Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

26° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

12
Ekim

Heykel çalıştayına sürpriz ziyaret

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 7’nci kez düzenlediği Uluslararası Heykel Çalıştayı'nda sona yaklaşılırken, İnciraltı'ndaki atölyelere sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Başkan Tunç Soyer, usta sanatçılardan kentin farklı noktalarına yerleştirilecek eserler hakkında bilgi aldı.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Uluslararası Heykel Çalıştayı için İnciraltı'nda kurulan atölyeleri ziyaret ederek heykeltraşlarla bir araya geldi. Bu yıl “Taş ve Metal” konularında düzenlenen çalıştay için İzmir'e gelen sanatçılarla tek tek sohbet eden Başkan Soyer, yapılan eserlerle ilgili bilgi aldı.

Erzurum, Düzce, Kocaeli ve İstanbul’dan gelen güzel sanatlar fakültelerinin heykel bölümü öğrencileri, çalıştay süresince sanatçılara asistanlık yaptı. Bu yıl 7’nci kez düzenlenen Uluslararası Heykel Çalıştayı’na katılan sanatçılar ve ülkeleri ise şöyle: Bahadır Çolak (Türkiye), Butrint Morina (Kosova), Evrim Çamoğlu (Türkiye), Florin Strejac (Romanya), Francesco Mazzotta (İtalya), Jerome Symons (Hollanda), Majid Haghighi (İran) ve Valiantsin Borzdy (Belarus).

 
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber