Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

23
Ocak

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin ilk tema sponsoru Sun Tekstil oldu

TÜMÜ PAYLAŞ

“Geleceğin Türkiye’sini inşa ediyoruz” sloganıyla 15-21 Şubat 2023 tarihleri arasında İzmir’de düzenlenecek İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin sponsorları arasına Sun Tekstil de katıldı.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından “Geleceğin Türkiye’sini inşa ediyoruz” sloganıyla 15-21 Şubat 2023 tarihleri arasında İzmir’de düzenlenecek İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin sponsorları arasına Sun Tekstil de katıldı. Sun Tekstil, kongrenin ilk tema sponsoru oldu. Kongrenin dört ana sponsoru ise Arkas Holding, Folkart, Türkiye İş Bankası ve Yaşar Holding.

Sivil, şeffaf ve tam katılımcı bir girişim olarak tasarlanan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi, ortak akılla cumhuriyetin yeni yüzyılın iktisat politikalarını oluşturmayı hedefliyor.
 
Beş köklü şirket sponsor
Türkiye’de konfeksiyon üretimi ve ihracatında lider şirketlerden biri olan ve 1987 yılında kurulan Sun Tekstil, yaklaşık 2 bin kişiye istihdam sağlıyor. Birçok markanın tercih ettiği Sun Tekstil, İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi tema sponsorları arasına katılarak geleceğin iktisat politikalarının oluşturulmasına katkı sağlıyor.

İzmir’de doğup uluslararası bir holding haline gelen Arkas, 120 yıllık köklü geçmişiyle Türkiye’nin dış ticaretine sağladığı önemli katkıların yanında İzmir’e eğitim, spor ve sanat alanlarında da önemli ve sürdürülebilir destekler sağlıyor.
 
İleri teknoloji ile donatılmış, dünya standartlarında yapılar inşa eden, ulusal ve uluslararası birçok ödüle layık görülen Folkart, İzmir’in köklü şirketlerinden biri olarak İzmir’e ve Türkiye’ye değer katmaya devam ediyor.


İzmir İktisat Kongresi’nde, milli bir bankaya duyulan ihtiyaç çerçevesinde oybirliğiyle kabul edilen “bir ticaret ana bankası teşkili” kararının ardından 1924’te Atatürk’ün talimatı ve katılımıyla kurulan, o dönem genç Cumhuriyetin iktisadi bağımsızlığının dinamosu olan Türkiye İş Bankası, kuruluşundan bu yana ülke ekonomisinin gelişimine destek oluyor.

Boya, gıda ve içecek sektörleri başta olmak üzere Türkiye’ye kazandırdığı sektörler ve yatırımları ile ülkemizin sanayileşme sürecine öncülük eden Yaşar Holding; güçlü şirketleri ile ekonomik kalkınmaya, eğitim, kültür, sanat ve spora yatırımlarıyla da toplumsal gelişime katkıda bulunmaya devam ediyor.
 
Uzman Toplantıları başladı
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin 10 Ağustos ve 1 Aralık 2022 tarihleri arasında düzenlenen ve kongrenin ilk safhasını oluşturan Paydaş Buluşmaları tamamlandı. Paydaş Buluşmaları kapsamında çiftçi, işçi, sanayici, tüccar ve esnaf örgütlerinin katıldığı birçok oturum yapıldı.

Her paydaş grubu, sektöründeki sorunları ve ilgili çözüm önerilerini uzun tartışmalar sonucu kapsamlı birer sonuç metni hâline getirdi. Çiftçi, İşçi ve Sanayici-Tüccar-Esnaf Buluşmaları sonucunda hazırlanan deklarasyonlar kamuoyuyla paylaşıldı.

Paydaş buluşmalarının ardından ikinci aşama olan Uzman Toplantıları ise 13 Ocak’ta başladı. “Döngüsel kültür” anlayışını oluşturan birbirimizle, doğamızla, geçmişimizle ve gelecekle uyum kavramlarından esinlenerek kurgulanan uzman toplantıları dört farklı başlıkta düzenleniyor.

İlk uzman toplantısı olan “Birbirimizden Razıyız” buluşması 13 Ocak’ta Aziz Vukolos Kilisesi’nde, “Doğamıza Dönüyoruz” toplantısı ise 20 Ocak’ta İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi’nde (İZTAM) geniş bir katılımla düzenlendi. “Geçmişimizi Anlıyoruz” toplantısı 25 Ocak’ta, ‘Geleceği Görüyoruz’ toplantısı ise 4 Şubat’ta yapılacak.
 
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi Şubat’ta
Uzman Toplantıları’nın ardından 15-21 Şubat 2023 tarihleri arasında İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi düzenlenecek ve yeni yüzyıla yön verecek politika önerileri tüm Türkiye ile paylaşılacak.

Kongrenin sekretaryası İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzmir Planlama Ajansı (İZPA) tarafından yürütülüyor. İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi ile ilgili ayrıntılı bilgi ve etkinlik takvimi için iktisatkongresi.org'u ziyaret edebilirsiniz.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber