- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl startını verdiği Foça ve Mordoğan seferlerinin ardından, bu yıl da Güzelbahçe’ye vapur seferi başlatıyor. Son teknoloji gemilerle donattığı filosuyla deniz ulaşımında önemli hamleler yapan Büyükşehir Belediyesi, İZDENİZ tarafından gerçekleştirilecek Güzelbahçe seferlerine Denizcilik Ulaştırma ve Haberleştirme Bakanlığı’ndan gelecek iznin ardından start verecek.
Güzelbahçe’ye çok yakıştı
İZDENİZ'in Güzelbahçe seferleri için yaptığı hazırlıklar, ilçe sakinlerini de mutlu etti. İlk vapurun iskeleye yanaştığını görünce büyük bir heyecan yaşadığını belirten Ali Arslan, “Güzelbahçelilerin her gün merakla beklediği bir olaydı. Çok sevinçliyiz. Vapuru limanda görmek bile insanın içini açıyor. Bundan sonra otobüse binmek yok. Trafiğe girmeden, denizin içerisinde huzurlu bir yolculuk yapacağız. Güzelbahçe’nin sakinliğine çok yakıştı. Ne mutlu Güzelbahçe’ye” dedi.
Hande Maytalman ise duygularını şu cümlelerle anlattı:
“Uzun zamandır beklediğimiz bir olaydı. Sürekli vapur seferleri başlayacak gibi duyumlar alıyorduk. Gözümüz yollarda kaldı. Her gün Alsancak’a gidip gelen biri olarak gerçekten hayatımızı çok olumlu yönde etkileyecek bir ulaşım türünü kazanıyoruz. Güzelbahçe vapuru trafiğin büyük bir yükünü alacak. Arabalarımızı bırakıp daha keyifli, daha hızlı ve stressiz bir yolculuk geçireceğiz. Çok mutlu olduk.”
Yolcusuz ilk deneme seferini gerçekleştiren "İhsan Alyanak" vapurunu Güzelbahçe iskelesinde karşılayanlar arasında, Denizcilik Meslek Lisesi öğrencileri Mustafa Oğuzhan Karataş ve İlker Özeker de vardı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan gerekli izin sürecinin tamamlanmasının ardından başlayacağı Güzelbahçe seferlerinin ücretleri tam 7 TL, öğretmen 6, öğrenci ise 5 TL olarak belirlendi. İzmirliler Güzelbahçe seferleri için de “İzmirim” kartı kullanacak.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Gençlerin mezuniyet sevinci yarım kalmayacak
24 Mayıs 2026 PazarYaşamın her alanında fırsat eşitliği ilkesiyle hareket eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin mezuniyet sevincine de ortak oluyor. “Mezuniyet Kıyafeti Desteği” uygulaması kapsamında ortaokul, lise ve üniversiteden mezun olacak öğrencilere kıyafet desteği sağlanacak.
Bayram öncesi İzmir’in parklarında yoğun bakım mesaisi
24 Mayıs 2026 Pazarİzmir Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi kent genelindeki park, sahil şeridi ve yeşil alanlarda bakım ve yenileme çalışmalarını hızlandırdı.
Flamingo Yolu turları bayramda da devam ediyor
24 Mayıs 2026 PazarİZDENİZ, Kurban Bayramı’nda İzmirlileri ve kent ziyaretçilerini Gediz Deltası’nın eşsiz doğasıyla buluşturacak.
Bayram öncesi zabıtadan sıkı denetim
24 Mayıs 2026 Pazarİzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, Kurban Bayramı öncesinde taksi, minibüs ve servis araçlarına yönelik denetimlerini artırdı.