Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

23° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

19
Ocak

İzmir'de Cumhuriyet Bayramı çoşkusu

TÜMÜ PAYLAŞ

Cumhuriyetin 79. Kuruluş Yıldönümü kutlamalar coşku içinde geçti. Kutlama töreni, resmi geçit ve etkinliklere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki resmi geçit töreni ile gece gerçekleştirilen fener alayı ve Cumhuriyet Balosu’na binlerce İzmirli katıldı.

İzmir, Atatürk’e ve kurduğu Cumhuriyet’e sevgi ve saygısını bir kez daha gösterdi.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları 29 Ekim 2002 Salı günü Valilik Makamı’nda, İzmir Valisi Alaaddin Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina ve Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon’un tebrikleri kabul etmesiyle başladı.

Daha sonra Cumhuriyet Meydanı’nda saat 11.00’de Yüksel, Tolon ve Piriştina’nın halkı selamlamasının ardından Cumhuriyet Bayramı kutlamaları başladı.
Cumhuriyet Meydanı’nda İzmirlilerin çoşkun katımıyla yapılan kutlamalar; Ege Üniversite Halk Dansları Topluluğu’nun folklör gösterisi, ilköğretim ve lise öğrencilerinden oluşan Gençlik Korosu’nun seslendirdiği marşlar ve lise öğrnecilerinin şiirler okumasının ardından “Biz Cumhuriyeti böyle kazandık” başlıklı İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencilerinin sunduğu temsilin ardından yapılan geçit töreni ile son buldu.

Akşam ise Vali Alaaddin Yüksel’in, Balçova Termal Tesisleri’nde verdiği Cumhuriyet Resepsiyonu’nda kentin üst düzey yöneticileri bir araya geldi.

COŞKU GECE DE SÜRDÜ

Cumhuriyetin 79. Yıldönümü kutlamaları gece gerçekleştirilen etkinliklerle sürdü. Saat 20.30’da Alsancak İskelesi’nden başlayan fener alayı ve vatandaşların oluşturduğu kortej, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası ve Armoni Mızıkası’nın çaldığı marşlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na ulaştı.
Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon ve eşi Ayla Tolon, Ahmet Piriştina ve eşi Mine Piriştina, Devlet Bakanı Şükrü Sina Gürel ve eşi Zeliha Gürel, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cumhur Utkan ve eşi Emine Utkan ile Genel Sekreter Yardımcıları İsmail Hakkı Acar ve Serpil Güngör’ün de yeraldığı fener alayı kortejinin yürüyüşü sırasında vatandaşlara çiçekler ve maytaplar dağıtıldı.


Fener Alayı’nın Cumhuriyet Meydanı’na varmasıyla başlayan Cumhuriyet Balosu ise oldukça neşeli geçti.

Kent Orkestrası Dans Grubu’nun valsleri ve solist Kubilay’ın hareketli parçaları eşliğinde baloya katılanlar dans edip halay çekti.

Başkan Ahmet Piriştina ve Bakan Şükrü Sina Gürel vatandaşlarla dans etti, halay çekti. Piriştina, Gürel ve Orgeneral Tolon eşleriyle de vals yaptılar.

Cumhuriyet Meydanı’nda ayrı bir hava getiren ve yapımı yeni tamamlanan meşaleleri yakan Piriştina ve Bakan Gürel vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Cumhuriyet Balosu, havai fişek gösterisi ile son buldu.



İZMİR'DE YAŞANAN CUMHURİYET BAYRAMI ÇOŞKUSUNDAN GÖRÜNTÜLER








TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber