Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

16
Eylül

Toplu ulaşımda 5 yıllık hedefe 2,5 yılda ulaşacağız

TÜMÜ PAYLAŞ

Başkan Soyer Çandarlı Kalesi’ndeki meclis toplantısında konuştu:
 
  • İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Eylül ayı olağan meclisinin tarihi Çandarlı Kalesi’nde yapılan toplantısına ulaşım damgasını vurdu. Başkan Soyer Türkiye’de bir ilke daha imza atacaklarını ve yalnızca engellilere hizmet verecek dört özel yapım otobüsü İzmir’e kazandıracağını duyurdu.
 
  • Seçimde verdiği İzmir’e 500 yeni otobüs kazandırma sözünü de hatırlatan Başkan Soyer en son sipariş edilen 60 otobüs ve engelli yurttaşlar için hazırlanan 4 otobüsle birlikte 2,5 yılda toplam 451 yeni otobüsün İzmirlilerin hizmetinde olacağını söyledi.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci birleşimi Dikili’deki tarihi Çandarlı Kalesi’nde yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer meclis toplantısını “İzmir’in en güzel, en büyülü mekânlarından birindeyiz” sözleriyle açtı. Tarihi kaledeki meclis toplantısı, Dikili yöresine özel Kemeraltı ve Kocaarap zeybek gösterisiyle başladı. Gösteriye Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz de eşlik etti. Çandarlı Kalesi’nde meclis toplantısı yapılmasından kıvanç ve onur duyduğunu söyleyen Kırgöz, toplantı anısına Başkan Soyer’e plaket hediye etti.
 
60 yeni otobüs siparişi daha
Başkan Tunç Soyer  öncü kent İzmir olarak Türkiye’ye bir konuda daha öncülük etmenin gururunu yaşadığını söyleyerek konuşmasına başladı. Soyer, “Toplu ulaşımın her alanında standartları yükseltmek, yurttaşlarımıza çok daha nitelikli hizmet vermek için pek çok yatırımı hayata geçiriyoruz. ESHOT’a 67, İZULAŞ’a 16 olmak üzere toplam 83 otobüs almıştık. Kısa süre önce son derece uygun koşullarla 304 otobüs alımı daha yaptık. Burada sözleşmeden doğan ‘yüzde 20 iş artışı’ hakkımızı da kullandık ve aynı avantajlı koşullarla siparişimize artı 60 otobüs daha ekledik” dedi.
 
“Engelli yurttaşlarımız sosyalleşecek”
Bir büyükşehir belediyesi olarak Türkiye’de ilk kez yalnızca engellilere hizmet verecek dört adet özel yapım otobüsü de İzmir’e kazandıracaklarını söyleyen Soyer, “Toplu ulaşım olanaklarını ve konforunu artırma hedefiyle çalışırken bir yandan da yaya, bisikletli ve engelli ulaşım olanaklarını artırmaya gayret ediyoruz. Bu dört yeni özel yapım otobüs, diğer 364 otobüsümüzle birlikte kentimize teslim edilecek. Böylelikle yeni aldığımız 447 arasın sayısı 451’e ulaşacak. Her biri 7’şer tekerlekli sandalyeli yolcu kapasitesine sahip bu otobüslerimiz sayesinde engelli hemşerilerimizin toplu ulaşımdan yararlanma olanağı çok çok artacak. Bunların servis güzergâhlarını ve çalışma saatlerini engelli derneklerimizle birlikte planlayacağız. Bu araçları kullanacak şoförlerimiz sabit olacak ve engelli vatandaşlarımızla aralarında birebir iletişim kurulacak. Engelli hemşerilerimiz de yollarda kalmayacak, beklemeyecek, kolaylıkla kent içi erişimini yapacak ve eminim çok daha fazla sosyalleşecek” şeklinde konuştu.  
 
500 yeni otobüs hedefine ulaşılıyor
Başkan Soyer, ilk döneminde İzmir’e 500 yeni otobüs kazandırma sözü verdiğini  hatırlatarak “2,5 yıl gibi kısa bir sürede, üstelik de pandemi nedeniyle ekonomik koşulların ağırlaştığı bir dönemden geçmemize rağmen söz verdiğimiz otobüslerin tamamına yakınını almış olacağız. Bunu hızlandırmamızın en temel nedeni, toplu ulaşımda çok daha konforlu bir hizmet sunmak ve bulaş riskini minimize etmektir” şeklinde konuştu.
 
Meclis toplantısında Dikili’deki su konusunun dile getirilmesi üzerine konuşan Soyer, “İçme suyu yatırımlarımız tamamlanıyor. Önümüzdeki yaz Dikili’ye su sorunu yaşatmayacağız” dedi.
 
Bergama’da yapılmıştı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı olağan meclisinin ikinci oturumu Bergama Asklepion’da yapılmıştı. Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz’ün Eylül ayı olağan meclisinin ikinci oturumunun Dikili’deki tarihi Çandarlı Kalesi’nde yapılması önerisi de Meclis’e sunularak kabul edilmişti. İzmir Büyükşehir Belediyesi 2019 yılında da Ağustos ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumunu Smyrna Agorası'nda yapmıştı.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber