Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

15
Ağustos

İNCİRALTI’NDA DOĞA İLE BAŞBAŞA GEZİNTİ

TÜMÜ PAYLAŞ

Yaklaşık 2 milyon metrekarelik alanda gerçekleştirdiği düzenleme ile İnciraltı’nı İzmir’in yeni çekim merkezi haline getirmek isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de üstü açık otobüs ile İnciraltı’nda doğa gezintisi turları başlattı. İnciraltı otobüsünün ilk turu ve doğa gezintileri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal’ın katıldığı törenle hizmete girdi. Törene Deniz Baykal’ın yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri Türkan Miçooğulları, Erdal Karademir, Oğuz Oyan, CHP İzmir İl Başkanı Selçuk Ayhan, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran ve vatandaşlar katıldı.

İnciraltı’nda yapılan çalışmaları anlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kültürpark dışında yeni yeşil alanlar yapmayı hedeflediklerini söyledi. 2004 yılı sonunda başlanan İnciraltı Kent Ormanı çalışmalarının tamamlandığını ve bölgenin halkın hizmetine açıldığını kaydeden Başkan Kocaoğlu, “İnciraltı Kent Ormanı, 1.5 milyon metrekarelik bir alan üzerine kuruldu. İçerisinde bir dalyan var. Kuş Cenneti’nde olduğu gibi göçmek kuşlar burada yaşıyor. Daha önceden mezbelelik bir halde bulunan bölgeyi 35 bin büyük ağaç ve 100 bin çalı dikerek bu hale getirdik. Yürüyüş yolları, 2 bin araçlık otoparkı, ağaçları, dinlenme alanlarıyla İnciraltı Kent Ormanı, İzmir’in yeni çekim merkezi olacaktır. Açtığımız günden bu yana büyük ilgi var. 1936 yılından bu yana İzmir’de yapılan ilk büyük ormanı halkımızın hizmetine sunduk. Bunun dışında Sasalı’da yaklaşık 2 bin 500 dönümlük bir alan üzerinde bir doğal yaşam parkı kurma çalışmamız devam ediyor. Yelki’de de 500 dönümlük bir arazide rekreasyon alanı, 480 dönümlük bir arazide de ağaçlandırma çalışmalarımız sürüyor. Tahtalı Havzası’ndaki mutlak koruma alanlarına da sürekli ağaçlar dikiyoruz. Yeni aldığımız bir kararla Tahtalı Havzası’na 30 bin zeytin, 30 bin de fıstık çamı dikeceğiz ve bunun gelirini havzada yaşayan halkımıza hediye edeceğiz” dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun çalışmalarından övgüyle söz ederek, “Değerli belediye başkanımız güç bir dönemde sorumluluk üstlendi. O zamandan bu yana da her türlü reklamdan, gösterişten uzak duran, işin esasını çözmeye çalışan, samimi, dürüst bir çalışma içine girdi. Ve bugüne kadar sergilediği yerel yönetim anlayışı bizi mutlu ediyor. Bu doğru çalışmayı İzmir’in ve bütün Türkiye’nin fark etmesini istiyorum. İzmir’in temel sorunları en iyi şekilde ele alınıyor” diye konuştu. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başkan Aziz Kocaoğlu, milletvekilleri ve metropol belediye başkanları daha sonra İnciraltı Kent Ormanı ring otobüsüne binerek ilk seferi başlattı.

İzmirlilerin doğa ile baş başa bir gezinti yapabilmesi amacıyla konulan ring seferleri, Üçkuyular Vapur İskelesi’nden başlayacak. Buradan kalkacak otobüs, Dalyan Gölü ile deniz arasında kalan alanın çevresinde gezecek. Turlarda düzenleme alanının kıyısında yer alan Engelliler Merkezine de uğranacak. Böylece, motorlu araç girişleri olmayacak şekilde tasarlanan bu oldukça geniş ve tümüyle doğal düzenleme alanında vatandaşlara gezinti için keyifli bir alternatif sunulmuş oldu.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber