Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

24° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

16
Kasım

Tek projeyle 1 milyon TL tasarruf ettiler

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde geliştirilen "Bakım Onarım Süreçlerinin İyileştirilmesi" başlıklı proje, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın düzenlediği 2018 Verimlilik Proje Ödülleri Yarışması'nda finale kaldı. Makine İkmal, Bakım ve Onarım Dairesi'nin dışarıdan hizmet almak yerine, kendi personeli ve araçlarıyla uzmanlaşmaya gitmesi sonucu 1 milyon TL'nin üzerinde tasarruf etmesini sağlayan uygulama, bu alandaki en başarılı projeler arasına girdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, işletme, kurum ve kuruluşların verimlilik artışlarını desteklemek, bu alandaki proje ve faaliyetleri teşvik etmek amacıyla "Verimlilik Proje Ödülleri Yarışması" düzenledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal, Bakım ve Onarım Dairesi'nin "Bakım Onarım Süreçlerinin İyileştirilmesi" başlıklı çalışması, sağladığı avantajlarla bu alanda 98 proje arasından Türkiye'nin en başarılı 7 projesi arasına girmeye hak kazandı. Yarışmanın kazananı ise önümüzdeki haftalarda açıklanacak.

Kendi işini kendi görüyor
Dışa bağımlılığı minimuma indirmeyi hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamında hayata geçirdiği düzenlemelerle, arızalara kurum atölyelerinde bakım oranını yüzde 93'e yükseltti. Filodaki araçların faal kalma oranı ise yüzde 88'den yüzde 92'e çıktı. Kurum bünyesinde yapılan işlerde uzmanlaşmayı sağlamaya yönelik bakım onarım işleri, yedek parça tedariki ve hasar inceleme bölümleri oluşturuldu. Benzer yapılanma kapsamında ustaların da uzmanlıkları bazında görevlendirilmeleri yapıldı. Personele eğitimler aldırılarak hizmet alımı ile dış piyasaya yaptırılan bazı işler iç imkanlarla yapılabilir hale getirildi.
Dış piyasaya bağımlılık oranındaki % 8,5’luk azalmanın sonucunda yaklaşık 1,1 milyon TL tasarruf sağlandı. Proje ile ekonomik kazanımlar kadar, farklı alanlarda da avantajlar elde edildi. Örneğin, hizmetlerini taşıt ve iş makineleri ile sağlayan birimlerin filolarının aktif kalması ve kentsel hizmetlerin hızlanması sağlandı. Arızalara yönelik ayrıntılı inceleme ve takip sonucu kullanıcı (şoför-operatör) kaynaklı arızalar da azaldı.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber