Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

24° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

19
Mart

Millet İttifakı başkanları, İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi için İzmir’de buluşuyor

TÜMÜ PAYLAŞ

“Yeniliğe Davet” başlığıyla yapılan ve tüm Türkiye’yi geleceği inşa etmeye çağıran İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin beşinci gününde Yüksek İstişare Kurulu son kez bir araya geliyor, ardından kongre Millet İttifakı başkanlarını İzmir’de buluşturuyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi için İzmir’de bir araya geliyor. Buluşmaya İYİ Parti'yi temsilen ise Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale katılacak.

İzmir’deki Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde yapılacak buluşmada Türkiye’nin yeni yüzyılında izlenecek yol haritası paylaşılacak. Buluşmanın tamamı İzmirTube YouTube kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Yüksek İstişare Kurulu sonuç bildirgesini değerlendirecek
“Değişime Davet” başlığıyla düzenlenen beşinci günün sabahında Yüksek İstişare Kurulu, üçüncü ve son kez toplanacak. Kurul, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer moderasyonunda paydaşların hazırladıkları bildirgeleri inceleyecek.

Kongrenin üçüncü ve dördüncü gününde işçi, çiftçi ve sanayici-tüccar-esnaf grupları, 2022’nin Ağustos ayından beri üzerinde çalıştıkları bildirgeleri nihai hâline getirmek için son kez toplanmıştı.

Beşinci günde ise delegeler tarafından hazırlanan bildirgeler, Yüksek İstişare Kurulu toplantısında bir kez daha değerlendirilecek. Metinler, kongrenin son gününde tüm delegelerin oylarına sunulacak ve sonuç bildirgesi ortaya çıkacak.

Türkiye'nin ikinci yüzyılının iktisat politikalarında rol oynayacak sonuç bildirgesi, 21 Mart’ta tüm Türkiye ve dünyaya ilan edilecek.

Sonuç bildirgesi 21 Mart’ta duyurulacak
Sivil, şeffaf ve tümüyle katılımcı bir girişim olan İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi 21 Mart’ta sona erecek. Yeni yüzyıla yön verecek politika önerilerini içeren bildirge, tüm Türkiye ve dünya ile paylaşılacak.

Kongreye katılım mobil uygulama üzerinden İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’ne katılım “İktisat Kongresi” mobil uygulamasından sağlanabiliyor. Ana oturumlar için ilgili güne kayıt yaptırmak ve verilen karekodu etkinlik alanında göstermek yeterli oluyor. Kongrenin tamamı İzmirTube YouTube kanalından canlı olarak yayınlanıyor.
Kongrenin sekreteryası İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzmir Planlama Ajansı (İZPA) tarafından yürütülüyor. Kongre programı ve diğer tüm detaylar için iktisatkongresi.org ziyaret edilebilir.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber