Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

26
Mayıs

“TOKİ’nin imal ettiği su deposu kullanılamaz”

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü İzmir’in Ödemiş ilçesinde TOKİ tarafından yaptırılan konutlara su bağlanmadığı iddiaları nedeniyle bir açıklama yaptı. Protokol gereği TOKİ tarafından inşa edilen su deposunun yönetmeliklere aykırı şekilde yapıldığı belirtilen açıklamayla birlikte, TOKİ yüklenicisinin yaptığı daha kullanılmadan yıkılmaya başlayan su deposunun görsellerine yer verildi.

Ödemiş’te yapılan TOKİ Konutları’na su vermediği iddia edilen İZSU Genel Müdürlüğü konuya ilişkin açıklama yaptı. Bazı siyasetçiler tarafından kamuoyunu yanıltıcı açıklamalar yapıldığı belirtilerek sorunun TOKİ’nin sorumluluklarını yerine getirmemesinden kaynaklandığı dile getirildi. TOKİ tarafından yaptırılan su deposunun fotoğrafları paylaşılarak, tesisin bu haliyle hizmete alınmasının mümkün olmadığını belirtildi. Açıklamada “Yazılı bildirimlere rağmen hatalı imalatlar düzeltmediği için sitenin içme suyu hizmetlerine ilişkin idaremize bir devir söz konusu olmamıştır” denildi.
İZSU Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“TOKİ Başkanlığı’nın, Türkiye genelinde yaptığı konutların yerleştiği ada içerisindeki tüm alt yapı ve üst yapı projeleri ile yapım işleri kendi bünyelerinde çözümlenmektedir. İnşaatların tamamlanması sonrasında ise işletilmek üzere İZSU Genel Müdürlüğü’müze devri yapılmaktadır. Bu konu ile ilgili idaremiz ve TOKİ arasında anlaşmaya varılmış ve protokol imzalanmıştır.

Ödemiş ilçesinde TOKİ Başkanlığı tarafından yapılan 468 konutluk inşaatın içme suyu hizmetlerine ilişkin protokol ise, idaremiz ile TOKİ arasında 4 Nisan 2022 tarihinde imzalanmıştır. Söz konusu protokolde sitede içme suyu kuyusunun açılması, su deposunun yapılması, site içi iletim hatlarının döşenmesi ve su temini sağlanması işlerinin tamamının TOKİ tarafından gerçekleştirilmesi ve yapılacak imalatların İZSU tarafından kontrolünün sağlanacağı konusunda anlaşmaya varılmıştır.
İZSU Genel Müdürlüğü, yaptığı kontrollerde TOKİ tarafından site içerisinde yapılan su deposunun fen ve sanat yapıları yönetmeliğine aykırı imal edildiğini tespit etmiş ve konu ile ilgili tutulan tutanaklar teknik ekiplerimizce TOKİ’ye bildirilmiştir.

TOKİ hatalı imalatları düzeltmedi
TOKİ, idaremizde yapılan yazılı bildirimlere rağmen hatalı imalatları düzeltmediği için sitenin içme suyu hizmetlerine ilişkin idaremize bir devir söz konusu olmamıştır.
İdaremiz, süreçle 7 Nisan 2023 tarihinde TOKİ, Ödemiş Kaymakamlığı ve TOKİ yüklenicisine konu ile ilgili bilgilendirme yazısı yazmış ancak tarafımıza herhangi bir geri dönüş yapılmamıştır.”

 
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber