Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

17° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

27
Ocak

​Açık veri portalı 500 bin kez görüntülendi

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “akıllı kent” vizyonu doğrultusunda İzmir’le ilgili verilerin ücretsiz erişime açıldığı açık veri portalı birinci yılını doldurdu. Ekonomik kalkınma ve demokratik yönetim anlayışıyla hayata geçirilen portal bir yılda 500 bin kez görüntülendi. En çok incelenen iki başlık ise Halkın Bakkalı ürün listesi ve haldeki sebze, meyve fiyatları oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şeffaf, hesap verebilir ve demokratik yönetim anlayışıyla kentle ilgili verileri ücretsiz erişime açtığı açık veri portalı birinci yılını geride bıraktı. İzmir ile ilgili farklı kategorilerde veri setlerinin bulunduğu portal 2021 yılının ocak ayından bu yana yaklaşık 500 bin görüntüleme alırken, en çok incelenen iki başlık Halkın Bakkalı ürün listesi ve haldeki sebze, meyve fiyatları oldu. Portalı 23 bin 500 kişi kullandı.

“149 veri seti yayına alındı”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmirlilerin kentle ilgili tüm bilgilere ulaşabildiğini söylerken, portalın akademisyenlerin araştırmalarına, kamu ve özel kuruluşların yöneticilerinin karar alma süreçlerine de katkı sağladığını belirtti. Başkan Soyer, “Yeni iş kurmak veya işini geliştirmek isteyen girişimcilerin de ihtiyaç duyduğu verilere ulaşmasını sağlayan açık veri portalında bir yıl boyunca aralarında belediyemizin daire başkanlıkları, ESHOT, İZSU, İZMİR METRO ve İZBAN’ın da bulunduğu 29 organizasyondan 149 veri seti yayına alındı. Hareketlilik, çevre, yaşam, sosyal belediyecilik, ekonomi gibi 10 farklı kategoride yayına devam eden portalda tüm hizmetlerimizle ilgili pek çok veri yayımlanıyor” dedi.

Hareketlilik öne çıktı
Veri setlerinden en çok ilgi gören diğer başlıklar ise kablosuz internet (Wizmirnet) lokasyon bazlı günlük oturum sayısı, barajların doluluk oranları, ücretsiz-kablosuz internet bağlantı noktaları, kültür sanat etkinlikleri, toplu ulaşım genel biniş adetleri, balık hal fiyatları, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne sosyal yardım başvuruları ve hava kalitesi ölçüm değerleri oldu. Hareketlilik, çevre, yaşam, sosyal belediyecilik ve tarım da en çok görüntüleme alan ilk beş kategori olarak öne çıktı.

Büyükşehir’in bütçesi de portalda
Portalda bu yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi bütçeleri ve kesin hesapları, deprem senaryosu, mahalle bazlı bina ve yol sayıları, Körfez değerleri izleme istasyonları ve hava kalitesi ölçüm istasyonları konumları gibi önemli veri setleri de yayına alındı. 
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber