Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

26° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

11
Haziran

İzmirliler “Büyük Başkanlarını” unutmadı

TÜMÜ PAYLAŞ

( Duygu ve düşünceleriniz için; www.ahmetpiristina.com )

Bir yıl önce 15 Haziran’da beklenmedik bir zamanda kaybettiğimiz tüm İzmirlilerin sevgilisi rahmetli Başkanımız Ahmet Piriştina’yı, ölüm yıldönümünde rahmetle anıyoruz.

15 Haziran 2004’te, Büyükşehir Belediyesine ait Bostanlı’daki başkanlık lojmanında geçirdiği ani kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Merhum Ahmet Piriştina, ölümünün birinci yıldönümünde mezarı başında anıldı.
Binlerce İzmirlinin adeta sevgi seli olup akın ettiği Aşağı Narlıdere Mezarlığındaki Piriştina’nın kabri, sevenlerinin bıraktığı çiçeklerle kaplandı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen anma töreni sabah saat 09.30’da rahmetli Piriştina’nın mezarı başında gerçekleştirildi. Mezarlıktaki anma töreni için ESHOT Genel Müdürlüğü; Montrö, Karşıyaka Vapur İskelesi, Metropol İlçe Belediye Başkanlıkları önü ile Konak Bahribaba Parkı Otobüs Durakları’ndan sabah saat 08.30’dan itibaren Narlıdere’ye otobüs seferleri düzenlendi.

Sabah saatlerinde merhum Başkan Ahmet Piriştina’nın eşi Mine Piriştina, oğulu ve kızı Levent - Zeynep Piriştina’nın mezarlığa gelmesiyle başlayan anma töreninde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eşi Türkegül Kocaoğlu ile hazır bulundu.

Başkan Kocaoğlu ve eşi Türkegül Kocaoğlu, Piriştina ailesine bir kez daha başsağlığı ve sabır dileğinde bulundu. Aile adına Piriştina’nın mezarı başında konuşma yapan oğlu Levent Piriştina şunları söyledi: “Aramızdan ayrıldığı ilk günden bu güne kadar bir yıl geçti. Onun çok sevdiği İzmirliler biz ailesinin hüznünü, acısını, özlemini bizimle paylaştı. Bu, üzüntümüzü tarifi olmayan bir gurura çevirdi. Ben öncelikle Piriştina ailesi olarak İzmir’e ve İzmirlilere şükranlarımı sunuyorum. Mezarında rahat uyusun. Kendisinin bu günü gördüğüne inanıyorum. Çok sevdiği İzmir ve İzmirliler onu her zaman sevdiğini, saydığını ve her zamanda onun gibi düşünmeye devam edeceğini bir sene sonra da gösterdi. Ruhu şad olsun.”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, rahmetli Ahmet başkanı, projelerinde, ilkelerinde yaşatmak için ellerinden gelen gayret ve çabayı gösterdiklerini söyledi.
Başkan Kocaoğlu, “O’nun projelerini, onun ideallerine sahip çıkarak onu yaşatmaya çalışıyoruz. Bu istikamette ve doğrultuda çalışmalarıma devam ediyorum. Tekrar kendisine tanrıdan rahmet diliyorum. Aziz hatırası sürekli rehberimiz olacaktır”dedi.
Kocaoğlu ölüm yıldönümü nedeniyle kabri başında açılan anı defterine ise şunları yazdı:
Sevgili Başkan Ahmet Piriştina;
Sizi kaybedişimizin üzerinden bir yıl geçti.
Bir yıl önce bu gün, hiç beklemediğimiz bir anda işittiğimiz acı kaybınızın yarattığı üzüntüyü her gün yaşadık. Hissettiğimiz üzüntü ilk günkü tazeliğini koruyor. Hiç şüphe yok ki saygıdeğer aileniz ve akrabalarınızın yaşadığı üzüntü ve acının tarifi mümkün değildir. Bu duygular içinde bizlerden ayrılmanızın birinci yıldönümünde kendilerine sabır, metanet ve tekrar baş sağlığı diliyorum.
İnanıyorum ki bütün İzmirliler sizi bu kentte kendileri için yapmış olduğunuz hizmetlerden dolayı her zaman anacak ve hiç unutmayacaktır. Çünkü siz İzmir’e hak ettiği özenle, dikkatle bakabilen, çok sevdiğiniz bu kentin geçmişini, geleceği ile insanlarını şehrin kendisi ile birlikte düşünebilen bir başkandınız.
Benim için başkan Ahmet Piriştina tek kelime ile iyi bir insan
, dost canlısı bir kardeş, vefalı bir dost ve bu kent için çok çalışmış, unutulmaz bir arkadaştır.
Sizin tasarladığınız veya yarım kalmış projelerinizi bu kente, en başta bana vasiyetiniz olarak kabul ediyorum. Bunlar tamamlanacak ve yaptıklarınız yaşatılacaktır. Bu hüzün dolu günde sizi sevgi ve saygı ile anıyor, hizmetleriniz için şükranlarımı sunuyor ve değerli hatıranız önünde saygı ile eğiliyorum.
Toprağın bol olsun. Sevgili Başkan Ahmet Piriştina
.”

Kabir başındaki anma töreninin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu eşi Türkegül Kocaoğlu ve Piriştina ailesi mezarlık girişine gelerek kabri ziyarete gelenlerin taziyelerini kabul etti.
Aşağı Narlıdere Mezarlığı’nda düzenlenen törende Merhum Ahmet Piriştina’nın eşi Mine Piriştina, oğlu Levent Piriştina, kızı Zeynep Piriştina, ablası Mergim Gülmen ve eşi Feyyaz Gülmen, dünürü Süer Gönüldüş, Kanada’da yaşayan amcası Patos Piriştina, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Bornova Belediye Başkanı Sırrı Aydoğan, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran, eski spordan sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü, eski ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Zekeriya Temizel, Uğur Mumcu’nun eşi Güldal Mumcu, Sanatçı Rutkay Aziz, Piriştina’nın yakın dostu eski Konak Belediye Başkanı Erdal İzgi, Eski İzfaş Genel Müdürü Dilara Sürgü Ersözlü, İzmir Emniyet Müdürü Halil Tataş, CHP İl Başkanı Ekrem Bulgun, partililer, belediye bürokratları, meclis üyeleri, işçiler ve vatandaşlar katıldı.

Merhum Piriştina’yı ölümünün birinci yıldönümünde yaşarken büyük destek verdiği Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı öğrencileri de yalnız bırakmadı. Ellerinde Piriştina’nın Çiğli Eğitim Parkı’nın açılışı sırasında çocuklarla birlikte çektirdiği fotoğrafları tutan öğrenciler, üzerinde ‘Binlerce çocuğunun anılarında yaşayacaksın’ yazılı pankart açtılar.
Mezarlık girişinde ailesi, Merhum Piriştina anısına lokma döktürdü.

PİRİŞTİNA’YI, ONUN SEVDİĞİ BİR YÖNTEMLE ANIYORUZ

Merhum Piriştina’nın ölüm yıldönümü dolayısıyla bir basın açıklaması yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, çok sevdiği bir arkadaşını kaybetmenin üzüntüsü içinde olduğunu belirtirken, “Kaybedilen birisini hatırlamanın en geçerli yolu, yaptığı hizmetleri sürdürmek ve geliştirmektir. Bu anlamdaki çalışmalarımız süreklidir” dedi.
Kocaoğlu, 15 Haziran 2005 günü, rahmetli Başkanın kabrini ziyaret etmek isteyen yurttaşlar için Büyükşehir ve ilçe belediyeler önünden Narlıdere Aşağı Mezarlığı’na otobüs seferleri düzenleneceğini, aynı gün Kordon Vasıf Çınar Meydanı’nda düzenlenecek olan anma etkinliği ve Piriştina’nın yaşamını anlatan fotoğraf sergisinin açılışına tüm İzmirlileri davet ettiğini söyledi.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI
AZİZ KOCAOĞLU’NUN BASIN AÇIKLAMASI

Yaklaşık bir yıl önce İzmir büyük bir acı yaşadı.
Hepimizin çok sevdiği değerli insan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ahmet Piriştina 'yı beklenmedik bir anda kaybettik.

Hepimiz; başta saygıdeğer ailesi, akrabaları, dostları, yakınları ve bütün İzmir büyük bir üzüntüyle sarsıldık. Ben de seçim sürecini birlikte geçirdiğim, yakından tanıdığım ve sevdiğim bir arkadaşımı kaybettim.
Her fırsatta olduğu gibi kendisine Tanrıdan rahmet diliyorum.

İzmir'i ve İzmirlileri düşünen, onlar için çalışan ve emek harcayan Sevgili Başkanın bu kente yaptığı hizmetlerinden dolayı her zaman hatırlanacağına olan inancım tamdır.
Kaybedilen birisini hatırlamanın en geçerli yolu, yaptığı hizmetleri sürdürmek ve geliştirmektir. Bu anlamdaki çalışmalarımız süreklidir.

Ancak, yıl dönümlerinde bir araya gelmek ve anmak çok önemlidir. Bu nedenle Rahmetli Başkanı kaybettiğimiz günün ilk yıl dönümünde, onu rencide etmeyecek bir programla hatırlamanın ve anısını yaşatmanın, her şeyden önce insani bir yaklaşım olduğuna inanıyorum.
Ayrıca, bilindiği üzere Sevgili Ahmet Piriştina, İzmir'in görevdeyken vefat eden ilk Belediye Başkanıdır. Bu münasebetle de, şahsen anmak ve hatırlamak dışında Büyükşehir Belediyesi'nin Rahmetli Başkanı anarken, kurumsal sorumluluk üstlenmesi gerektiğini düşünüyorum.

Rahmetli Piriştina'nın çok sevdiği bir yolla hatırlanmasının en iyi yöntem olduğu açıktır. Bilindiği üzere kendisinin isteği üzerine Kordon Rekreasyon Alanı’nda düzenlenen sergileri binlerce İzmirli ziyaret ederdi.
Bu nedenle aynı mekanda, onun çocukluğundan itibaren gençliğini, iş ve siyasi yaşamını, Belediye Başkanlığı dönemini ve ebediyete uğurladığımız güne kadar hayatını konu alan bir sergi hazırladık. Serginin açılışından önce sanatçı dostları tarafından, yine onun çok sevdiği şiirler okunacağını da belirtmek isterim.

Anma etkinliği için Kordon Vasıf Çınar Meydanı'nda 15-06-2005 günü akşam saat 19.00’ da bütün İzmirlileri bekliyoruz. Burada sergilenen hayat hikayesi daha sonra kitaplaştırılacak ve en geniş şekilde dağıtılacaktır.
15-06-2005 günü Rahmetli Başkan'ın kabrini ziyaret etmek isteyen hemşehrilerimiz için kentin Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlıkları önünden, Narlıdere Aşağı mezarlığına belediye otobüslerimiz ücretsiz servis yapacaktır.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber