Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

16° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

11
Mayıs

Hemşireleri unutmadı

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, Eşrefpaşa Hastanesi’nde çalışan hemşireleri ziyaret ederek 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası'nı kutladı. 

Önemli sosyal projelere koyduğu katkılarla adından sıkça söze ettiren Dr. Türkegül Kocaoğlu, 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası'nı kutlamak için Eşrefpaşa Hastanesi'nde çalışan hemşirelerle bir araya geldi. Halk arasında "beyaz melekler" olarak bilinen hemşirelerin sağlık sistemi içinde çok önemli bir misyonu olduğunu söyleyen Dr. Kocaoğlu, "Eskiden hemşire deyince akla huzur veren bir kadın yüzü gelirdi. Şimdi bir de erkek hemşirelerimiz var. Onlar da kadın meslektaşları gibi hastalara huzur veriyor. Biz sağlıkçıların görevi, insanı yaşatmak ve acılarını dindirmek. Yıllarca çalışmış bir çocuk doktoru olarak, hemşire arkadaşlarımın bana öğrettiklerini asla unutamam. Onları her zaman sevgi ve hasretle anıyorum" dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi'nin "Türkiye’de tek" olduğunun altını çizen Türkegül Kocaoğlu, "Siz çalışanların katkıları ile halktan büyük takdir alıyoruz. Eşim Başkan Aziz Kocaoğlu ve ben, bu örnek oluşun giderek artacağını ve benzerlerinin ülkemizde hizmete gireceğine inanıyorum” diye konuştu. 
Hemşireler Haftası kutlamasında Dr. Kocaoğlu'na, Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Dr. Serdar Pedükcoşkun da eşlik etti.

Neden 12 Mayıs?
12 Mayıs, dünyada modern hemşireciliğin mimarlarından Florance Nightingale'in doğum tarihi. Kırım Savaşı sırasında korkmadan cephelerde görev alarak birçok askerin tedavi ve bakımını üstlenen Nightingale, uykusuz bir halde sabahlara kadar yaralılarla ilgilendiği için "Lambalı Kadın" olarak da tanındı.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber