Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

17° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

14
Mayıs

İzmir - Bremen kardeş şehir ilişkisinin 25. yıl dönümü tiyatro ile taçlandı

TÜMÜ PAYLAŞ


İzmir - Bremen kardeş şehir ilişkisinin 25. yıl dönümü kapsamında William Shakespeare’in “Coriolanus” adlı Türk - Alman yapımı tiyatro oyunu Sabancı Kültür Merkezi’nde sergilendi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer adına etkinliğe katılan Belediye Meclis Üyesi Nilay Kökkılınç, kardeş şehir ilişkilerinin kültürel etkinliklerle turizm ve ticari boyutta da devam edeceğini söyledi.

İzmir ve Almanya’nın Bremen kentleri arasındaki kardeş şehir ilişkisinin 25. yıl dönümü kapsamında William Shakespeare’in “Coriolanus” adlı Türk - Alman yapımı tiyatro oyunu Doğu Yaşar Akal yönetiminde Sabancı Kültür Merkezi’nde sergilendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Goethe-Institut İzmir işbirliğiyle Shakespeare Company ve İstanbul Tiyatro BeReZe topluluğunun ortak yapımı etkinliğe Almanya İzmir Başkonsolosu Detlev Wolter, Goethe-İzmir Institut temsilcileri, Almanya’nın Bremen belediyesi temsilcileri, Bremen Shakespeare Company yetkilileri ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adına Belediye Meclis Üyesi Nilay Kökkılınç, sanatçılar ve sivil toplum temsilcileri katıldı.

“Ortak kültürel etkinliklerin sürdürülmesinden mutluyuz”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer adına konuşan Belediye Meclis Üyesi Nilay Kökkılınç,  Bremen ve İzmir arasındaki kardeş şehir ilişkilerinin ortak kültürel etkinliklerle sürdürülmesinden büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek “Bu ilişkilerin kültür-sanat, turizm ve ticari boyutlarıyla devam edeceğini biliyorum. İki kenti bir sanat etkinliğinde buluşturan Almanya İzmir Başkonsolosu Detlev Wolter’e, Goethe-İzmir Institut temsilcilerine, Bremen Shakespeare Company ile İstanbul Tiyatro BeReZe topluluğuna ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Türkçe ve Almanca olarak iki dilde Türk ve Alman oyuncularla sahneye konulan eser bir savaş kahramanının barış zamanında nasıl bir devlet düşmanı haline geldiğini anlatıyor. 

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber