Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

24° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

06
Kasım

İZMİR’İN 2. KUŞ CENNETİ İNCİRALTI’NA

TÜMÜ PAYLAŞ

İnciraltı’na kuş cenneti kazandırılması için harekete geçildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İnciraltı Kent Ormanı’nın yanındaki lagüne, kuş türlerinin ve canlıların yaşaması için İZSU tarafından tatlı su kaynağı bağlandığını açıkladı. Başkan Aziz Kocaoğlu, “İzmir’e ikinci bir kuş cenneti kazandırılması için çalışma başlattık. Bölgede flamingo, balıkçıl, martı gibi kuş türlerinin ve canlıların korunması, taciz edilmemesi için koruma planı hazırladık. Lagüne verdiğimiz su ile alandaki kuş türlerinin artacağına inanıyorum” dedi.

Üçkuyular iskelesinden Yeni Kale Burnu’na kadar uzanan alanda, yürüyüş ve bisiklet yollarının yapıldığını söyleyen Başkan Kocaoğlu, 2 milyon metrekarelik alanın 622 bin metrekaresinin ağaçlandırıldığını belirtti. İnciraltı Kent Ormanı’na şu ana kadar 40 bin ağaç dikildi ve 2 bin 200 araçlık 3 otopark oluşturuldu.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber