Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

05
Temmuz

Onların iş yeri sıcaklığı 150 derece

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir'de termometrelerin 40 dereceye dayandığı bugünlerde, kavurucu sıcaklığı çok daha yakından hissedenler de var. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yol işçileri, asfaltın 150 dereceyi aşan sıcaklığıyla mücadele ediyor.

Yaz mevsiminin en sıcak zamanlarının yaşandığı, termometrelerin 40 dereceyi aştığı şu günlerde, asfalt işçileri çalışmalarına çok daha ağır koşullarda devam ediyor. Kışın yağışlar nedeniyle yıpranan yollardaki asfalt kaplamaları yenilemek için sıcak yaz günlerinde aralıksız çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesi asfalt ekipleri, adeta "yolu tutabilmesi için" gerekli ısı olan 160 dereceye ulaşmış asfalt malzemesiyle birlikte yanıyor.
İZBETON Merkez Asfalt plentinden 160 derece sıcaklıkta çıkan asfaltın dökülecek alana kamyonlar vasıtasıyla geldiğini belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Yazın gelmesiyle birlikte asfalt harekatına başladık. İzmir’de 21 serim, 65 yama ekibi ve 54 sathi kaplama ekibiyle yaz aylarındaki çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Ekiplerimizi daha da çoğaltacağız” dedi.

2.2 milyon tonluk asfalt hedefi
Bayındır ve Bergama'da iki yeni şantiyeyi hizmete alarak asfalt ve parke üretiminde rekor kapasiteye ulaşan İzmir Büyükşehir Belediyesi, asfalt sezonuna bu yıl da hızlı bir giriş yaptı. 2018 yılında 2 milyon 200 bin tonluk asfalt serimi hedeflenirken, kentin dört bir yanında çalışmalarını aralıksız sürdüren ekipler, 140 ile 160 derece arasında değişen asfalt sıcaklığına aldırış etmeden soluksuz ter döküyor.

 
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber