Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

16
Ekim

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden bilgilendirme:

TÜMÜ PAYLAŞ

"14 yılda 2 milyar TL kamulaştırma yapan, binlerce dönüm araziyi envanterine katan bir belediye yönetimi, kamu projelerinde kullanılması mümkün olmayan 39 adet arsanın satışıyla değerlendirilemez."

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştireceğini duyurduğu Çiğli, Karşıyaka ve Bornova ilçelerindeki mülkiyeti kendisine ait toplam "39 adet muhtelif taşınmazın" ihale yoluyla satışına ilişkin gündeme getirilen bazı yanlış ve maksatlı değerlendirmeler nedeniyle kamuoyuna açıklama yapma gereği duyulmuştur.
Öncelikle bilinmesi gereken en önemli nokta; söz konusu taşınmazların satışın ardından imara açılacağı iddialarının tamamen gerçek dışı olduğudur. Zira bahse konu arazilerin tamamı zaten konut imarlıdır ve bu durum ihale ilanlarında da belirtilmiştir. Bu yolla İzmir Büyükşehir Belediyesi üzerinde en küçük bir şüphe ve şaibe uyandırılması mümkün değildir.
 
Dikkatlerden kaçan bir diğer nokta ise İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin satış yoluyla gelir elde etmek gibi yöntem ve çaba içerisinde olmadığıdır. 2004-2018 yılları arasında imar planı gereği yapılan kamulaştırma işlemi ya da satın alma yolu ile belediyeye kazandırılan taşınmazların değeri yaklaşık 2 mi1yar TL'dir (Net rakamlarla: 1.974.461.611 TL)
Sözün özü; 14 yılda 2 milyar TL kamulaştırma yapan, binlerce dönüm araziyi envanterine katan bir belediye yönetimi, 39 adet arsanın satışıyla değerlendirilemez.

Son olarak; İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin müteahhitlik faaliyetlerinde bulunmadığı gerçeğinden hareketle, kamu projelerinde kullanılması söz konusu olmayan, çoğunluğu küçük parsellerden oluşan arazilerin kentin birçok bölgesinde konut arazisine ihtiyaç duyulduğu da göz önünde bulundurularak vatandaşlarımıza satışının en doğru karar olacağı kanaatine varılmıştır.

Kamuoyuna duyurulur.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber