Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

18
Eylül

İZMİR FUARI 74. KEZ 'MERHABA' DEDİ

TÜMÜ PAYLAŞ

Dünyaca ünlü İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), kapılarını 74. kez ziyaretçilerine açtı.
Bu yıl ‘Gelişim ve Değişim’ temalarının vurgulanacağı fuarın açılışı, Lozan Meydanı’nda düzenlenen görkemli bir törenle yapıldı.
Açılış törenine Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, onur konuğu ülke Tunus’un Ticaret ve El Sanatları Bakanı Mondher Zenaidi, konuk il olarak davet edilen Mardin’in Valisi Temel Koçaklar ile Belediye Başkanı Metin Pamukçu, Mardin ve İzmir milletvekilleri, Mardin Metropoliti Filüksinos Saliba Özmen, Kırıklar Kilisesi Hori Psikoposu Gabriel Akyüz, Deyrülzaferan Manastırı Rahibi Yakup Bilge ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Onur konuğu ülke Tunus’un Milli Marşı ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Fuarı’nın 74 yıldır dünya sanayicisini, işadamlarını ve tüm ülkelerin kültür ve sanatlarını İzmir’de buluşturduğunu belirtti. Tüm dünya iş alemini ve dünya insanlarının İzmir Fuarı’nda tanışıp kaynaştığını belirten Başkan Kocaoğlu, şöyle konuştu: “Türkiye sanayisinin, ticaretinin, ihracatının ve ithalatının gelişmesine İzmir’den katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Ülkemizin ilk, en eski ve en uzun süreli fuarı olan İzmir Fuarı’nın bu yılki konsepti ‘değişim ve gelişim’. Fuarımızı da ‘Değişim sürüyor, gelişme başladı’ sloganıyla açıyoruz. 1982 yılından bu yana fuarımıza her sene bir ülkeyi konuk ediyoruz. Bu sene onur konuğu ülkemiz Tunus. Tarihi bağlarımız güçlü, kültürlerimiz birbirine yakın olan, yol arkadaşlığı yaptığımız Tunus’un, 74. Enternasyonal Fuar’da Onur Konuğu Ülke olmasının onurunu hep birlikte yaşayacağız. Bu sene ayrıca bir ilki gerçekleştirip ‘Onur Konuğu İl’ uygulaması başlattık .Birinci onur konuğu ilimiz Mardin. Bugünden başlayarak İzmir Enternasyonal Fuarı’nın önümüzdeki yıllarda daha geniş kapsamlı kutlanması için çalışmalara başlıyoruz. Bugünden itibaren çalışmalara başlayıp, önümüzdeki yıl çok daha görkemli bir organizasyon yapma idraki içindeyiz. İzmir halkı fuarla özdeşleşti. İzmir Fuarı, İzmir’in, İzmirlilerin ruhuna işlemiştir” dedi.

İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal da İzmir’in Türkiye için ekonomik önemini vurgulayarak, İEF’nin ihtisaslaşmasının sevindirici olduğunu belirtti. Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun da, fuarın uluslar arası ilişkilerin gelişmesine katkı koyacağını ifade etti. Konuşmaların ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Tunus Ticaret ve El Sanatları Bakanı Zenaidi’ye ‘Onur Konuğu Ülke Bayrağı’nı teslim etti. Ardından da Tunus’un dans gösterisi sahnelendi.

74. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılış kurdelesini Bakan Ali Coşkun, İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu birlikte kesti.
Bine yakın balon uçurularak, konfeti yağmuru ve havai fişek gösterileriyle açılan fuarı gezen protokol, daha sonra Onur Konuğu Ülke Tunus’un ve Onur Konuğu İl Mardin’in standını açtı. 23. Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları (UNIVERSIADE 2005) nedeniyle bu yıl 8 Eylül’de açılan ve 18 Eylül’e kadar açık kalacak olan 74. İzmir Enternasyonal Fuarı’na 62 ülkeden bin 111 firma katılıyor.
İzmir Fuarı’nı bu yıl 1.5 milyondan fazla kişinin ziyaret etmesi bekleniyor . İlk Onur Konuğu İl olan Mardin’in renkli tarihi geçmişi, yöresel kültürü, etnik yapısı, yemekleri, el sanatları, sanayisi, ticareti de 74. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda tanıtılacak.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber