Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

26° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

21
Mart

Ulusal Kadın Festivali 18 Ekim'de İzmir'de

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir, ekim ayında önemli bir organizasyona evsahipliği yapacak. 1. Ulusal Kadın Etkinlikleri Festivali, 18 - 25 Ekim tarihlerinde İzmir'de gerçekleştirilecek. Bu organizasyonun yükünü Yerel Gündem 21 çekecek ve Büyükşehir Belediyesi de katkı koyacak.
Proje kadın etkinliklerinin çoğaltılması, karar alma mekanizmalarının artırılması, yaşam koşullarının iyileştirilmesi, meslek çeşitliliğinin belirlenmesi gibi konuları kapsıyor.
Bundan bir süre önce 13 kentin Kadın Platformu temsilcisi Başkan Ahmet Piriştina'yı ziyaret etti.
Bu ziyarette İzmir'deki organizasyonun dışında beş yıllık bir planlamanın ele alınması konusunda görüşbirliğine varıldı ve buna uygun bir plan yapıldı.
Sonuçta kadın hareketinin, sürdürülebilir kalkınma içerisinde yaygınlaştırılması, gelişmesi ve kurumsallaşması konusunda bir dizi etkinliğin yapılmasına karar verildi. Ekim ayındaki etkinlikle ilk adım atılmış olacak. Bu festivalin konusu ise "Kadın ve Barış" olarak belirlendi.

Tecrübeli bir ekip

Projeyle ilgili ilk stratejik toplantı 14 Mart'ta yani bugün saat 13.00'te İzmir Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Toplantı Salonu'nda yapılacak.
Festivalin Çalışma Grubu Başkanlığı'nı Doğan Baran, Kadın Platformu Şenlik Komitesi Temsilciliği'ni Aysel Hitay, İzmir Kadın Platformu Temsilciliği'ni Yeşim Saygılı yürütüyor.
Her üç isim de, bu tür projelerde önemli başarılara imza atmış kişiler... Özellikle Aysel Hitay, Yeni Asır Kadın Kulübü'nün yıllardır başkanlığını sürdürüyor. Hitay ve arkadaşları bugüne kadar yüzlerce etkinlik düzenledi. Sayıları zaman zaman 10 bini aşan kadının sosyal aktivitelerde bulunmasını, yaşama farklı bir bakıştan bakmasını sağladı.
Tabii saydığım bu üç kişinin dışında yüzlerce kişi bu festivalin en iyi şekilde geçmesi için çabalıyor.

Renkli organizasyon

Organizasyon komitesi açılış için Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in eşi Semra Sezer'i davet edecek. Sezer'in eğitim ve kadın hakları konusunda çok titiz olduğu biliniyor. O yüzden ilk konuşmayı bayan Sezer'in yapacağına kesin gözüyle bakılıyor.
Bu arada festival için bir şarkı besteleniyor. Kentin değişik yerlerinde ve Kültürpark'ta standlar, sergiler açılması planlanıyor. Yine yarışmalar, paneller, workshop'lar ve forumlar düzenlenmesi düşünülüyor.
Festival gerçekten renkli geçeceğe benziyor.
Yerel Gündem 21'e ve organizasyon komitesine benim önerim... İkinci yıl, festivale uluslararası boyut kazandırılmasıdır. Bu hem Avrupa Birliği sürecine hem de Türkiye'nin ve bölgenin tanıtılmasına önemli bir katkı sağlayacaktır.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber