Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

26° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

22
Aralık

İzmir 'Anıtlar' kenti oluyor

TÜMÜ PAYLAŞ

Gerçekleştirilen yeşil alan ve meydan düzenlemeleri ile İzmir’in görünümünü değiştiren Büyükşehir Belediyesi, buralara koyduğu anıt ve heykellerle de kent estetiğinin gelişmesini sağlıyor.

İlan ve Reklam Yönetmeliği
ile kentsel göstergeleri disiplin altına alan Büyükşehir Belediyesi, kentin çeşitli yerlerine bugüne kadar 14 adet anıt ve heykel kazandırdı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, bugüne kadar İzmir’in değişik kesimlerine yerleştirilen heykel ve anıtların, meydan ve yeşil alanları sanat eserleriyle süslemek için başlattıkları çalışmanın bir ürünü olduğunu söyledi.

Piriştina, “Şehrin değişik semt ve meydanlarında hayata geçirdiğimiz sanat eserleriyle bir yandan bu toprakların zengin tarihine sahip çıkarken diğer yandan da İzmir’e ve İzmirlilere yakışan eserlerin şehre kazandırılmasını hedefliyoruz.

Yeşil alanlarda ve meydanlarda sanat eserlerinin çoğaltılmasına yönelik gayretlerimiz bundan sonra da devam edecek.
1. Kordon’daki Gündoğdu Meydanı’na Heykeltraş Ferit Özşen’in yaptığı Cumhuriyet Anıtı’nı 29 Ekim’de İzmirliler ile buluşturacağız”
dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bostanlı’dan Güzelbahçe’ye kadar uzanan sahil şeridinde gerçekleştirdiği düzenlemelerle, kesintisiz bir yeşil kuşak oluşturdu.
1999 yılından bu yana kentin değişik kesimlerinde 3 milyon 447 bin metrekarelik yeşil alan kazandırılırken, 14 adet anıt eser de İzmirlilerle buluşturuldu.

Anıt ve heykellerin yapıldığı yerler:

Meles Deltası Yalı Çapkını ve Homeros Anıtı, Kordon Dilek Ağacı Moda Merkezi Mimar Kemalettin Heykeli, Kemeraltı’na İzmir İktisat Kongresi Anıtı, Fuar Kültürpark’a Nazım Hikmet ve Halikarnas balıkçısı Heykeli, Konak hasan Tahsin Anıtı yenilemsi, Talatpaşa Bulvarı Turan Güneş Anıtı yenilendi, 9 Eylül Üniversitesi’ne Mahmut Esat Bozkurt Anıtı, Bayraklı Symrna Meydanı’na Symrna Anıtı, Cumhuriyet Meydanı’na meşaleler, Oyak Sitesi‘ne Mehmetçik Anıtı.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber