İzmir’in 8 noktasında “ücretsiz internet keyfi” başladı

İzmir’in 8 noktasında “ücretsiz internet keyfi” başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açık alanda da internete özgürce bağlanılmasını sağlayan “WizmirNET” kablosuz internet ağı bugünden itibaren (1 Haziran 2015, Pazartesi), kentin yoğun olarak kullanılan 8 noktasında hizmet vermeye başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ile birlikte hayata geçirdiği kablosuz internet projesi 8 noktada hizmete başladı. Pilot uygulamasına Pasaport’ta başlanan kablosuz internet hizmeti bugünden itibaren (1 Haziran 2015, Pazartesi) Gündoğdu Meydanı, Kültürpark (Fuar), Konak Meydanı, Pasaport, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı, Tarihi Havagazı Fabrikası, Buca Hasanağa Spor Kompleksi ve Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde de kullanılabilecek. Altyapısı İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan “WizmirNET” kablosuz internet ağına bağlanan İzmirliler, akıllı telefon, tablet ve taşınabilir bilgisayarlarından açık alanda internet keyfini yaşayacak.

Şifre SMS ile geliyor
WizmirNET kablosuz ağına bağlanan kullanıcılar, kimlik doğrulama sayfasından kayıt olup cep telefonlarına gelen şifreyi girerek internet hizmetinden ücretsiz olarak yararlanabilecek. Bir kez alındıktan sonra 24 saat boyunca geçerli olan şifreyle 8 noktadan yayın yapan kablosuz istasyonlardan internete girilebilecek. WizmirNET, meydanlar dışında Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde kapalı alanlarda, Havagazı Fabrikası ve Aşık Veysel Rekreasyon alanında ise hem kapalı hem de açık alanlarda hizmet veriyor.