ile uygun bulunduğuna ilişkin Şirketler Komisyonu Raporu. (İşletme İşt. ve Yer. Hizm. Dai.Bşk.E.582)
4. Konak ilçesi, 1. Karantina Mahallesi, 703 ada, 32 no’lu taşınmazın malikleri tarafından İzmir 7. Asliye Hukuk Mahkemesinin 2016/85 Esas ve 2017/309 Kararının, ilgili Tapu Müdürlüğünde uygulatılması sonucu ifrazen oluşan 703 ada, 84 parseldeki (1.90 m² x 9.178,00-TL=17.438,20-TL), 703 ada, 85 parseldeki (1.87 m² x 9.178,00-TL = 17.162,86- TL) Sevgi SORGUN'a ait 12/238 arsa paylarının, yol olarak terkini ve her türlü takyidattan ari olarak Belediyemize rızaen devretmesi karşılığında toplam (3,77 m² x 9.178,00-TL=34.601,06-TL) 34.601,06-TL kamulaştırmasız el atma bedelinin tarafına ödenmesinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk Komisyonu Raporu. (Emlak Yön. Dai.Bşk.E.14045)
5. Foça ilçesi, Yenifoça Mahallesi, 10586 ada, 1 parsele dair fazlaya ilişkin haklar saklı tutularak açılan Foça Asliye Hukuk Mahkemesinin 2016/240 Esas ve 2017/217 sayılı kesinleşen Kararına istinaden Ruşen BAŞYOĞURTÇU KAYA payına düşen 588/7206 hissesi 19/01/2018 tarihli ve 357 yevmiye ile Belediyemiz adına tescil edilmiş olup, Foça Asliye Hukuk Mahkemesinin 2018/332 Esasına kayden açılan davada; 250.983,00-TL kamulaştırmasız el atma bedeli ve 5.221,00-TL ecrimisil bedelinin dava tarihinden itibaren ödeme tarihine kadar yasal faizleri ile birlikte ödenmesinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk Komisyonu Raporu. (Emlak Yön.Dai.Bşk.E.14044)
6. Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı tarafından gereken değişiklikler doğrultusunda yeniden hazırlanan “İzmir Akdeniz Akademisi Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik”in oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk Komisyonu Raporu. (Kültür ve Sanat Dai.Bşk.E.576)
7. İmar Denetim Dairesi Başkanlığının koordinesinde yürütülen İzmir Büyükşehir Belediyesi Otopark Yönetmeliği Uygulama Esaslarının Revizyonu Komisyonu Toplantıları ve ilgili Daire Başkanlıklarının görüşleri doğrultusunda hazırlanan, “İzmir Büyükşehir Belediyesi Otopark Yönetmeliği Uygulama Esasları Taslağı”nın oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk - İmar ve Bayındırlık Komisyonları Raporu. (İmar Den. Dai.Bşk.E.14043)
8. Kent Arşivi ve Müzeler Şube Müdürlüğünce bastırılmış önergede ismi yazılı kitapların maliyetleri ile kitabevlerine satılırken uygulanacak %25 indirimi ve kitabın Başkanlık Makamı Olur'u ile ücretsiz dağıtımı göz önüne alınarak oluşturulan KDV dâhil satış fiyatları teklifiyle "Uluslararası İzmir Göç ve Mübadele Sempozyumu Bildiri Kitabı"nın ücretsiz dağıtımının yapılabilmesi ve söz konusu kitapların satışının, 03.1.1.02 Kitap Yayın vb. Satış Gelirleri tertibine gelir kaydedilmek üzere gerçekleştirilmesi ve satış fiyatlarının Müdürlüğünce teklif edildiği şekilde kabulünün oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe - Tüketiciyi Koruma Komisyonları Raporu. (Kültür ve San. Dai.Bşk.E.14046)  
9. “İBŞB Servis Araçları Yönergesi”ne Belediyelerce verilecek servis hizmetinin eklenmesi hususunda 2018/912 no'lu UKOME Genel Kurul Kararı alınmış olup; bu kapsamda belediyelere ait araçlardan “Belediye Servis Hizmeti İzin Belgesi” başvurularında alınacak olan belge ücretinin “20,00-TL” olacak şekilde tahsil edilmesinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe - Tüketiciyi Koruma Komisyonları Raporu. (Ulaşım Dai.Bşk.E.9311)
10. Gaziemir Belediye Meclisinin; Gaziemir Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğünün 2019 Yılı Bütçesinin Ücret Tarifesinde yer alan 2019 Yılı Evlendirme Cüzdan Bedelinin 121,00-TL olarak belirlenmesine yönelik, 02/01/2019 tarihli ve 4 sayılı Kararının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu. (Yazı İşl. ve Kar. Dai.Bşk.E.11777)
11. Menderes Belediye Meclisinin; 2019 Mali Yılı için Menderes ilçesi sınırları içerisinde ikamet eden vatandaşlardan Nikah (evlendirme) işleri ücret bedelinin 121,00-TL olarak uygulanmasına yönelik, 09/01/2019 tarihli ve 21 sayılı Kararının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu. (Yazı İşl. ve Kar. Dai.Bşk.E.11776)
12. Göztepe Spor Kulübü Derneği 30 yıl süreli üst hakkına sahip olduğu Torbalı ilçesi, Pancar Mahallesi 1684 (23.400 m²), 2078 (6.484 m²), 2079 (1.968 m²), 2080 (6.484 m²), 2082 (5.875 m²), 2083 (2.555m²), 2084 (9.441 m²), 2085 (8.802 m²), 2087 (5.938 m²), 2088 (7.097 m²), 2089 (1.785 m²), 2090 (11.242 m²), 1758 (2.200 m²) parseller içinde toplam 103.271 m² yüz ölçümündeki alana "5 Adet Sentetik Çim Saha ve 1 Adet Doğal Çim Saha Yapılması (Drenaj Sistemi, Çevre Hatıl ve Çitleri, Sulama Sistemi, Sentetik Çim Kaplanması, Doğal Çim Saha Kaplanması, Elektrik Direkleri ve Led Saha Aydınlatmaları İşleri”nin Belediyemizle birlikte ortak proje kapsamında yapılmasını talep etmekte olup; söz konusu işlerin yapımı için KDV dâhil 8.590.400,00-TL toplam sözleşme bedelinin KDV dâhil 7.000.000,00-TL tutar karşılığı yapılacak yardıma yönelik, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Göztepe Spor Kulübü Derneği arasında imzalanmak üzere hazırlanan ve önerge ekinde yer alan “Protokol”ün oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe - Hukuk Komisyonları Raporu. (Yapı ve İşl. Dai.Bşk.E.14041) 
13. Çeşme ilçesi, Dalyan Mahallesinde, İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planında "Tercihli Kullanım Alanı", 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planında kısmen "Park ve Yeşil Alanlar", kısmen "Ticaret-Turizm-Konut Alanı" kullanımlarında kalan, 842 ada, 1, 2 ve 3 parsellerin tamamının "Ticaret-Turizm-Konut Alanı" olarak belirlenmesine yönelik 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği önerisinin oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.323834)
14. Belediye Meclisimizin 16/08/2018 tarihli ve 05.945 sayılı Kararı ile uygun görülerek, 14/11/2018-13/12/2018 tarihleri arasında askıya çıkartılan, İzmir Batı Bölgesi 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliğine; Çeşme ilçesi, Germiyan Mahallesi, 4443 ada, 1 parselin maliki Sedat Özer ÖZERDEKLİ tarafından yapılan itirazın oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.9307)
15. Belediye Meclisimizin 12/10/2018 tarihli, 05.1185 sayılı Kararı ile uygun görülerek, 14/11/2018-13/12/2018 tarihleri arasında askıya çıkarılan, Selçuk ilçesi, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliklerine; Haydar KARAHAN tarafından askı süresi içerisinde yapılan itirazın oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.9300)
16. Buca ilçesi, İzmir Çevre Yolu üzeri Yıldız Mahallesi Kavşağına ilişkin, Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü tarafından tamamlanan proje çalışmaları doğrultusunda hazırlanan, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı önerisinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık - Ulaşım Komisyonları Raporu.  (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.14053)
17. Konak ilçesi sınırları içerisinde, Çınartepe, Atamer, Millet, Murat, Trakya, Anadolu, Saygı, Mehmet Akif, Ulubatlı, Yirmialtı Ağustos, Yavuz Selim, Zeybek, Huzur, Boğaziçi ve Cengiz Topel Mahallerini kapsayan, Gültepe Planlama Bölgesi 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı önerisinin oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.12029)
18. Karşıyaka ilçesinde, güneyde kıyı kenar çizgisi, kuzeyde Örnekköy Tabiat Parkı, batıda 2038 Sokak ve Çiğli ilçe sınırı, doğuda Bayraklı ilçe sınırı ve Karşıyaka 1. Etap 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile sınırlanan alanda; 1/25000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı doğrultusunda hazırlanan, Karşıyaka 2. Etap 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve Plan Raporunun oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.9306)
19. Torbalı ilçesi, Torbalı Mahallesi, 13 ada, 9 parselin bir kısmının "Akaryakıt ve Servis İstasyonu Alanı" olarak belirlenmesine yönelik, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği önerisinin oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık - Hukuk - Ulaşım - Esnaf ve Meslek Odaları - Çevre ve Sağlık Komisyonları Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.149293)
20. Urla ilçesi, Altıntaş Mahallesi, 779 ada, 26 parsel numaralı taşınmazın bir kısmında, parsel malikince hazırlatılarak Belediye Başkanlığımıza iletilen, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği önerisinin oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.12030)
21. Foça ilçesi, Yenibağarası Mahallesi sınırları içerisinde bulunan mevcut 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planında "İdari Tesis Alanı" olarak belirlenen 310 ada, 1 parsel ve "Ticaret Alanı" olarak belirlenen 348 ada, 1 parselin kullanım kararlarının yer değiştirmesi amacı ile taşınmaz maliklerinin talebi üzerine ilgili plan müellifince hazırlanan, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği önerisinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.9293)
22. Karabağlar Belediye Meclisinin 02/11/2018 tarihli, 114/2018 sayılı Kararı ile uygun görülen; Aydın Mahallesi, 34262 ada, 24 parselde yapılacak olan Karabağlar Belediyesi, Eğitim ve Sosyal Tesisler İşletmesinin elektrik ihtiyacı olduğundan bahisle İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün görüşü doğrultusunda, Uzundere Deresi, 4190 Sokak ve Yeşillik Caddesi arasındaki "Yeşil Alan"da 8.00 m x 4.00 m boyutlarında "Trafo Alanı" ayrılmasına yönelik hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.2900)
23. Karabağlar Belediye Meclisinin 02/11/2018 tarihli ve 115/2018 sayılı Kararı ile uygun görülen; yürürlükteki 1/1000 ölçekli Hatay Üçkuyular - Bayramyeri Uygulama İmar Planında B-2 yapılaşma koşullu "Çarşı Alanı" olarak belirlenen, Fayrettin Altay Mahallesi, 6001 ada, 1 parselin mevcut imar ada formu ve sınırı ile yapılaşma koşulları korunarak kullanım kararının "Ticaret Alanı (T3)" olarak belirlenmesine ve bu alana ilişkin plan notu getirilmesine yönelik hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik önerisinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.  (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.11778)
24. İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının 26/12/2018 tarihli ve 328144 sayılı Başkanlık Önergesinde sehven “29/11/2018 tarihli ve 4879 sayılı yazısı.” olarak geçen ifadenin “29/11/2018 tarihli ve 4880 sayılı yazısı.” olacak şekilde tashihiyle birlikte; Buca Belediye Meclisinin 01/08/2018 tarihli ve 2018/184 sayılı Kararı ile uygun görülen; Barış Mahallesi, 953/1 Sokak, 7530 ada, 4 parselin güneyinde, 22N4B paftada yer alan park alanında 1 adet 3 m x 6 m ebatlarında Trafo Yerine ilişkin hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.328144)  
25. Buca Belediye Meclisinin 01/08/2018 tarihli ve 2018/185 sayılı Kararı ile uygun görülen; Barış Mahallesinde 259 Sokakta, 6033 ada, 10 parselin doğusunda, 22N4A paftada yer alan park alanında, 1 adet 3 m x 6 m ebatlarında Trafo Yerine ilişkin hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.328143)
26. Konak Belediye Meclisinin 05/11/2018 tarihli, 168/2018 sayılı Kararı ile uygun görülen; Murat Reis Mahallesinde, yürürlükteki 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında "İlkokul Alanı", "KAKS:1.00 yapılaşma koşullu Resmi Tesis Alanı" ve "Taşıt Yolu" kullanımlarında kalan 777 ada, 1 parselin, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile uyumlu olacak şekilde "Emsal=2 yapılaşma koşullu İlkokul Alanı" olarak belirlenmesine ilişkin, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik önerisinin oybirliği ile uygun bulunduğuna yönelik İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.574)
27. Konak Belediye Meclisinin 01/10/2018 tarihli, 149/2018 sayılı Kararı ile uygun görülen; Konak ilçe sınırları içinde Çınartepe, Atamer, Millet, Murat, Trakya, Anadolu, Saygı, Mehmet Akif, Ulubatlı, Yirmialtı Ağustos, Yavuz Selim, Zeybek, Huzur, Boğaziçi ve Cengiz Topel Mahallelerini kapsayan, Gültepe Bölgesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu önerisinin oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.12032)
28. Çiğli ilçesi, Maltepe ve Güzeltepe Mahalleleri, belirtilen Sokaklardan cephe alan parsellerin Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin ilgili maddeleri kapsamında, Yönetmelikte belirtilen ticari kullanımların zemin katlarda yer alabilmesine ilişkin, Çiğli Belediye Meclisinin 07/11/2018 tarihli ve 05/61 sayılı Kararının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.9299)
29. Tire Belediye Meclisinin 05/11/2018 tarihli ve 230 sayılı Kararı ile uygun görülen; Tire ilçesi, Peşrefli Mahallesi, 110 ada, 7 ve 8 parsel numarası ile kayıtlı taşınmazın “Akaryakıt ve Servis İstasyonu Alanı” olarak belirlenmesine ilişkin, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı önerisinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık - Hukuk - Ulaşım - Esnaf ve Meslek Odaları - Çevre ve Sağlık Komisyonları Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk. E.584)
30. Urla Belediye Meclisinin 05/10/2018 tarihli ve 350 sayılı Kararı ile uygun görülen; İskele Mahallesi, 2137 ada, 13 parsel ve 2138 ada, 11 parselin bulunduğu alana ilişkin, 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı doğrultusunda hazırlanan, 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisinin, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında işlem yapılmak üzere İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne iletilmesinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık – Kültür ve Turizm Komisyonları Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.12031)
31. İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının 26/12/2018 tarihli ve 328145 sayılı Başkanlık Önergesinde sehven “1836 ada 1 parsel, 1837 ada 1 parsel” şeklinde geçen ifadenin “1971 ada 3 parsel, 1971 ada 4 parsel” olarak tashihiyle birlikte; Urla Belediye Meclisinin 06/11/2018 tarihli ve 378 sayılı Kararı ile uygun görülen; Çamlıçay Mahallesi, 1971 ada 3 parsel, 1971 ada 4 parsel, 308 parsel, 5254 parsel ile 5186 parselin doğusunda bulunan kamuya terkli yeşil alana ilişkin hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik önerisinin oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin, İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.328145)
32. Dikili Belediye Meclisinin 01/08/2018 tarihli ve 131 sayılı Kararı ile uygun görülen; Çandarlı Mahallesi, S.S. Özlem Yapı Kooperatifi bölgesindeki enerji ihtiyacının karşılanması amacı ile 25 İ - 2A paftada Trafo Yeri ayrılmasına yönelik hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk. E.9289)
33. Seferihisar Belediye Meclisinin 05/11/2018 tarihli ve 136 sayılı Kararı ile uygun görülen; Sığacık Mahallesi Kentsel Sit Alanı ve Etkileme Geçiş Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı Plan Notlarına, ''Zorunlu tevhid işleminden sonra oluşacak parselde, bu plan koşullarına göre tevhid öncesi parsellerin yapılaşma hakkı korunacaktır.'' ifadesinin eklenmesine yönelik hazırlanan, 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planı Plan Notu İlavesi önerisinin oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.9296)
34. Foça Belediye Meclisinin 05/11/2018 tarihli ve 155 sayılı Kararı ile uygun görülen; Bağarası Mahallesi, 1050 parsel ve çevresine yönelik hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik önerisinin oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk. E.9298)
35. Karaburun Belediye Meclisinin 05/10/2018 tarihli ve 04-95 sayılı Kararı ile uygun görülen; Mordoğan Mahallesi, 150, 151, 152, 153, 154 adalara ilişkin hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik önerisinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.  (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.328150)
VII. DİLEK VE TEMENNİLER
VIII. TOPLANTIYA KATILAMAYAN MECLİS ÜYELERİNİN MAZERETLERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ
IX. İKİNCİ BİRLEŞİMİN GÜN VE SAATİNİN TESPİTİ VE KAPANIŞ

                                           


 

      Aziz KOCAOĞLU
       İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı