Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

10° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

30
Eylül

İzmir Büyükşehir Belediyesi “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonuyla CHP'li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi'nde

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonuyla çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, CHP'li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi'ne katıldı. 160 CHP'li belediyenin yanı sıra 300'ün üzerinde tarım kooperatifinin katıldığı zirvede İzmir Büyükşehir Belediyesi, üç gün boyunca tarımsal alanda yaptığı çalışmaları, projeleri ve kente özgü değerleri ziyaretçilere aktarma fırsatı yakalayacak. Başkan Tunç Soyer, zirvede 1 Ekim Cuma günü saat 11.00'de “Başka Bir Tarım Mümkün” konulu bir sunum yapacak. Soyer'in sunumu, İzmirTube ve sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Başkan Tunç Soyer'in “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonuyla katılımcı olarak yer aldığı CHP'li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi başladı. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açılışını yaptığı zirveye İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile eşi İzmir Köy-Koop Birlik Başkanı Neptün Soyer de katıldı. Üreticilerin de sıkıntılarını dile getirdiği açılışta CHP'li belediyelerin tarım politikalarını başarılı bir şekilde sürdürdüğünü ifade eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Yapmamız gereken var olan düzeni değiştirmektir. Bu düzeni değiştirmek için de işçisi, çiftçisi, emekçisi, taşeron işçisi hepimizin bir araya gelip düzeni değiştirmemiz lazım. Düzeni halktan, üretenden, alın terinden, çalışandan yana değiştireceğiz. Havadan malı götürenlere karşı düzeni değiştirmek bizim elimizde. Eğer varsanız, biz hazırız. Beraber düzeni değiştireceğiz. Bütün belediye başkanlarımız olağanüstü başarıların altına imza atıyor” şeklinde konuştu.  

Sarıbal'dan İzmir örneği
CHP Genel Başkan Başdanışmanı, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal sunumunda İzmir'den örnekler de verdi. Sarıbal, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kurduğu İzmir Tarım Geliştirme Merkezi'nin ve temeli CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından atılan Baysan Süt İşleme Fabrikası'nın gelecek yıllar için çok önemli yatırımlar olduğunu söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de üreticiyi destekleyen çalışmalarının önemini ifade eden Sarıbal, İzmir'de Halkın Bakkalı ile üretici ve tüketicinin buluşturulduğunu söyledi. CHP Parti Meclisi Üyesi Gökhan Günaydın ise CHP'nin tarım politikalarına ilişkin sunum yaptı. 

Soyer: “Bu bir hayal değil”
Açılışın ardından CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi standını ziyaret etti. Kılıçdaroğlu’nu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi İzmir Köy-Koop Birlik Başkanı Neptün Soyer karşıladı. Başkan Soyer, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verirken, CHP Lideri'ne İzmir'e has lezzetler ikram edildi. Zirveyi değerlendiren Başkan Soyer, “Tarıma bu kadar değer veriliyor olması, tarımın bu kadar öne çıkarılıyor olması çok anlamlı. Tarım konusu bizim için bu toplumun dengesini sağlayan bir mekanizma. Kırla kent arasındaki dengeyi sağlayan bir mekanizma. Bugün fahiş fiyattan şikâyet edildiğinde, polisiye tedbirlerle durdurulabilecek bir şey mi? Yoksa bunun arkasında bir sistem sorunu mu var buna bakmak lazım. Sistem sorunu var. Plansız bir tarım ekonomisi söz konusu. Planlar sadece büyük tarım şirketlerinin ekmeğini büyütecek, onların karını artıracak şekilde tasarlanıyor. Dolayısıyla küçük üretici, gelecek sene ne ekeceğini bilmiyor. Ekerse kaçtan satacağını, maliyeti karşılayıp karşılamayacağını bilmiyor. Bütün bunların çözülmesi gerekiyor. Tarımsal üretimimiz her gün daha aşağı gidiyor, dışa bağımlı sektör haline gelmeye başladık. Dışarıdan aldığımız ürünlerin miktarı da artıyor. Tarımın yeniden düzenlenmesi lazım. Onun için başka bir tarım mümkün diyoruz. Kuraklık ve yoksullukla mücadele aksları üzerinden küçük üreticiyi koruyacak, doğduğu yerde doymasını sağlayacak başka bir tarım... Bu bir hayal değil, rüya değil, ütopya hiç değil. Bu mümkün” şeklinde konuştu.

İzmir Büyükşehir’in standında projeler sunuluyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, CHP'li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi'nde tarımsal ve sosyal alanda yaptığı yatırımları, projeleri ve kente has ürünleri sunuyor. İklim değişikliği ve yoksullukla mücadelede yerel tohumların önemini anlatan temsili Nuh'un Gemisi maketinin yer aldığı stantta, tarımsal alanda yapılan projelerin filmi oynatılıyor. Çiftçilere yol arkadaşlığı yapacak ve İzmirli küçük üreticiyi tek çatı altında toplayacak BAYSAN A.Ş. de zirvede yerini aldı. Zirvede İzmir'deki ilçe belediyeleri de yer alıyor. 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, zirvede 1 Ekim 11.00'de “Başka Bir Tarım Mümkün” konulu bir sunum yapacak. Başkan Soyer'in sunumu, İzmirTube ve sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanacak.  
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber