Kapat

Haberler

İŞTE YENİ KARTLAR!

Aa
4 Eylül 2009 Cuma
Toplu ulaşımda “Akıllı Kart” kullanımına ilişkin önemli değişikliklere hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilk adımı 12 Eylül’de atıyor. Bu tarih itibariyle artık otobüslerde şoför kartı uygulamasına son veriliyor. Öğrenci ve öğretmenlere yönelik tek kart uygulaması ise Ekim ayından itibaren başlayacak.


Toplu ulaşımda sürekli değişim ve gelişim parolasıyla hareket eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, ekonomik ve konforlu ulaşıma yönelik çalışmalarına yenilerini ekliyor. Kentkartı ya da yeterli kontörü olmayan yolcuların nakit para kullanarak toplu ulaşım araçlarını kullanmasına imkan veren “Şoför Kartı” uygulaması, 12 Eylül’den itibaren sona eriyor. ESHOT Genel Müdürlüğü, bunun yerine farklı bir alternatif sunarak dileyen vatandaşların, şoförlerin yanında bulunduracağı 3 binişlik elektronik biletlerden yararlanmasını sağlayacak.

“Kişisel Kentkart” hazırlanıyor
ESHOT Genel Müdürlüğü’nün gündemindeki bir diğer yenilik olan “öğrenci-öğretmen kartı ile Kentkart’ı birleştirme” uygulaması ise Ekim ayından itibaren hizmete girecek. Kurumda bu yönde yoğun bir hazırlık çalışması yapılıyor.

Önümüzdeki aydan başlayarak öğrenci ve öğretmenler, “kişiselleştirilmiş Kentkart”ını vadilatöre okuttuktan sonra ayrıca kimlik kartını göstermek zorunda kalmayacak. Öğrenciler, aynı Kentkart’ı üniversiteyi bitirene kadar kullanabilecek. Kişinin öğrencilik hayatının sona ermesiyle birlikte, okulların yaptığı bildirim doğrultusunda kart kullanıma kapatılacak ve tam bilet uygulamasına dönecek. Kart bedeli bir defaya mahsus olmak üzere ödenecek. Diğer yıllar ise sadece vize parası alınacak.


Yeni uygulamayla birlikte öğrencilerin kaybettiği öğrenci kartlarının üçüncü kişiler tarafından kötü amaçlı kullanımı da önlenmiş olacak. Kart kaybedildiğinde ESHOT Genel Müdürlüğü’ne bildirilerek kullanıma kapatılabilecek.

2009-2010 eğitim yılının başlamasıyla birlikte, öncelikle ilk kayıt yaptıranların kartları hazırlanacak. Çalışmalar ESHOT Genel Müdürlüğü, okullar ve üniversiteler ile ortak yürütülecek. İşlemler ise on-line ve banka aracılığı ile gerçekleştirilecek.

Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Dönüşüme Evde Başla projesinin lideri: Evka 3

9 Haziran 2026 Salı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın göreve gelmesinin ardından hayata geçirilen “Dönüşüme Evde Başla” projesinin şampiyonu Bornova’nın Evka-3 mahallesi oldu. 6 ilçe ve 8 mahallede başlayan, 9 ilçe ve 31 mahallede devam eden projede önemli miktarda ambalaj atığı toplandı.

Detaya Git

Akçay Caddesi'nde trafik ve yaya güvenliğine çifte çözüm

9 Haziran 2026 Salı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir’in en yoğun noktalarından ESBAŞ-Optimum kavşağında hem yaya güvenliğini artıracak hem de trafik akışını hızlandıracak üst geçit projesini hayata geçiriyor.

Detaya Git

Sigorta sektörünün geleceği İzmir’de konuşulacak

9 Haziran 2026 Salı

Sigorta İzmir - Sigorta Paydaşları İş Birliği Fuar ve Zirvesi, 11 - 13 Haziran 2026 tarihlerinde Fuar İzmir’de düzenlenecek.

Detaya Git

Tugay: En büyük hayalim, Harmandalı’nı rehabilite etmek

8 Haziran 2026 Pazartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi haziran ayı meclis toplantısında kente dair konulara ilişkin bilgilendirme yapan Başkan Dr. Cemil Tugay, Harmandalı Katı Atık Tesisi’ne dair tüm kararların bakanlığa ait olduğunu hatırlatarak kamuoyundaki iddialara yanıt verdi.

Detaya Git