Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

26° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

27
Aralık

Halkapınar Spor Salonu'nun temeli atıldı

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün işbirliği ile inşa edilecek olan Halkapınar Spor Salonu’nun temeli törenle atıldı. Törene, Başbakan Yardımcısı ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Bornova, Buca, Karşıyaka ve Narlıdere Belediye Başkanları Sırrı Aydoğan, Cemil Şeboy, Cevat Durak, Abdül Batur, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

PİRİŞTİNA’YA TEŞEKKÜR

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, törende yaptığı konuşmada, Halkapınar Spor Salonu’nun, gelecek yıl Ağustos ayında İzmir’de yapılacak olan Dünya Üniversiteler Yaz Oyunları’nda önemli bir işlev göreceğini söyledi. Tüm dünyada büyük spor oganizasyonlarının ülkelere değil, kentlere verildiğini hatırlatan Bakan Şahin, “Onun için de oyunların adı, yapıldığı kentin adı ile anılıyor. 4 yıl önce merhum Piriştina büyük çabalar sonucu bu büyük organizasyona talip olarak uzun çabalar sonucu oyunlar bayrağını İzmir’e getirdi. Kendisini rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.

BİRLİKTE GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Seçimler nedeniyle hazırlık çalışmalarında aksamalar olduğunu, ancak artık organizasyonun yasal statüye kavuşup, Hazırlık ve düzenleme Kurulu’nun oluşturulduğunu belirten Bakan Şahin, “Üniversite Oyunları Yasası’nı meclisten ana muhalefet partisi ile birlikte oybirliği ile geçirdik. Organizasyonu da İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.
Üniversite Oyunları’na hazırlanırken,Halkapınar Spor Salonu ile birlikte İzmir’in önemli tesisler kazanacağını, dünya çapında tanıtımının yapılacağını kaydeden Bakan şahin, “Bu büyük organizasyonun üstesinden başarı ile geleceğiz. Herkesin gıpta ile izleyeceği bir açılış seramonisi yapacağız. Elde edeceğimiz başarıdan hem İzmir hem de ülkemiz kazanacak” dedi.

İZMİR ALTYAPIYA KAVUŞACAK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Halkapınar Spor Salonu’nun, ihaleyi kazanan yüklenici firmanın işe başlamaması nedeniyle geciktiğini belirterek şöyle konuştu:
Biz, salonun inşaatı  için 17 trilyon liranın üzerinde para ayırmıştık.Tıkanıklık yaşanınca durumu Sayın Bakanımıza anlattık. Onlar da yardımcı oldular ve temel atacak duruma geldik. Organizasyonun tüzel kişiliğe kavuşturulması gereğini de Sayın Başbakan ile Bakanımıza ilettik. Gerekli yasa meclisten geçirildi. Hazırlık ve Düzenleme Kurulu oluşturduk. İcra Komitemiz var. Oyunlara hazırlık çalışmalarımız bütün hızıyla sürüyor. Oyunlar Köyü inşaatı da planlandığı şekilde yürüyor. Tüm tesisler oyunlara yetiştirilecek.”

Kocaoğlu, 23. UNIVERSIADE ile İzmir’in uluslararası organizasyon deneyimine ve uluslar arası boyutta spor altyapısına kavuşacağını da sözlerine ekledi.

EL ELE ÇALIŞIYORUZ

İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu da 27 trilyon liraya ihale edilen Halkapınar Spor Salonu için Büyükşehir Belediyesi’nin 17 trilyon liranın üzerinde kaynak aktaracağını söyledi. Göksu, “İzmir, kentimizin ve ülkemizin tanıtımına büyük katkı sağlayacak bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Bu büyük organizasyonun üstesinden başarı ile geleceğiz. Çünkü, el ele verip çalışıyoruz” dedi.

OLİMPİYAT KÜLTÜRÜ VE DENEYİMİ

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay da, UNIVERIADE organizasyonunu Türkiye’ye kazandıranlara teşekkür ettiği konuşmasında, oyunlar sayesinde Türkiye’nin, uluslar arası boyutta organizasyon yapma, birlikte hareket etme deneyimi ve olimpiyat kültürü kazanacağını vurguladı. Oyunlar için 150 ülkeden 10 bin dolayında sporcu ve teknik adamın İzmir’e geleceğini belirten Atalay, 2010 yılında Türkiye’de yapılacak olan Dünya Basketbol Şampiyonası’nın önemli bazı maçlarının da Üniversite Oyunları için yapılan Halkapınar Spor Salonu’nda oynanacağını müjdeledi.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber