Aralık

Piriştina'ya alman konuk ziyareti

Güzelbahçe Belediyesi ile “Kardeş Şehir” olma görüşmeleri süren Almanya’nın Florsheim kentinden 8 öğrenci ve bir yetkili İlçe Belediye Başkanı ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina’yı ziyaret etti. Başkan Piriştina çocuklara birer kol saati hediye itti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde, Güzelbahçe ile “Kardeş Şehir” olacak olan Florsheim’den gelen minik konukları İzmir’de ağırlamaktan mutlu olduklarını söyledi.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran da Almanya’dan gelen öğrencilerin İzmir’de 10 gün kalacaklarını belirterek, “konuklarımız ülkelerine döndüklerinde Güzelbahçe’nin ve İzmir’in tanıtımını yapabilmeleri için kendilerine birer CD vereceğiz.
Göreve geldiğimizde ilçemizin hiç kardeş şehri yoktu. Önce KKTC’nin Girne kenti ile kardeş şehir olduk, şimdi de Florsheim ile olacağız”
dedi.
Ertan, ziyaret sırasında Büyükşehir Belediyesi’nin Güzelbahçe’de gerçekleştirmekte olduğu çalışmalar ile kıyı ve plaj düzenlemesinden övgüyle söz ederek, “İnşallah gelecek seçimlerde de kendisini başkan olarak görürüz " diye konuştu.