Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

25
Haziran

Lüksemburg Büyükelçisi Başkan Soyer'i ziyaret etti

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Lüksemburg'un Ankara Büyükelçisi Angèle Da Cruz’u ağırladı. Başkan Soyer büyükelçiyi Eylül ayında düzenleyecekleri dünyanın en büyük gastronomi fuarı Terra Madre Anadolu'ya davet etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Lüksemburg'un Ankara Büyükelçisi Angèle Da Cruz ve İzmir Fahri Konsolosu Emine Feyhan Yaşar’ı makamında ağırladı. Lüksemburg Ulusal Günü nedeniyle düzenlenecek resepsiyona katılmak için kente gelen Büyükelçi Cruz İzmir'i ilk kez ziyaret ettiğini ve burada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.  

“İki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirelim”
Cruz’a İzmir'in tarihi ve kültürel alanları hakkında bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer pandemi, enerji, demokrasi krizi gibi güncel sorunlara da dikkat çekti. Başkan Soyer, “İzmir Akdeniz’de çok önemli bir liman kentiydi. Eski gücüne ulaşması için çalışıyoruz. Yeniden o güçlü liman kentine dönüştürebiliriz” ifadelerini kullandı. İzmir’in son yıllarda İstanbul ve Ankara’dan yoğun göç almasına da değinen Başkan Soyer, “İnsanlar yaşamak için İzmir'i tercih ediyor” dedi. Lüksemburg'un çok küçük bir ülke olduğunu ancak çelik, telekomünikasyon ve turizm sektörlerinin güçlü olduğunu belirten Büyükelçi Cruz, ilişkileri güçlendirmek istediklerini söyledi. Başkan Soyer de, “İlişkilerin, iletişimin arttırılması için elimden geleni yapmaya hazırım” diye konuştu.  

Terra Madre için davet
Başkan Soyer Eylül ayında  İtalya dışında ilk kez İzmir'de düzenlenecek dünyanın en büyük gastronomi etkinliği Terra Madre hakkında da bilgi verdi. Büyükelçi Cruz’u İzmir’in ev sahipliği yapacağı organizasyona davet eden Başkan Soyer, “Çok büyük bir gastronomi etkinliği ama aslında sadece gastronomi değil sağlık, kültür, yenilenebilir enerji ve kaynaklarla ilgili bir organizasyon. Katılımınızdan büyük memnuniyet duyarız. Bizim buradaki amacımız kentimizin zenginliğini göstermek ve onu dünyaya tanıtmak” ifadelerini kullandı.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber